Sayfa 275/899 İlkİlk ... 175225265273274275276277285325375775 ... SonSon
Arama sonucu : 7187 madde; 2,193 - 2,200 arası.

Konu: SODA - Soda Sanayii

1.  Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Madem hissenin gelecegine inaniyorsun, yani zaman sorunun yok...

Elindeki portfoyun %30'luk kismini islem icin ayiriyorsun.

Neye gore islem yapiyorsun? Sadece ve sadece "fiyata" gore. Yani bu kismi sattiginin ustune almiyorsun, aldiginin altina satmiyorsun.

Bu %30'u da %10'luk 3 parcaya boluyorsun. 1 kismini kisa vadede kullaniyorsun, oteki kisimlarini orta vadede. 30 hisselerinde marj yaratan nedir? Zaman. Yani bekliyorsun fiyat marjlarinin acilmasini. Parcalari birbirinden bagimsiz hareket ettiriyorsun, 3. parcayi kullanmak icin biraz nazli davraniyorsun. Olur da gunun birinde hisse basip gitti, elinde en az %70'lik kisim duruyor, ne guzel.

Zamanla bu sistemi bir sekilde gelistiriyorsun. Hisseler sonsuza kadar da cikmayip, sonsuza kadar inmedigi icin firsat yaratiyorlar en sonunda.

Bu sistemin en onemli ozelligi para kazandirmasinin yaninda, psikolojik olarak da rahatlatmasi insani. Yani elindeki kismi satmissan hissenin dusmesine oynadigin icin inerse de dert etmiyorsun.
    Sayın 666 bu sistem güven üzerine kurulu bir sistem aldığın hisseye uzun vadede güveneceksin önce sonra, diyeceksin ki ben bu hissenin %? Ucsada kaçsa da tutarım. Geri kalanı da senin dediğin gibi alayım satayım elimdeki hisse maliyeti sıfıra yaklaşsın. Biraz link te antrenman yapıp gelseler bu gibi hisseler cerez gelir. Linkte fiyat 11 TL civarıyken benim maliyet senin dediğin sistemle sürekli işlem yaptığım için 6 TL lerdeydi. 14.5 TL lerde de hisse den vazgeçtim. Vazgeçmemek daha iyiydi ama sonuçta temel amacım başka bir hissede yerleşmekti. O hisseye de iyi yerleştik soda değil a soda ya daha yerleşemedik giderse başkasınındır ufak bir kar alır çekilirim

Duhul
    Apr 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,488
    ............
    Eşeğe semer alınırken fikri değil ölçüsü alınırmış. Benim veya kimsenin demesiyle hisse alıp satmayınız.

3. merrill teyze aman vermiyor hisseye

Soda hissesi kendiliğinden belalı bir şey, üstten alıp alttan satıp hatalar yapmanıza gerek kalmıyor tıpkı oralet gibi oralet de kendiliğinden şekerli geliyor benim en sevdiğim nokta bu, bir şeyin içine kendim şeker atınca suçlu hissediyorum .

5. Temettü ödemesi almıştım zamanında. Ama hisse bölünmesi nasip olmadı. Aracı kurumda nasıl bir işlem oluyor? 1.1 ise bölünme, bir gün önce 10000 olan hisse adedi, 10110 mu oluyor ertesi gün? Aracı kurum bu işlemden bir kesinti alıyor mu?

6.  Alıntı Originally Posted by hisar.79 Yazıyı Oku
    Temettü ödemesi almıştım zamanında. Ama hisse bölünmesi nasip olmadı. Aracı kurumda nasıl bir işlem oluyor? 1.1 ise bölünme, bir gün önce 10000 olan hisse adedi, 10110 mu oluyor ertesi gün? Aracı kurum bu işlemden bir kesinti alıyor mu?
    1.1 bölünme olunca %10 fazladan hisse verir, 10.000 lota 1.000 lot. 11.000 olur 10.110 nerden çıktı?

Duhul
    Dec 2017
    İkamet
    Ankara - 35
    Gönderi
    8,509
     Alıntı Originally Posted by hisar.79 Yazıyı Oku
    Temettü ödemesi almıştım zamanında. Ama hisse bölünmesi nasip olmadı. Aracı kurumda nasıl bir işlem oluyor? 1.1 ise bölünme, bir gün önce 10000 olan hisse adedi, 10110 mu oluyor ertesi gün? Aracı kurum bu işlemden bir kesinti alıyor mu?
    Almaz. Brüt olan rakamlar üzerinden vergi ödersin. Diyelim ki o an için 4 lira iken hisse fiyatı senin 1 lira maliyetli 100 lot sodan var net %5 bedelsiz verdi. Hesabında artık 105 lot olur. Maliyetin de 0.952 ye düşer. Ama aynı zamanda hissenin fiyatı da 3.809 olarak yeniden belirlenir ve o fiyattan işlem görerek açılır.
    Burada yazdıklarımın hiçbiri yatırım tavsiyesi değildir, kendi düşüncelerimdir.

Duhul
    Apr 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,488
     Alıntı Originally Posted by NSHYDN Yazıyı Oku
    Almaz. Brüt olan rakamlar üzerinden vergi ödersin. Diyelim ki o an için 4 lira iken hisse fiyatı senin 1 lira maliyetli 100 lot sodan var net %5 bedelsiz verdi. Hesabında artık 105 lot olur. Maliyetin de 0.952 ye düşer. Ama aynı zamanda hissenin fiyatı da 3.809 olarak yeniden belirlenir ve o fiyattan işlem görerek açılır.
    Sonuç: hisse yükselmez ise değişen yok.

SM-N950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Eşeğe semer alınırken fikri değil ölçüsü alınırmış. Benim veya kimsenin demesiyle hisse alıp satmayınız.

Sayfa 275/899 İlkİlk ... 175225265273274275276277285325375775 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •