Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
5,83 10% 1,06 Mr 5,49 / 5,83
11,99 10% 336,27 Mn 10,90 / 11,99
124,30 10% 112,66 Mn 116,00 / 124,30
35,42 10% 122,32 Mn 32,38 / 35,42
6,93 10% 401,38 Mn 5,67 / 6,93
1.170,00 -10% 101,24 Mn 1.170,00 / 1.290,00
481,50 -10% 434,72 Mn 481,50 / 532,00
43,74 -10% 96,29 Mn 43,74 / 48,36
6,48 -10% 126,65 Mn 6,48 / 7,28
17,10 -10% 1,93 Mr 17,10 / 19,25
121,30 -5.53% 24,17 Mr 121,30 / 136,30
3,20 1.27% 16,88 Mr 3,16 / 3,29
425,50 2.65% 16,34 Mr 415,50 / 434,25
264,00 3.63% 10,28 Mr 252,00 / 264,00
314,50 -0.4% 9,53 Mr 313,00 / 317,75
18,61 -1.27% 555,50 Mn 18,41 / 19,11
73,70 -2.96% 8,42 Mr 73,65 / 76,90
264,00 3.63% 10,28 Mr 252,00 / 264,00
727,00 -0.41% 2,16 Mr 721,50 / 739,00
97,15 1.09% 607,34 Mn 95,70 / 98,05
112,30 -2.43% 247,63 Mn 111,80 / 115,70
30,92 2.59% 121,66 Mn 30,22 / 30,98
10,22 -0.68% 218,42 Mn 10,22 / 10,44
83,15 0.12% 582,64 Mn 82,70 / 85,15

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 21/45 ÝlkÝlk ... 11192021222331 ... SonSon
Arama sonucu : 356 madde; 161 - 168 arasý.

Konu: Deprem ve piyasalar

1.  Alýntý Originally Posted by Para Baronu Yazýyý Oku
    Günaydýn herkese ve fedoramcaya. Bütün milletimizin baþý saðolsun. Tarifi ve anlatýlmasý imkansýz, çok büyük bir felaket. Çocukluðumdan beri bildiðim þehrim yerle bir. Eskiden 'yerle bir' deyimi bir abartý gibi kullanýlýrdý ama inanýn bu sefer öyle deðil. Hatay'ýn Antakya, Samandað ve Ýskenderun ilçe merkezleri tamamen yerle bir. Ayakta görünen birkaç bina da artýk oturulmaz. Nükleer bomba atsan bu kadar hasar verir miydin bilmiyorum.

6 þubat sabahý bebeðimizin süt ve bez ihtiyaçlarýný karþýlamak için uyanmýþtýk eþimle. Önce bir sarsýntý oldu. Yerimizden kýpýrdamadýk güçlü deðil diye. Sonrasýnda öyle bir deprem baþladý ki evi karton gibi sallýyordu ve durmuyordu. Deprem devam ederken bebeði kucaklayýp 2. Kattaki evden dýþarý kaçmaya çalýþmak gafletinde bulundum. Yürümek bile mümkün deðildi. Sarsýntýlarýn savurmasýyla bebeðimin kafasýný duvara çarptým ve çocuk gibi hýçkýra hýçkýra aðlamaya baþladým. Çok þükür þu an çocuk iyi.

Ýnsan kendisi için ne kadar çok travma yaþasa da çocuðu için yaþadýðý travma daha büyük oluyor. Ayný gün þehir merkezinde yaþayan kuzenimin ailesiyle birlikte yaþadýðý apartmanýn yerle bir olduðunu öðrendim. Bu da ayný gün ikinci travmam oldu. Sonra kuzenimin kurtulduðunu ama eþi ve oðlunun vefat ettiðini bana söyleyip bunu kuzenime haber verme görevini bana verdiler. "Bana oðlumu getirin" diye baðýran kuzenimin önünde oturup hýçkýra hýçkýra aðladým, hiçbir þey söyleyemedim.

Biz buna aðlarken kuzenimin yanýnda kalan kardeþinin (diðer kuzenim) ayný enkazdan ölü çýkarýldýðýný öðrendik.

Hepsini enkazdan köyden þehre arabalarýyla giden akrabalarýmýz çýkardý. Bütün þehir yerle bir olmuþ ve en az 24 saat hiçbir profesyonel müdahale olmamýþtý. Bu 24 saat boyunca sürekli þiddetli artçý depremler ve þiddetli gökgürültülü yaðmur vardý.

Satýrlarý yazarken gözyaþlarýmý tutamadýðým için burada kesmek istiyorum. Ama þunu söylemeden geçemeyeceðim. Ülkemizde ve dünyada iyi yürekli ve merhametli insanlar çoklar. Sonradan köyümüze kadar gelen yardýmlarla þu anda bir sebze serasýnda yaþamýmýzý sürdürüyoruz.

Herkese ve özellikle fedoramcaya çok teþekkür ederim. Þimdilik iyiyiz. Saðolun var olun.
    Zaten o çocuklarýn çýðlýklarý bitiriyor insaný hocam

Korkun onlarýn hayatý oluyor kollarýnda gitmesini istemiyorsun...

2.  Alýntý Originally Posted by CAKIR24 Yazýyý Oku
    Deprem yardýmlarý hemen bitmemeli, zaman içinde her gün her ay yapýlabilmeli. Maaþýný ikramiyesini alan olur, fitre zekat veren olur.

Depremde ahbab güzel yardým topladý. Güzel sonuçlar göreceðiz. Muhtemelen 4-5 bin konteyner ev veya daha büyüðünü göreceðiz.

Ancak devleti bir kenara atmayýn, devlette sizin devletiniz, onu ötekileþtirmek kimseye fayda saðlamaz. Bugün ali yönetir yarýn Veli yönetir ama devletimizi sayýp sevmeye devam etmeliyiz.

Yardýmlarýn bir kýsmý afad, bir kýsmý ahbab þeklinde olabilir.

Afadýn baþýnda tecrübeli biri olsaydý, devlet bir çok yere kesinlikle ayný gün müdehale ederdi. Kocaeli körfezde 1999 yýlýnda ayný gün müdehale edildiðini gördük ve yaþadýk. Gecen 24 yýlda afad 2 gün geçmeli bir kuruma dönüþmüþ. Bunun nedeni ise afadý yönetenin bu anlamda bir eðitimi ve yeteceði olmamasýdýr.
    99 da ilk gün müdahale olmadý yalan söylemeyi býrak

Ýletiþim elektrik gýda su hiçbir sey yoktu

Afad da 24 saat olmadan bu depremde bölgeye ulaþtý
    Bizzat Görmesek senin gibilere inanacaðýz...

3.  Alýntý Originally Posted by KaaN- Yazýyý Oku
    Ýnsanlar evinin çürük olduðunu bilerek oturmaya devam ediyor. M2 hesabý yapýyor, kuruþ hesabý yapýyor. Ýlla ki hukuken gidip onu zorla çýkarmak gerekiyor. Ýnsanýn hayatýný, hukuki zorla devlet korumak zorunda kalmasý. Acý olan bu.

Kýzmanýza gerek yok. Anlamadýðým þeyi yazmýþsýnýz. Beni anlamýþsýnýz ve çok güzel bir çözüm sunmuþsunuz. Ayný fikirdeyim. Keþke kaos çýkmadan uygulanabilse.
    Sayin Kaan,
    Sizi anladigimi dusunuyorum, ben de muhendisim, somut, uygulanabilir ne yapabiliriz...
    Daha once toplumsal aci konusunda yazmistim, ona bagli oldugunu, uzantisi oldugunu dusundugum bir noktayi da paylasmak istiyorum. Sorunuza cevap vermeden once, hatta Sayin Mzffr, dediklerinden once (akil, bilim...), en basta toplumsal guven meselesini, birliktelik konusunun cozulmesi gerekiyor diye dusunuyorum.

Siyasetten ve iktidardan degil, toplumdan bahsediyorum. Sen ve ben oldukca, bizimkilerin yanlislari bana dogru, seninkilerin dogrusu bana yanlis oldugu surece. Goreve birini atarken sadakat (her taraf icin), liyakatin onune gectigi surece. Hicbir cozum basarili olamaz, basarili baslayabilir ama surdurebilir olamaz.

Sizin verdiginiz ornegin (deniz kabuklari), onemli bir boyutununda guven oldugunu dusunuyorum. Cok az kisi kendine sizin kadar guvenir ve/veya imkani vardir. Ama ortamda bir deprem sefeberligi, kenetlenme ve guven olsa hersey takir takir cozulur.

Sayin Mzffr'e katiliyorum, cozum bulmak cok kolay, yeterki toplumda guven olsun.
    Saygilarimla,

4. Öðrendiðim kadarý ile yüksek binalar; daha hýzlý inþaa edilebildiði için, uzun vadede maliyet avantajýna sahip olanTÜNEL KALIP SÝSTEMÝ ile inþaa ediliyor..

Bu sistemi araþtýrdým, belki 9 þiddetine kadar depreme dayanabilir deniliyor... Islahiye'de hasar gördü dendi ama tam doðru deðil sanýrým hiç bir Toki konutu yok yýkýlan. Çok þükür!

Þunu da araþtýrdým biraz, Toki mi çok iyi yapýyor yoksa bu sistem mi çok iyi diye, daha önce bu kadar yüksek katlý olmayýp da yýkýlan Toki'ler de olmuþ.
    Bu arada tabii Toki, zemin etüdünü de çok iyi yapýyor... O da çok önemli.. fakat asýl mesele bu sistem...Tünel kalýp sistemi..
    Demek ki bu sistem çok güçlü bir sistem, yani bu sistemde kare þeklinde tüm duvarlar, taþýyýcý beton oluyor... O bölümlerde tuðla da olmuyor doðal olarak...

Yani çok basit madem böyle bir sistem var, 5 katlý binalar dahi bu þekilde yapýlmaya zorlanabilirdi, yeni hiç bir binayý bu yöntem dýþýnda yapýlmasýna izin verilmese idi, belki yýkýlan yeni binalarýn hiç biri yýkýlmayacaktý.

Bu bir çözüm ise bu çözümü uygulatmayanlar sorumlu deðil mi þimdi?

5. Öðrendiðim kadarý ile yüksek binalar; daha hýzlý inþaa edilebildiði için, uzun vadede maliyet avantajýna sahip olan TÜNEL KALIP SÝSTEMÝ ile inþaa ediliyor..

Bu sistemi araþtýrdým, belki 9 þiddetine kadar depreme dayanabilir deniliyor... Islahiye'de hasar gördü dendi ama tam doðru deðil sanýrým hiç bir Toki konutu yok yýkýlan. Çok þükür!

Þunu da araþtýrdým biraz, Toki mi çok iyi yapýyor yoksa bu sistem mi çok iyi diye, daha önce bu kadar yüksek katlý olmayýp da yýkýlan Toki'ler de olmuþ.
    Bu arada tabii Toki, zemin etüdünü de çok iyi yapýyor... O da çok önemli.. fakat asýl mesele bu sistem...Tünel kalýp sistemi..
    Demek ki bu sistem çok güçlü bir sistem, yani bu sistemde kare þeklinde tüm duvarlar, taþýyýcý beton oluyor... O bölümlerde tuðla da olmuyor doðal olarak...

Yani çok basit madem böyle bir sistem var, 5 katlý binalar dahi bu þekilde yapýlmaya zorlanabilirdi, yeni hiç bir binayý bu yöntem dýþýnda yapýlmasýna izin verilmese idi, belki yýkýlan yeni binalarýn hiç biri yýkýlmayacaktý.

Alýntý Originally Posted by fedoramca Yazýyý Oku
    Öðrendiðim kadarý ile yüksek binalar; daha hýzlý inþaa edilebildiði için, uzun vadede maliyet avantajýna sahip olan TÜNEL KALIP SÝSTEMÝ ile inþaa ediliyor..

tokide kötü olan sadece iç dekorasyon vs. aslýnda pek önemi olmayan þeyler...asýl önemli olan bina saðlamlýðý zemin saðlamlýðý vs. toki açýk ara önde bence....insanlar ilerde daha çok kýymetini anlayacaktýr...tokide çalma çýrpma olayýda zor denetim sýký...

7.  Alýntý Originally Posted by fedoramca Yazýyý Oku
    Bu adama ben twitterda küfür ettim. Utanmýyor musun ahlaksýz, enkaz altýnda millet varken, ruhsat veren belediyeleri, rönesansý savunur þekilde konuþuyorsun diye...

Ayný þeyi Kýlýçdaroðlu yapsa ona da ayný tepkiyi ayný þiddetle verirdim veririm, Baykal'a baþsaðlýðý diledi, hele þu günlerde sakýn baykal övücülüðü yapmayýn diye twitinn altýnda döþedim.

Siz Erdoðan'ýn bir yanlýþýna, tabi o ALLAH'ýn kulu deðil ya yanýlýþ yapmaz ama, hadi yaptý diyelim bir yanlýþýna benzer tepkileri verebilir misiniz? Verdiðimiz zaman bu ülke düzelebilir...

Belediye baþkanýnýn hangi partiden olduðu önemli deðil, CHP'li evet... Daha önce, deprem ile ilgili haykýrýþlarý, yardým cýðlýklarý vardý, depremden önce... ama bu söylediklerini affedecek de deðilim, onlar nasýl doðru ise bu o kadar yanlýþ bir yaklaþýmdý. Adamýn þehri yerle bir olmuþ, çýkmýþ bunlarý konuþuyor...

Niye savundunun cevabý muhtemelen kendine yakýn bir müteahhit idi, YANLIÞ, YANLIÞ, BÝN KERE YANLIÞ... Kendine yakýn derken en basit þekli ile muhtemelen tanýyordu... Belki daha fazlasý var...
    Hoþ diðer tarafta Müsiad baþkanýnýn (eski baþkan olabili) binalarý yýkýldý o da ortada yok.... O da yanlýþ...

Ama þöyle bir fark var, ben tepkimi bu kesime istediðim gibi verebiliyorum ama diðer kesime veremiyorum, versem alýrlar içeri, ayný þiddette ben bir bakana, bir akp li vekile yazsam, beni içeri alýrlar. Ama CHP'ye bir CHP li olarak en sert eleþtirileri yapabiliyorum...

Öyle bir niyetleri yoktu ama, imamoðluna da yazdým, mansur yavaþ a da yazdým, baykal ile sakýn gündemi deðiþtirmeyin diye...

Kimse babamýzýn oðlu deðil kimseye aþýk olmaya lüzüm yok, kimsenin yaptýðýný bizim yanýmýzda, bizim yandaþýmýzda diye sevmek, övmek, güzel görmek zorunda deðiliz.
    Þu an baykal gibi milliyetçi bu partide yok malesef

C.b nin yanlýþýna niye yanlýþ demeyelim

Bir milletvekilini eleþtirdi diye içeri kim alýnmýþ ki sende alýnasýn

Samimi deðilsin býrak eleþtiriyi her türlü tehdit edene bile bir þey olmuyor

Ben sadece yapýlana bakarým

Gerisi hikaye...

Ben þu tutuklanan müteahhit i anlayamýyorum saçma sapan beyan vermiþ...rezidans yapan müteahit....be adam yüzlerce kiþi ölmüþ bina diye bir þey kalmamýþ sen deðil ben mi suçluyum...insanlarýný alýn terini hiç ettin canýný hiç ettin anýlarýný ailelerini hiç ettin ne olacak senin suçun yok mu...bence ibret olsun diye müebbet ile yargýlanmalýsýn ki her önüne gelen biraz parasý olan müteahhit olmasýn....iþin ehlilerinin yapmasý için þartlar zorlaþtýrýlmalý her önüne gelen müteahhit olamayacaðýný anlamalý...Baþka bir müteahhitte ayný 12 bina yapmýþ 12 side yerle bir olmuþ tahsil ilkokul mezunu..

Sayfa 21/45 ÝlkÝlk ... 11192021222331 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •