Sayfa 275/666 İlkİlk ... 175225265273274275276277285325375 ... SonSon
Arama sonucu : 5327 madde; 2,193 - 2,200 arası.

Konu: ARENA - Arena Bilgisayar

1.  Alıntı Originally Posted by kardanadam3 Yazıyı Oku
    Merhabalar,

Yıllardır bu yönetimin yaptığı en iyi iş, her halükarda net karı bilançoda nasıl baskılarız diye düşünmek olmuştur. Bu da tahtacı için bulunmaz nimet. 10 aydır Paynet'te netice yok. Şimdi de çıkmış TV'de kafa bulandırmaya çalışıyorlar. Satamıyorsan veya satmayacaksan çık açıkla. Öde Al, PayTR, Iyzico, Birleşik Ödeme vb. üst üste kaç kez yatırımlar aldı. Neyin peşindesiniz?? CEO çıkmış birde TV'lerde ahlaki ve etik değerlerden bahşediyor, ne ironi ama!! Arena'nın borçlarının niye tamamına yakını kısa vadeli?? (Indeks'e bakıp utansınlar!!) Bankalara karşı hiç mi itibarları yok?? Kaldı ki bankalar ile yakın temas halindeler. Yoksa kafada ki hesap mı başka?? Keşke Paynet'in değilde, Arena'nın büyük kısmını veya tamamını satsalarda bu yönetimden temelli kurtulmuş olsak. Daha yazılacak çok şey var ama neyse...

Not: Paynet'in sene başında kasasında ki 200 milyon TL, şu an 275 milyon TL olarak gözüküyor. Anladığım kadarıyla 366 milyon ciro yapılırken 75 milyon para kazanılmış durumda. Böyle bir şirketin satılamamasına hayret ederim.

Not: Yurt dışı satış kalemi, 3. çeyrek bilançoda çok artmış durumda.

YTD.

Hocam Paynetin kasasındaki para emanet bir para kendi parası değil. Aracılık ettiği tahsilatlardan henüz daha bankaya akatrılmayan kısm o.

Paynet işlem hacmi de sene başından beri çok arttığı için sene başı 200 milyon olan paranın 30 eylülde 275 milyon olması normal. Ama dediğim gibi o para 30 eylül tarihinde kasasında duran emanet para. Kendi parası ve karı değil.

Diğer taraftan tüm söylediklerine %100 katılıyorum.

Bence Paynet satılamıyor değil , satmıyorlar. Sanırım Paynette işler umulanın üstünde iyi gittiği için bizimkiler fiyat beğenmiyorlar ve her geçen gün hedef satış fiyatlarını yukarı çekiyorlar. O yüzden de alıcılar ile müzakere sürekli uzuyor şartlar değiştiği için.

Yoksa daha lisansını yeni almış şirketler bile , tek masa sandalye ofis ile kendilerine yatırımcı çekiyor bu sektörde. Paynet gibi sektörün en büyük ilk 3 şirketinden birinin satılmaması imkansız ama bence dediğim gibi fiyat beklentisi yukarı gittiği için süreç uzuyor.

CEO birkaç sene içinde ciro 2 milyar USD'a çıkacak dedi. Bunu organik olarak yapamazlar. Mecburen inorganik büyüme ile olacak bu. Yani yeni şirket satın alacaklar yurt içinde. Yurt dışında da yeni şirket kuracaklar Orta asya ve doğu avrupada.

Ama bunların hepsi için taze kaynak lazım. Boğazına kadar borçta olan bir şirket bu aksiyonları alamaz. Demek ki CEO Paynetin satılmasını yada şirkete yüksek oranda nakit para koyabilecek ortakları düşünüyor ki birkaç sene içinde USD bazında %100 büyümekten bahsediyor.

Ben herşeyin 6 ay içinde netliğe kavuşacağını düşünüyorum. Paynet satılacak , yurt dışında şirket kurulacak , yurt içinde şirket satın alınacak. Tüm bunlar 6 ay içinde olabilir. O yüzden şu andaki net kar düşüklüğüne değil büyümeye odaklanın bence. Büyümek her zaman sancılı olur. İlk başta sıkıntıları olur. Ama sonrasında çok büyük avantajları olur.

2022 böyle geçecek ama 2023 senesinde bu sorunlar aşılacak ve karlılık da büyümeye eşlik edecek. O zaman 300-400 milyon USD şirket değerine ulaşacağız inşaalalh. Seneye bu vakitler çok farklı bir şirket değeri ile karşılaşacağız.

2. Arkadaşlar bilançoda açıktan kar baskılaması var..Bu kadar borçla bu şirket sağlıklı yürüyemez.. Faizlerin dip noktada olduğu şu günlerde ödenen faiz bu kadar yüksekkken önümüzdeki normal dönemlerde artacak kredi faizlerinden ne kadar finansal gider yazacak tahmin dahi edemiyorum..Paynet in satışına gelince ..Eğer bir gün tahta sabh sabh birden tavan olursa bilinki Paynet satılmıştır. Senden benden önce içerdeki çakallar bunu öğrenip önceden haber uçururlar..

3.  Alıntı Originally Posted by balina Yazıyı Oku
    Arkadaşlar bilançoda açıktan kar baskılaması var..Bu kadar borçla bu şirket sağlıklı yürüyemez.. Faizlerin dip noktada olduğu şu günlerde ödenen faiz bu kadar yüksekkken önümüzdeki normal dönemlerde artacak kredi faizlerinden ne kadar finansal gider yazacak tahmin dahi edemiyorum..Paynet in satışına gelince ..Eğer bir gün tahta sabh sabh birden tavan olursa bilinki Paynet satılmıştır. Senden benden önce içerdeki çakallar bunu öğrenip önceden haber uçururlar..

Hocam kredi faizleri dipte değil zirvede.

Dipte olan gösterge faiz. Yani devlet tahviline ödenen faiz %10-15 bandında olan.

Yoksa bugün şahıs olarak da şirket olarak da bankaya gittiğin zaman ya kredi vermiyorlar yada %30-40 bandında bir faiz oranıyla kredi veriyorlar. Bu da yüksek enflasyondan kaynaklanıyor.

Enflasyon düşmeye başlarsa , o zaman banka kredi faizleri de %15-20 bandına geriliyebilir 1 yıl içinde. Yani normalleşme olduğu zaman senin dediğin gibi kredi faiz oranları artmaz tam aksine düşer. Kredi faiz oranları zaten şu an zirvede.

4. Emirhan Bey Üstadım düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.Her zaman derim iyiki varsınız.
    Paynetin durumunu 2-3 sene öncesinden öngördünüz.

İyzico ve paytr oyun sektöründeki alışverişlerde de varlar biliyorum.Bizim dönemimizdeki gibi hackli crackli oyun dönemi kalmamış artık.Oyuncular para harcıyorlar oyunlara ve bu aracılar komisyon alıyorlar alışverişlerde.
    Paynet neden yok bu sektörde.İsteseler daha agresif büyütebilirlerdi payneti.
    Varsa da ben bilmiyorum.

5. Emirhan Bey,
    Bilançoda Paynet’in aktifinde gözüken 272 milyon TL, Arena’nın kasasında 750 milyon TL içerisinde gözüküyor. Burda bir başkasına ait paranın gözükmesi direkt olarak özsermaye değerlemesini yanıltmaz mı?

6. Beni net kar değil efk ve favök ilgilendiriyor o yüzden 2023 sonuna kadar beklemeye devam. Tekkeyi bekleyen eninde sonunda çorbayı içecek.

7.  Alıntı Originally Posted by kardanadam3 Yazıyı Oku
    Emirhan Bey,
    Bilançoda Paynet’in aktifinde gözüken 272 milyon TL, Arena’nın kasasında 750 milyon TL içerisinde gözüküyor. Burda bir başkasına ait paranın gözükmesi direkt olarak özsermaye değerlemesini yanıltmaz mı?

Yok hocam yanıltmaz. Çünkü muhtemelen aynı meblağ bilançonun pasif tarafında ticari borç yada başka bir kalemin altında da yer alıyordur. Böylece aktif pasif dengesi kurulmuştur. Böylece öz sermayeyi olumlu olumsuz etkilemez. Tabi o paranın içinde Paynetin kendi parası da vardır ama çoğu dediğim gibi emanet paradır.

8. Uzun vade yatırımcı birisi 18 e kadar çizse tahtayı ibre tersine döner.Ama işte panic olmak böyle birşey sanırım.

Sayfa 275/666 İlkİlk ... 175225265273274275276277285325375 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •