Sayfa 274/925 İlkİlk ... 174224264272273274275276284324374774 ... SonSon
Arama sonucu : 7999 madde; 2,185 - 2,192 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Bu gün bayram ve tatilden dolayı bütce açığı verince açığı kapamak için sabah 6.2 den dolar satmak zorunda kaldım ama dolar düşmemiş hayret

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Bankalara güvenilse, verilen oranlara bakıyorum da baya şenlikli bir dönem.

100.000 doların TL karşılığını bugün küçük bankalardan birine aylık olarak yatırın 15.000 TL net faiz alabiliyorsunuz....

Tabi bu tutar aynı zamanda dolarda olanlar için aylık maliyet durumları.

Karşılaştırma yapmadan sevgi ancak futbol takımları taraftarlarına mahsus bir şey.

Yatırımcı daima aklını kullanacak.

3.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku

100.000 doların TL karşılığını bugün küçük bankalardan birine aylık olarak yatırın 15.000 TL net faiz alabiliyorsunuz....

Karşılaştırma yapmadan sevgi ancak futbol takımları taraftarlarına mahsus bir şey.

Şu anki kur üzerinden hesap yaparsak, dolar 1 ayda 0.125 yükselse bile, yani örneğin 6.25'ten 6.375'e gelse bile vadeli TL faizle ancak aynı hesaba gelebiliyor. Ancak dolar 4.5'ken 4.9'ken Mert Yılmaz da bu muhabbeti yapıyordu hep. O objektif şekilde anlatsa da, bu muhabbetten yıl sonu veya gelecek yıl dolar nasıl 5.5 olsun 6 olsun canım mümkün değil diyorduk (diyordum). Mert Bey bugünkü videosunda bile TL faizi garantili getiri diyor. Evet öyle ama bir taraftan da kime göre neye göre garantili getiri. TL faizi TL'ye göre garantili getiri. Dolar 4'ten 4.5'tan kalktı 6'ya 7'ye geldi birkaç ayda, ne oldu bizim garantili getiri, eridi gitti. Bu yüzden evet haklısınız ama ben bir kez o bakış açısıyla hareket etmekten yandığım için aynı açıdan bakamıyorum şimdi. Bir kez de bu açıdan yanarsam düşene bir de sen vur durumu olur bana, bir tokat TL'den, bir tokat da USD'den, tokat manyağı olurum, ama yine de bu yolu seçeceğim. En kötü %50-%50 sepetle devam ederim. Tekrar %100 TL'de kalma riskini göze alamıyorum. Ben artık onu garantili getiri değil garantili risk olarak görüyorum.

4.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku

TL faizine geçip dolardaki yükselişi kaçırmak, sonra bunun acısıyla yüksekten dolara girip bu sefer de yataya girmek de var.

Riskten kaçış da yeni bir risktir.

Komşunun tavuğu kaz görünür. Çok da şeetmemek lazım.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Geçen aydan beri dolarda olup akıllıca al-sat yapmadıysanız dolar kuru şu anda geçen ayın 27sindeki seviyede...

Tabi buna itirazları duyabiliyorum.

Dolar kuru bir sıçrayışta 3-4 aylık faizi karşılıyor.

İşte dediğim de o.

Peki bu sıçramayı değerlendiren kaç kişi var aramızda?

Şahsen ben bakıp duruyorum.

normalde ekime kadar yazmayı düşünmüyordum ama görüşlerini önemsediğim bir arkadaşın yorumunu koyayım. Bu arada BORA YAŞAR sorunuzun cevaplıyorum ben değerlendridim
     Alıntı Originally Posted by detan Yazıyı Oku
    Dolar TL grafiğine değişik açılardan bir bakayım dedim ve oluşan FLAMAYI görünce sizinle paylaşmak istedim. Piyasada hiçbir şeyin garantisi yoktur ama bu formasyon gerçekleşme olasılığı yüksek formasyonlardan biri olduğu için inanın korktum.

:dolar: Allah'ım sen bizi koru ya rabbim!!! formasyonu :dur::deliii:

bir halt olacağı yok.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
     Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    normalde ekime kadar yazmayı düşünmüyordum ama görüşlerini önemsediğim bir arkadaşın yorumunu koyayım. Bu arada BORA YAŞAR sorunuzun cevaplıyorum ben değerlendridim
    Evet. Takip ediyorum.

Başarı bence.

Ben ne zaman yapsam, doktor burada olsa şahittir, zarar ediyorum.

Valla ben dolar kurunda bernanke sonrası hareketlerde trade etmeye çok çalıştım,hatta sterlinde de denedim,neticede bakıyorum bakıyorum trade işi yaş.Kısa vadeli hesaplar da yanlış.Trade ederken bir doğru trade yapıyorsunuz akabinde bir yanlış trade yaptığınızda doğrunun kazancı da gidiyor.Dolar belli bişi grafiğini çizmiş hep yukarı gidiyor.Bu grafiğin açısı yataya dönmeden aylık hareketler ve düşünceler şu ortamda gereksiz bence .Ben 90 lı yıllardaki gibi 5 yıl falan mini devaülasyonlarla olayın devam edeceğini düşünüyorum.Bu arada farkettiniz mi ons çok hafif kıpraştı )))))))

Sayfa 274/925 İlkİlk ... 174224264272273274275276284324374774 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •