Sayfa 22/45 İlkİlk ... 12202122232432 ... SonSon
Arama sonucu : 356 madde; 169 - 176 arası.

Konu: Deprem ve piyasalar

Bir ara okumuştum ülkemizde müteahhit sayısı 300 bin ab de 30 bin diye ne kadar doğru bilmiyorum...Özellikle yap satın cazip olduğu düşük faiz ortamında biraz parası olan bizde müteahhit oluyor iş ayağa düşmüş durumda malesef...Şu sıralar yap sat yapmak zor bu işe rabette az inşaat maliyetlerinden kaynaklı ama 2008-2018 yıllarında çok anormal müteahhit türemişti...İnsanımız artan konut ihtiyacından kaynaklı bu sektörü kolay para kazanma yeri olarak gördü hükümette büyümek için ön planda tuttu...Beton sektörü ile kişi başına milli gelirin artmayacağını hükümet malesef 15 yıl sonra öğrendi teknolojiye 5 yıldır önem vermeye başladı...

2. Mühendis arkadaşlar tekniğe daha hakimdir.
    Tünel kalıp sisteminde projeye uygun kalıplar oluşturulur, kalıp içinde demir donatıları ve bağlantıları yapılır, uygun evsafta hazır beton dökülür. Bu sistemde bütün oda duvarları adeta taşiyıcı sistemdir.
    Konvansiyonel inşaat sistemi ile maliyet farkı nedir bilmiyorum ama keşke son yıllarda yasal bir zorunluluk haline getirilseydi.

3. Şehir hastaneleri ve Malatya battalgazi devlet hastanesinde kullanılan sismik izolatörler oldukça işe yarayan bir sistem

Yaygınlaşması gerekir...

4.  Alıntı Originally Posted by snkleyp Yazıyı Oku
    Mühendis arkadaşlar tekniğe daha hakimdir.
    Tünel kalıp sisteminde projeye uygun kalıplar oluşturulur, kalıp içinde demir donatıları ve bağlantıları yapılır, uygun evsafta hazır beton dökülür. Bu sistemde bütün oda duvarları adeta taşiyıcı sistemdir.
    Konvansiyonel inşaat sistemi ile maliyet farkı nedir bilmiyorum ama keşke son yıllarda yasal bir zorunluluk haline getirilseydi.
    TOKİ’ler küçük ama hızlı imalat İçin uzun süredir bu şekilde imal ediyor. Duvarlar kiriş ve kolon gibi çalışıyor. Özellikle dış duvarların tamamı tünel kalıp. TOKİ’ler iç donatıya özen göstermesede zemine ve Demir’e özen gösteriyor. Diğer 470 bin müteahhitler çoğunlukla nalburiyeden çıkma ve ilk evvela Demir çalıyor. Tabiki yapı denetim istese Demir’i de betonunda görüp engelleyebilir. Engellemedi.

akıl var mantık var son 10 yılda en çok fiyatı artan şey demir fiyatları arsa fiyatları...arsa fiyatları arttıkça binalar uzaya çıkıyor oradan kar etmeye çalışıyorlar maliyet olarak diğer en büyük kalem demir ondan çalıyorlar başka izahı yok.Biraz iç dekorasyonda rütuşla albeni yaratıp satıyorlar işte..Birşey çok cazipse orada kumar vardır hırsızlık vardır..Niye kimse tokiye bakmıyor orada albeni yok ama bina sağlam...Geçen yıl nasıl bazı sektör hisseleri özellikle enerji hisseleri hergün tavan yaptı geleceği satın aldı çünkü spekülasyon vardı kumar vardı sonuç ky ezilen oldu heryerde aynı...birde kaçmaya çalışıyor idamlık adam..Tüm mal varlığına el konulmalı dairesi yıkılan kişilere daire paraları verilmeli...1000 kişi madur olacağına 1 kişi madur olsun ibret olsun bu olay...rezidans sahibi adama kafayı taktım bir tane yaptığı bina ayakta değil saçmalıyor hala... müebbet ceza almalı yada yaptığı rezidanslarda yaşayanların bütün daire paralarını karşılamalı artık adalet nasıl karar verirse...adam usulsüz ev yapacak ceremesini devlet çekecek yok öyle yağma bütün malına el konulup verilmeli daire sahiplerinin parası...zaten müteahhitlik yapacak kapasite yok..

Her önünde gelen daha çok parayı kısa zamanda kazanmak için müteahhitlik yapıyor kolay iş görüyor...Bu işi yüksek para kazanma hırsıyla yapıyor karşılığında risk yok ....riski mal varlığına el konulması olmalı...bu işi yapanlar düzgün iş yapmayınca 3-5 yıl ceza alıp kurtulup tekrar devam edeceğini düşünüyor.....hem bu işi yapması engellenmeli hem de mal varlığına el konulacağını bilmeli....risksiz kazanç olmaz...ne kadar kazanç o kadar risk demek ama konut sektöründe bu yok ...çal babam çal deprem olacakta ev yıkılacakta kim öle kim sağ misali bu şekilde olmaz....özetle kazanç=risk demek .....yüksek kazanç = yüksek risk düşük kazanç=düşük risk demektir.....konut sektöründe yüksek kazanç= düşük risk bu olamaz kanunlarla bu düzenlenmelidir...işi ehilleri hariç herkes müteahhit olmamalıdır...kendi adıma borsaya yatırıyorum parayı karşılığında portföyüm % 60-70 eridi ama tam terside olabilirdi bu benim tercihim borsa böyle biryer...az kazanç istesem az risk olan altın döviz alırdım...

Alıntı Originally Posted by Crushing Yazıyı Oku
    Şu an baykal gibi milliyetçi bu partide yok malesef

C.b nin yanlışına niye yanlış demeyelim

Bir milletvekilini eleştirdi diye içeri kim alınmış ki sende alınasın

Samimi değilsin bırak eleştiriyi her türlü tehdit edene bile bir şey olmuyor

Ben sadece yapılana bakarım

Gerisi hikaye...
    Katılıyorum crushing....Baykal chp deyken chp ye oy veriyordum şuan chp ile uzaktan yakından ilgim yok niye Kılıçdaroğlu gibi biri olduğu için... tam tersine muhavazakar partiye oy veriyorum. yaşam şeklim vs. hiç uymamasına rağmen...Baykal bir liderdi kılıçdaroğlu lider değil diğerleride aynı liderlik vasfı yok....

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,106
    Bir türlü travmayı atlatamamisim... Halbuki iyi olduğumu düşünüyordum. Çevre il müdürlüğünden hasarsız raporu verdiler binaya eve geçtik.. Ama bir acaip oldum. Uyumak istemiyorum... Canim çok sıkkın.

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 22/45 İlkİlk ... 12202122232432 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •