Originally Posted by
mzffr
Gelen iktidar çözer yazmadým. Akýl ve bilim, liyakat ve ehliyet çözer diyorum. Verirsin 25 yýlda toplanan deprem vergileri olan yüzlerce milyar dolarý ilgili bakanlýða, teker teker tüm apartmanlarý kontrol ettirir, 8 derece altýndaki depreme dayanýklý olmayanlarý bir kararname ile bir haftada boþalttýrýrsýn, evi boþaltanlara da kira yardýmý yaparsýn, müteahhitin parasýný da devlet öder, apartman yýkýlýr bir senede yeniden yapýlýr, mal sahipleri taþýnýnca deprem vergisi adý altýnda o daire sahibinin gelirine göre mütahhitin borcunu yasal varislerine de kalacak þekilde 50 yýlda ödettirirsin. Alýn size çözüm önerisi, kulaða nasýl geliyor?
Yani çürük evde yaþayan bu þekilde evi terk eder. Nasýl olsa herþeye kanun hükmünde kararname çýkartabiliyoruz yeni sistemde.
Br yerden baþlamak lazým. Þehirlerin yýkýlmasýný beklememek lazým. Mevcut kentsel dönüþüm yasasý iþlemiyor ise onu da deðiþtirmek lazým. Belki faþizan yöntemler lazým. Yasayý ben deðiþtirmeyeceðim herhalde. Hükümet deðiþtirecek. Zaten istediðini yasa haline getiriyor.
Ben de neyi anlamadýðýnýzý anlamadým. Bu konudaki son mesajým.
Yer Ýmleri