Sayfa 274/601 İlkİlk ... 174224264272273274275276284324374 ... SonSon
Arama sonucu : 4801 madde; 2,185 - 2,192 arası.

Konu: ECILC - Eczacıbaşı İlaç

1.  Alıntı Originally Posted by bezginbekir Yazıyı Oku
    Kim ne derse desin. Şöyle olacak böyle olacak. Şuraya yatırım, burada bu gelişme. Sonuç elimizdeki hisse fiyatı 60 centin altında. Şirketin değerini kafamızda ne biçersek biçelim fiyat ortada. Çıplak gerçek bu. Evet bu fiyat yapay, patron bunu tasarlıyor. SPK gözyumuyor. Fark etmez. O bizim kafamızdaki fiyatlar patron bir malı başkasına satacağı zaman geçerli. Hatta fazlasını ister. Bize gelince fiyatlama bu. Yav diyelim 1 usd oldu. fiyat 14 tl olur. O da komik bir fiyat. Türk borsasına güvenmek tl de yatırım yapmak zaten salaklık. Bir de bu alçak adamların şirketine KY olmak çarpı iki salaklaık. Evet salağız biz. Evlere temizliğe giden kadınlar bile artırdığı parayla altın alır. Hem dolar bazında bir yatırım yapmış olur. Hem de türk piyassına mahkum olmaz. Böyle dolandırıcı patronların oyununa gelmez. Bize gelince çok bilip çok yanılanlardanız.
    Doğru ama biz bunları bilerek buradayız. Birlikte katıldığımız genel kurulun üzerinden belki 15 sene geçmiştir. O günden beri elimdekileri tamamen çıkartıp daha sonra genel bir değerlendirme yaptığım bir iki kez olmuştur. Hic unutmam 2013 deki genel kurulda yatırımcıları umursamaz söylemlerinden o kadar nefret etmiştim ki daha kurul bitmeden satış emirleri göndermiştim. Birileri de biz kuruldayken birkaç kademe hisse alıyordu. Yaşananlara rağmen bu hissede kalmanın bariz iki nedeni var ( hatta 3), işlerinin iyi olması, hissenin ucuz olması ve konjonktürün lehlerine olması. Arsa konusu gibi tatlandırıcılar da belli bir vadede kimi yatırımcılar için cazibe alanıdır. Hissenin göreli avantajları olmasa Şişecam, Ereğli veya Garanti ya da Koç Holding alır BE 'nin üzerimizde yarattığı belirsizliğe katlanmazdık.
    Gülerken kaybettğini ağlayarak kazanamazsın.

Alıntı Originally Posted by REK Yazıyı Oku
    Cuma seansın da ekranı izledim adamlarîn işi gücü baskılayarak,bıktırarak mal almak.Zerre kadar iyi niyet ve dürüstlük yok.Sabırla bekleyip
    tuzaklarına düşmemek gerekiyor.Ben sonuna kadar öyle yapanlardan olacağım.

Yatırım tavsiyesi degildir. Son karar her zaman için hür iradenizle sizlerin olmalıdır.

SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    +1 de benden .....

3. Tabii şöyle bir zorluk var, 2022 de enflasyon belki %50 veya daha üstüne çıkacak..Bu durumda yildan yila karlilik artisi ( veya ozsermaye artisi) %50'nin altında kalırsa zarar yazar, enflasyon herkesin cebinden aldığı gibi şirketlerin ozsermayesinden de yer. Bu yüzden Ilaç şirketindeki değişimlere yabancı para cinsinden bakmak gerekir. Euro yıl içinde dolara karşı değer kaybederse satışlarının önemli bir kısmı Euro bölgesine olan Eczacıbaşı da hasar alır. Buna rağmen enflasyonist ortamdan en az etkilenecek şirketler arasında görüyorum. Esan'in yurtdışı satışları %80 , yapi grubunun da %85 lerde. Içerde tüketim grubunun satışları enflasyona biraz yenilebilir ama temizlik kağıtları yenilen grupta yer almaz. Farmasötik ve vitamin satışları da kalmaz.

4. Bu Eczacıdaki göreli avantaj hep vardı. Yapı da yararlanamadan elimizden aldılar. İlaçta bunca yıldır o göreli avantajı bekledik, işe yaradığını hiç görmedik. Bir şirket düze mi çıktı. ecyaptaki gibi ortaklıktan atarlar. Uzun yıllar yatırım yapıp zarar getiren girişim pazarlamayı tam kar edecek aşamada Holdinge devrederler. Şimdi de 5 yıl önce Diğer ortağın yerine bedelli sermaye artırımına verdiğimiz parayı 5 yıl sonra Tl bazında geri alıp adamların hisselerini devrediyorlar. Monrol ilk kez kar etmeye başlamışken.Hiç bir kar merkezini ilacın bilançosunda bırakmıyorlar. O göreli avantaj gerçekleşeceği aşamada elimizden alırlar. Her hafta başına bir macera gelen dizi film kahramanları gibiyiz. Tam selamete erdik derken tasarlanmış bir oyunda yeni level yeni belalar bizi buluyor.
    Takıntılı bir hasta adamın kurguladığı oyunları yaşıyoruz.

5. Buradan hisse ile oynayan arkadaşa naçizane tavsiyem çok oynaklık la elindeki mali kaybedebilirsin .Zira kar da yazsa zarar da sadece enflasyonist düzeltmeler bile bu mantıksız fiyatın sürdürülemez olduğu ben , fon yonetsem tek emirde mesela 50 milyon dolar bütün hikayeyi tersine ceviririm isterse borsaya daha fazla hisse kote edip açsın .

Yine de ekranı izlediğimde bu işlemleri yapan arkadaşın yüzünü çok merak ediyorum .Genç mi orta yaşlı mi yüz ifadesi nasıl ?😀

6. Bu hissede spek yok. Patronun adamı var. Spek niye böyle yıllarca baskılasın. Amacı para kazanmak. Çeker fiyatı yukarı oradan millete dağıtır. Bu gün 30 tl yapsa yapar oradanda millete okutur. Ama spekse tabi. İşte o yüzden patronun adamı. Baskılama uzun yıllar hem de.

7.  Alıntı Originally Posted by bezginbekir Yazıyı Oku
    Bu hissede spek yok. Patronun adamı var. Spek niye böyle yıllarca baskılasın. Amacı para kazanmak. Çeker fiyatı yukarı oradan millete dağıtır. Bu gün 30 tl yapsa yapar oradanda millete okutur. Ama spekse tabi. İşte o yüzden patronun adamı. Baskılama uzun yıllar hem de.
    Ben ona spek diyorum yoksa patrondan bağımsız veya patronla anlaşmalı biri değil direk adamı , sonuçta oynuyor o yüzden ya manipulator ya spekülatör diyeceğiz iyi niyetli tanımlama ile spek.

8.  Alıntı Originally Posted by Desidero74 Yazıyı Oku
    Ben ona spek diyorum yoksa patrondan bağımsız veya patronla anlaşmalı biri değil direk adamı , sonuçta oynuyor o yüzden ya manipulator ya spekülatör diyeceğiz iyi niyetli tanımlama ile spek.
    Söndürme ve soğutma çalışmalarını itina ile yapıyorlar. Ne fiyatta tutarsa tutsun şirketlerin değerli olduğunu bildiğimizi bilmesi gerekir. Kendisi de zaten hisseler eline geçtiğinde değerleri artsın ister. Zamana karşı verilen bir mücadele gibi..
    Gülerken kaybettğini ağlayarak kazanamazsın.

Sayfa 274/601 İlkİlk ... 174224264272273274275276284324374 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •