Yanlış hesaplıyorsunuz çünkü ilk çeyrekte de döviz artışı vardı. Onu hesaplamalarınızdan düşmelisiniz
Yanlış hesaplıyorsunuz çünkü ilk çeyrekte de döviz artışı vardı. Onu hesaplamalarınızdan düşmelisiniz
tamam dostum ilk çeyrek sonunda (31 mart) dolar 3,95 tl idi...euro da 4,87 tl idi...hesaplamada bir hata yok...1 ocakta ise dolar 3,78 tl idi..döviz hesabımda bir hata yok dostum..tabi daha önce hesapladığımız toplam 10 milyon tl ekstra gider sadece döviz çıkış kaynaklı miktardır..bir de bunun faiz gideri de vardır..bu faiz giderine karşılık bir de şirketin faiz geliri var ama bu faizler birbirini karşılar mı bilemiyorum..
ama bu günkü hesaplama ile kabaca blcyt ikinci çeyrek bilançolarında 5 milyon tl civarı zarar getirebilir...??? tabi bunlar bizim kişisel tahminlerimizdir...blcyt da bir türlü tepki vermemesinin altında bu neden yatıyor olabilir..
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
1. çeyrekte dolar % 5 Euro % 7 artmıştı ve şirket yaklaşık 4 milyonluk kur farkına maruz kalmıştı ve 6.5 milyon vergi öncesi kar ve 5.2 mlyon net kar açıklamıştı. Yukarı keko arkadışımızın yaptığı yeni hesaplamayı doğru kabul edersek yaklaşık 10 milyonluk kur farkı
zararı oluşuyor bu rakamlar bile kurun burada kalması halinde 2.çeyrekte küçük bir kar açıklayabileceği anlamına gelir ki bu bile büyük başarıdır. Ayrıca kurun bu şekilde gitmeyeceği ve stabil kalabileceği düşünüldüğünde yıl sonu için yine geçen seneki kar seviyelerini konuşabiliriz. Diğer taraftan 1.çeyrekte çekilen kredi artışı kadar stok artışı vardı yaklaşık 8 milyon bu kadarlık kısmı için kur zararı olmayabilceğini öngerebiliriz. Sonuç olarak kurun buralarda kalması bile 1 milyonluk kar getirebilir.
Yatırm tavsiyesi değildir.
Şirketin bilinirliği az ve geri alım sonrası sonrası piyasadaki hisse miktarı azalmış vaziyette kalanları ise belirli aracı kurumlarda toplu vaziyettedir. Şirketti tanıtmak ve hisse sayısını artırmak lazım bu da 2 şekilde olabilir. Ya topladığın malları birilerine satarsın ki şirketin bu yönde görüşmeler yaptığı yatırımcı ilişleri tarafından da teyit edilmektedir yada bedelsiz sermaye artırımı yaparsın.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Anlık takasları göremiyorum satış baskısı devam ediyor satıcı halen meksa/ Deutsche mıdır
iyi bilanço, en azından beklediğimden iyi
arkadaşlar bilanço geldi hem de çok güzel geldi...tam 5,139 milyon kar geldi...şirketin tam kapasitede çalıştığından dolayı cironun 40-45 milyon tl olmasını beklediğimi söylemiştim..ciro 43 milyon olmuş...net kar da 5,139 milyon tl...beklentim 3,5-4,5 milyon idi...beklentilerimi de bir miktar aşmıştır...
yanlız finansal giderler tam 6,250 milyon tl civarı olmuş...finansal gelirler de 588 bin olmuş..arada aşağı yukarı 5,6 milyonluk net bir gider olmuş...bu gidere rağmen bu kar çok iyi...bu gider olmasaydı çok parlak bir bilanço ortaya çıkacaktı...
ikinci çeyreklerde de finansal giderler yine döviz yüzünden artacaktır...bu konuda dikkatli olmak lazım...ama genel itibari ile gelen bilançoyu beğendim...haziran sonunda döviz fiyatlarının nereden kapanacağını gördükten sonra tekrardan bir tahmin yaparız...
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
Ben şahsen 40 milyon tl ciro ve 4 milyon tl kar bekliyordum dövizdeki yüzde 5 artıştan dolayı. 42 milyon tl ciro ya karşılık 5.1 milyon tl kar açıklayarak beklentimin üzerine çıktı.
Güncel fiyat da güncel karı da eklediğimizde f/k oranı 4.9 gibi çok ucuz bir rakam çıkmakta.
Kur riskine duyarlılığı devam ediyor. Ancak 5 çeyrektir artan ciro ile karlılıkta belli bir istikrar yakalanmış.
Kısa vade ortamda sıkıntılı olduğu için spek ne yapar bilemiyorum ama mevcut rakamlara göre orta ve uzun vadeli iyi bir yatırım adayı olacak.
Şahsen benim elimde yok ama yakın bir arkadaşıma geçen hafta aldırmıştım. Bugün de ek alım yaptırdım.
Elinde olan herkese bol kazançlar dilerim.
Ytd
Yer İmleri