Sayfa 27/45 İlkİlk ... 17252627282937 ... SonSon
Arama sonucu : 356 madde; 209 - 216 arası.

Konu: Deprem ve piyasalar

Alıntı Originally Posted by Culpable Yazıyı Oku
    Mersin de kotu idi yuksek katlar daha cok hissetti.
    Gozle kontrol yetmiyor
    rontgen, karot vs vs yapilmasi lazim
    isin kotu yani karot testi yaptirmak icin parcalar aldiginda direnclerini dusurmus oluyorsun .
    yonetmelige uygun performans testi yaptirman icin butun katlardan karot alman gerekiyor
    herseyi ile sacmalik lablar karotlarin aldigi yeri dolduruyor hatta sunu soyluyorlar extra ucret odyerek daha dayanakli bir malzeme ile dolduralim gibisinden ama buda sadece daha fazla ucret alip goz boyama sonucta karot alirken demirleri de kesiyorsun
    Maddi olarak Sıkıntın varsa telefondan yazarmisin ya yarin havale yapayim yada kendim getirivereyim ogleden sonra
    Kalacak yer sorunu varsa ondada yardimci olabilirim
    aziz dostum.düşünüyor olman teklif ediyor olman büyük incelik.çok çok teşekkür ederim.benim nakde ihtiyacim açikcasi hanim tarafindan bir akrabanin evi yikilmiş adanaya gelmiş destek olmak içindi.
    not:bahçede başimizi sokacak tek göz odamiz var.bu yoklukda malikane sayilir.benim senden bir tek isteğim var.o da bu acilar hele bir geçsin,yaralar sarilsinda.....
    Yatırım uzmanı değilim .Aracı kurumlarda bolca uzman ve uzman görüşleri var.

Hatay Antakya da şu yıkılan rönesans rezidans ile ilgili yakalanan ve tutuklanan kişi aslında çok da sorumluluğu olan biri değil. Asıl patron ve sorumlu olan onun kardeşi ve Karadağ da yaşıyor.
    Benim bi çocukluk arkadaşım var taa ilk orta okul lise den. İtü inşaat müh.mezunu oldu sonra , ben de itü den başka bi bölümden mezunum. . Arkadaşımın sınıf arkadaşı o patron olan. Galiba şehrin mimarlar mühendisler odası başkanlığını da yapmış. Ona söyledim , söyle o sınıf arkadaşına gelsin hesap versin. Bizim arkadaş , mevcut yasalar ve mevzuatlar gereği onun bi suçu yok göreceksin diye savunmaya çalıştı. Anlaşamadık . Madem suçu yokmuş gelsin hesabını versin , hem suçu yok ise abisi ne diye 4 milyon dolar cash para ile yurt dışına kardeşinin yanına gitmeye çalışıyor ki . Bakalım göreceğiz.

Alıntı Originally Posted by CAKIR24 Yazıyı Oku
    Afad ahbab kavga ederken 3-4 günde oyağın verdiği yakıt 100 milyon TL, 5 milyon litre yakıt vermiş. 5-10 gün sonra olayın gizli kahramanlarını herkes yazmaya başlar. Oyak kendisini reklam etmez, çünkü bunu görev olarak gören bir yapıdır. O bölgede en çok çalışanı olan bir kurumdur.
    Kavgayı kim ettiriyor ve sonuç.

Hala gidiliemiyen binaların olduğu gerçek.

Hala canlılar var ve kurtarma ekipleri yetersiz.

Hala köylerden tık yok.

Eski TÜRKİYEde bir Köy işleri vardı .Emir almadan bize vazifesinin gereğini yapacak kurumlar ve yöneticiler lazım.
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
    YERLİ MALI YURDUN MALI HERKES ONU KULLANMALI

Alıntı Originally Posted by snkleyp Yazıyı Oku
    Çok sık dile getirilir oldu.

SİYASET YAPMA!

olup bitenler karşısında bir şeyler yapmak ve söylemek siyaset yapmak olarak tarif edilebilir,

olup bitenler karşısında susmak, konuşanları bir şekilde susturmaya çalışmak da bir tür siyaset yapmaktır.

Siyaset yapma diyerek de pek ala siyaset yapılmış olabilir.

Hepimiz okur yazarız, siyaset yapma dendiğinde aslında ne istendiğini anlıyoruz.
    Yardım ekiplerini bile engelliyorlar.

Orada kurtarma faliyetleri bitti denip gönderilen kurtarma birimleri varken hala ulaşılamayan yerlerinde olduğu aşikar.

Hala bu durumda siyaset yapan bir iktidarımız var.

Eleştirince sızlanıncada kendine direk muhalif algılıyor.

Ya sabır.

8. gün hala ulaşılamayn binalar var galiba.
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

Alıntı Originally Posted by KaaN- Yazıyı Oku
    Sn. mzffr,

Lütfen yanlış anlama, herkes şu anda yazdığınız gibi düşünüyor.
    Bekleyelim, gelen iktidar işi çözer diyoruz. Abi doğru mu bu şimdi. Hayatımızı başka birine ihale ediyoruz. Bunu söyleyince de iktidar savunucusu oluyoruz. O derece odağımız kaymış.
    Milyonlarca mülteci bir tarafımıza girmiş. Bireysel olarak bir şey yapabilir miyim? Hayır. Mecburen seçim sonrasını bekleyeceğim. Ama ev öyle değil. Hayatımız öyle değil. Gece deprem oluyor, biraz dışarıda bekleyip eve giriyorsun. 9 saat sonra tekrar deprem oluyor. Maalesef bu derece vahim ve yakın bir şey deprem.

Günlerdir şurada yazışıyoruz, olan biteni tartışıyoruz. İktidarın yüzünden diyoruz, gelen iktidar çözecek diyoruz. Bilim lazım, liyakat lazım diyoruz. Eyvallah da, sen ne yapacaksın ey eski/çürük evde oturan. Bekleyecek misin aylarca?

Bir kişi bile "ben veya şu yakınım bunu yaşıyor" demedi. Kentsel dönüşümden bahsetmedi. Maşallah herkes yeni güzel evlerde yaşıyor anlaşılan. İnşallah öyledir tabi. Sabah akşam "gelen iktidar çözecek" muhabbeti...

Sorun bende sanırım. Evin bodrumunda deniz kabuğunu görünce hemen evi boşaltmışım. Halbuki yeni iktidarı beklemeliydim.....
    Bu gidişle kendi binanı kendin yap kampanyası yapılacak gibi.

Finansman kamudan olmalı.

Başka bina buldum bunu denetlettim ve depreme dayanıklı dediler.Bu saatten sonra kim inanır bu rüşvet çarkının nirvana yaptığı düzene.

ZOR bencede çözüm.

Anayasa ya koysak onuda takan olmuyor.
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

Alıntı Originally Posted by KaaN- Yazıyı Oku
    İnsanlar evinin çürük olduğunu bilerek oturmaya devam ediyor. M2 hesabı yapıyor, kuruş hesabı yapıyor. İlla ki hukuken gidip onu zorla çıkarmak gerekiyor. İnsanın hayatını, hukuki zorla devlet korumak zorunda kalması. Acı olan bu.

Kızmanıza gerek yok. Anlamadığım şeyi yazmışsınız. Beni anlamışsınız ve çok güzel bir çözüm sunmuşsunuz. Aynı fikirdeyim. Keşke kaos çıkmadan uygulanabilse.
    İnsanları zorla çıkarıp başka yere gönderip oralarıda rezidans yapanlarda yönetimdekiler.

En basit Fikirtepe

Güven kalmadı bu yönetime

Birde arsa birleştirme adı altında yapılanlar var.

akrabamın yol kenarındaki tarlasını alıp dağ etteginden yer verilmiş.

O yol kenerındaki yerde tarımdan çıkıp evler kondurulmuş.

Sonuç GÜVEN kalmadı bu iktidara Ahbap da bunun bir neticesi.
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

Alıntı Originally Posted by Crushing Yazıyı Oku
    99 da ilk gün müdahale olmadı yalan söylemeyi bırak

İletişim elektrik gıda su hiçbir sey yoktu

Afad da 24 saat olmadan bu depremde bölgeye ulaştı
    Bizzat Görmesek senin gibilere inanacağız...
    Sakarya da ilk sabah ulaştım.Çünkü çok yakınım vardı orada.

Asker vardı.Bu kadar diyeyim.

O zamanda deprem yardımlarını cukkalıyanlar vardı yakaladıkda bazılarını.
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

Alıntı Originally Posted by R-E-X Yazıyı Oku
    Katılıyorum crushing....Baykal chp deyken chp ye oy veriyordum şuan chp ile uzaktan yakından ilgim yok niye Kılıçdaroğlu gibi biri olduğu için... tam tersine muhavazakar partiye oy veriyorum. yaşam şeklim vs. hiç uymamasına rağmen...Baykal bir liderdi kılıçdaroğlu lider değil diğerleride aynı liderlik vasfı yok....
    Bunları başımıza musallat eden Baykal gibi????

Vabali bencede çok.

Kılıçtaroğluda başka konu.
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

Sayfa 27/45 İlkİlk ... 17252627282937 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz