Bilici Yatırım genel kurulda onaylanan ilk taksit temettü dağıtımını Pazartesi günü (30/04/2018) dağıtacak. Şirket 1 TL nominal değerli pay için 0.0425 lira net kar payı verecek.
Bilici Yatırım genel kurulda onaylanan ilk taksit temettü dağıtımını Pazartesi günü (30/04/2018) dağıtacak. Şirket 1 TL nominal değerli pay için 0.0425 lira net kar payı verecek.
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
bu konuda senin ile hem fikirim...bana göre de döviz yükselişi aşırı fiyatlandı ve hisse aşırı düştü...gerçi son döviz yükselişi ile blcyt a 53 milyonluk döviz borcundan dolayı yaklaşık 3,00-3,5 miyonluk ekstra yük bindi...ama geçen yıl da buna benzer bir durumda olmasına rağmen iyi kar getirmeyi başarmış bir şirket...
şirket in iştiraklerinden olan biteks tekstil kapasite artışına gitti....demek ki son çeyreklerde artık üretimleri talepe yetişemedi ...yani fuul kapasite çalıştılar...zaten daha önce yatırımcı ilişkileri ile görüştüğümde işlerinin çok iyi gittiğini söylemişlerdi...özelikle yeni makina alımı ile çok kaliteli ürün üretmeye başlamışlardı buda talebi çok artırarak 84 milyon civarlarında olan ciroyu 144 milyon tl lere çıkarmış idi...demek ki son çeyrekte tahminlerime göre 40-45 milyon ciro gelebilir..
son çeyreklerde kar marjı diğer çeyreklere göre daha iyi idi..mesela diğer çeyreklerde yaklaşık net kar marjı %10 iken ,ilk çeyreklerde %12 olmuştu...şimdi bu oranı olası çeyrek cirosuna uygulayacak olursak yaklaşık 4,8-5,4 milyon kar gelebilir..bir de stoklarında 16 milyon civarı mal vardı son çeyrekte hammaddeye %5-10 aralığına zam geldi...stoktan da 1-1,5 milyon civarı kar yazabilir...
toplam kar 6-7 milyon aralığına gelebilir tabi dövizin törpülemesi ile geriye 3,5 milyon civarı net kar kalabilir..benim beklentim de budur dostlar...yani geçen yılın aynı miktarı kar getirebilir bu çeyreklerde...
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
geçen yıl ile benzer bir cironun gelmesi halinde hissenin tekrardan 2,50-2,66 seviyelerini hedefleyebilir diye düşünerekten bu hissede sermayemin bir kısmı ile yeniden maliyet yaptım...daha önce bu hisseyi hissenin çıkıştaki isteksizliği ve yükselen döviz nedeni ile 2,37 den satmıştım...şimdi ilk taksit alışlarımın maliyeti 2,00 dır...inerse 1,90 dan da bir o kadar daha mal almak isterim...tabi bilançolardan önce..
bir de geçmiş topik sayfalarını okudum şirketin iştiraklerinden olan biteks tekstilin 3,5 milyon dolarlara varan yatırımını çok tecrübeli maharaj dostum dahil olumsuz algılamış...bence bu konuda çok yanılıyorlar...bu yatırım giderinin yarısı öz kaynaklardan karşılanacağına göre geriye 1,750 milyon dolar kalıyor..bu kısmın da %21,14 iştirakliğimiz dolayısı ile sadece 370 milyon dolarından sorumlu olacağız...görüldüğü üzer bu miktar çok azdır ve bu miktar da bir seferde kasadan çıkacak değil...büyük bir ihtimalle zamana yayılacaktır...
ama bu yatırımdan sonra biteksin cirosu 2018 yılı için %12( yatırım yılın ikinci yarısında faaliyete gireceği için ) 2019 yılı ve sonrasında ise %25 lik bir katkısı olacak...yani çok muthiş bir yatırım bana göre...
yatırımcı ilişkilerinden biteksin cirosunu sordum ve bu cironun yıllıkta ne kadar kar getirdiğini sordum...bakalım bana ne cevap verecekler...
gelen cevap ile biteksin blcyt a yıllıkta ne kadar kar katkısı olabileceğini bulacağız...bu hissenin tek handikapı döviz borcudur ama geçen yıl 65 milyo civarı olan döviz borçlarını 53 milyona düşürmüşlerdi..yani şirketin borçlarını kapatma eğilimi var...şirketin artan cirosu ve artan karı var...patron hisselerine sahip çıkarak (belki de kendi çıkarını düşünerek ) hisselerini toplamış ve halka açıklığı azaltmıştır...şirket temetü ödemeye başlamıştır..
tüm bunlar doğru düzgün bir şirketin alametleridir...umarım artan döviz yükü artan ciro ve kar ile kapatılmıştır....
aslında artan dövizden dolayı birinci çeyrekleri görmeden blcyt ı pek almaya niyetim yoktu...ama topiği okurken kapasite artışından dolayı biteksin yatırım yaptığını okuyunca almaya karar verdim...demek ki bu ilk çeyrekte neredeyse fuul kapasiteye ulaşmışlar...2017 son çeyrekte fuul kapasiteye ulaşmadan 40 milyon ciro yapılmış idi...fuul kapasite ile ciroların bu çeyrekte 45 milyon tl lere ulaşmış olmaları lazım ..belki de daha fazla ciro da yapılmış olabilir...talebe yetişememeleri kar marjını da artırmış olması lazım...tüm bunlara dayanarak tekrardan hisseye geldim...bakalım nasibimiz ne olacak ??? bir iki gün içinde bilançoyu yollaması lazım....
Yer İmleri