Artan

277,75 10 18:10
54,45 10 18:10
291,50 10 18:10
11,78 9.99 18:10
39,64 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

19,17 -10 18:10
42,00 -9.99 18:10
58,85 -9.95 18:10
7,81 -9.92 18:10
100,00 -9.83 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

8.423.783.298,90 18:10
8.279.675.248,75 18:10
7.897.836.716,17 18:10
7.784.719.756,22 18:10
7.554.836.368,50 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 276/453 İlkİlk ... 176226266274275276277278286326376 ... SonSon
Arama sonucu : 3783 madde; 2,201 - 2,208 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 3

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Bizzat Kulak misafiri oldum..

Eskiden Çin Halk Cumhuriyeti olan Uygur Türkü bir vatandaş Kapalıçarşıda ana caddede 4. mü 5. mi dükanının aldığı akşamı Hakkın Rahmetine kavuşmuş....

Bu vatandaş meğerse epeyice gayrımenkul ve altın stoğu varmış...

Yeşilköyde-Bakırköyde orada burada binaları...

İddalar göre 50 milyon dolar kadarmış...

Bu vatandaşın biri resimi olmak üzere,güya Çinden bu tarafa 3- 4 hatunu varmış her birinden 4-5 tane evladı varmış..

Resmi Türk hanımı vefat sonrası avukatı aracılığıyla veraset ilamı (mirasçılık belgesi) çıkarmış...

Bunu öğrenen diğer evlatları mahkemeye koşmuş adli tıp maarifetiyle DNA testi için adamı mezardan çıkarmışlar...

Çarşı bu davayı ve yasal olarak bu zenginliğe ortak olacak evlat sayısını merakla bekliyormuş...

2. Eğitim çok önemli olup, işini doğru yapana saygımız sonsuz. Ancak , diplomasını koz haline getirerek insanlara salak muamelesi yapana tahammül edilemez. Herkes elektriğin çarpacağını bilir, bilgisayarı kullanmayı bilir ama yazılımı bilmez vs. Toplumun bilinç düzeyini küçümsemek lazım ( yanlış bilineni düzelterek olumlu yaklaşılır )

Yurtdışına çıkacağım için aşılarımı kontrol ettirdiğimde hepatit b , kızamık , varicella ve kabakulak aşılarımın yapılmasının gerektiği söylendi. Özel hastane 4 bin tl. istedi. Aile hekimime cuma öğleden sonra gittim ve bu aşıları yapıyormusunuz diye sordum. Vayy efendim ortalık karıştı. Neymiş doktor aşı işine mi bakarmış. Aha bana yeni bir idman sahası dedim. Yan odadaki hemşirenin işi bu iş kardeşim diyen doktoruma '' hemşirenin amiri kim , maaşını kim ödüyor '' dedim. Yan oda ( hemşire odası boştu ve erken kaçmıştı. ) Doktorum hopladı, sinirlendi ben sakinim. Ciddi soruyorum dedim siz burada hangi aşıların yapıldığını bilmiyormusunuz . Elbette biliyorum dedi. Eee o zaman dedim. Ben size bana aşı yapın dedim mi ? yapılıyor mu dedim. Ne zaman ve hangileri yapılıyor diye tekrar sorunca anladım ki , gerçekten işleri boşlamış ve ilgilenmediği yerden sormuşum. Diğer 4 hekimin hemşireleri de gürültüye gelince onlara sordum. Doktorun gözüne bakıyorlar, cevap vermiyorlar. Telefonu çıkarıp, sesli Toplum sağlığı müdürlüğünü aradım ve ... nolu aile hekimliğinde aşı yapılıp yapılmadığını sordum. Yapılıyormuş. Peki şimdi vatandaş neden yoruluyor ? Bunu da pas geçelim. Aşağıda çıkışta bir hemşire yaklaşarak '' doktor sizin direkt aşıların ismiyle sorduğunuza bozulmuş. Ukalalık olarak algılamış '' dedi. Vay anasını ... bilmek suç. Şu iletişim çağında bilmemek ayıp.

3. Merhaba;
    2016 yılında 68 bin USB karşılığı TL ye projeden 2 adet 2+1 (90m2) daireye yazıldım ve 2019 da teslim alarak ikisini de kiraya verdim. Daireler hiç boş kalmadı.
    Lokasyon AYDIN.
    Muadillerinin sarı sitede 70-72 bin USD (2,3-2,4 milyon TL) ilanlarını görüyorum (Adet fiyatı)
    Bir emlakçı arkadaşım ile konuştum:
    Aynı sitede 1+1 1.4 milyona yeni sattığını, benimkilerin de 1.9-2 Milyona satılabileceğini söyledi. (60 bin USD civarı)
    Sizce bu gerçekçi mi?
    (Samimi sorudur, ironi içermez...!)

Durum bu ise;
    Dolar bazında kar edilmiş oluyor çünkü.
    5 yıldan beri elde edilen kira getirisi de buna dahil değil...
    İnsan iki şeyi bilmelidir:
    1.Haddini. 2.Hesabını.

4.  Alıntı Originally Posted by TeTRa Yazıyı Oku
    Merhaba;
    2016 yılında 68 bin USB karşılığı TL ye projeden 2 adet 2+1 (90m2) daireye yazıldım ve 2019 da teslim alarak ikisini de kiraya verdim. Daireler hiç boş kalmadı.
    Lokasyon AYDIN.
    Muadillerinin sarı sitede 70-72 bin USD (2,3-2,4 milyon TL) ilanlarını görüyorum (Adet fiyatı)
    Aynı sitede 1+1 1.4 milyona yeni sattığını, benimkilerin de 1.9-2 Milyona satılabileceğini söyledi. (60 bin USD civarı)
    Sizce bu gerçekçi mi?

Durum bu ise;
    Hocam 90 m2 dairenin bugün maliyeti 1.8-1.9 milyon arsa payı ve diğer giderler hariç hesabını siz yapın..Sahtekar çok..

5.  Alıntı Originally Posted by ayhanol1 Yazıyı Oku
    Hocam 90 m2 dairenin bugün maliyeti 1.8-1.9 milyon arsa payı ve diğer giderler hariç hesabını siz yapın..Sahtekar çok..

Ö zaman ben şöyle anlıyorum:
    Piyasa, (en azından benim bulunduğum bölgede) emlağı realist fiyatlamıyor ve fiyatlar olması gerekenin altında.
    Oysa çevrede hep emlak fiyatları uçtu diyen var.
    Bu ne kadar daha devam eder bilinmez tabii de,
    Sonunda fiyatlar gerçekçi şekilde oluşmaya başladığında emlak fiyatlarını hem USD hem de TL bazında çok daha yukarıda göreceğiz diye yorumluyorum.
    Maaşlı kesim için emlak hayal oldu deniyor ama daha da ulaşılmaz olacak galiba bu kesim için ileride.

(Önceki gönderilerinizden anladığım kadarıyla inşaat sektöründe tecrübeniz var.)
    1.Haddini. 2.Hesabını.

6.  Alıntı Originally Posted by TeTRa Yazıyı Oku
    Ö zaman ben şöyle anlıyorum:
    Piyasa, (en azından benim bulunduğum bölgede) emlağı realist fiyatlamıyor ve fiyatlar olması gerekenin altında.
    Oysa çevrede hep emlak fiyatları uçtu diyen var.
    Bu ne kadar daha devam eder bilinmez tabii de,
    Sonunda fiyatlar gerçekçi şekilde oluşmaya başladığında emlak fiyatlarını hem USD hem de TL bazında çok daha yukarıda göreceğiz diye yorumluyorum.
    Maaşlı kesim için emlak hayal oldu deniyor ama daha da ulaşılmaz olacak galiba bu kesim için ileride.

(Önceki gönderilerinizden anladığım kadarıyla inşaat sektöründe tecrübeniz var.)
    Evet 35 yılım bitti. Mantık şu aslında bir malın maliyeti var. Her ne olursa olsun. Hiç bir mal normal koşullar altında maliyetinin altına satılmaz satılamaz. Ticaretin ruhuna aykırıdır. Emlak konusunda çevrenizde güncel maliyetleri bilen insanlarla diyaloğunuzu arttırın bilhassa böyle dönemlerde. 2022 sonunda Didim'de babadan kalma hisseli bir arsam vardı. Ortaklı bir yerdi ortaklığı gidermek için sattım. Geçen bölgede faal bir emlakçı arkadaşım ile konuştum çok iyi zamanda sattığımı söyledi. Yurt dışından para-girişi olan bir bölgede bile inşaat faaliyetleri durmuş vaziyette. Ama bu mülkün değerini değiştirmez hele ki hiperenflasyon olan bizim gibi ülkelerde malınıza sahip çıkın..

7.  Alıntı Originally Posted by TeTRa Yazıyı Oku
    Merhaba;
    Lokasyon AYDIN.
    Sizce bu gerçekçi mi?

Durum bu ise;
    Sadece 2022 yılında ABD'de dolar enflasyonu %10 du.
    Dolardaki 8 yıllık değer kaybını düşünürsek enaz %30 civarında olmalı.
    Paranın fırsat maliyeti kaybını düşünürsek tablo dahada kötüleşir.

Özetle 2016'da 70bin Dolar gömdüğün bir ev, bugün 100bin dolar etmiyorsa zarardasındır.

8.  Alıntı Originally Posted by Rj16 Yazıyı Oku
    Sadece 2022 yılında ABD'de dolar enflasyonu %10 du.
    Dolardaki 8 yıllık değer kaybını düşünürsek enaz %30 civarında olmalı.
    Paranın fırsat maliyeti kaybını düşünürsek tablo dahada kötüleşir.

Özetle 2016'da 70bin Dolar gömdüğün bir ev, bugün 100bin dolar etmiyorsa zarardasındır.
    Anladım.

140-144 bin USD ediyor ikisi güncelde
    Bu durumda dolar enflasyonunu hesaba katmadığımızda yaklaşık %100-110,
    dolar enflasyonunu hesaba kattığımızda ise yaklaşık %40-44 kar yazmış.
    Alınan kira geliri ise kaymağı olmuş...

EDİT: İki daire toplam 68 bin USD ye alındı, karışıklık olmasın.
    1.Haddini. 2.Hesabını.

Sayfa 276/453 İlkİlk ... 176226266274275276277278286326376 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •