Artan

277,75 10 18:10
54,45 10 18:10
291,50 10 18:10
11,78 9.99 18:10
39,64 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

19,17 -10 18:10
42,00 -9.99 18:10
58,85 -9.95 18:10
7,81 -9.92 18:10
100,00 -9.83 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

8.423.783.298,90 18:10
8.279.675.248,75 18:10
7.897.836.716,17 18:10
7.784.719.756,22 18:10
7.554.836.368,50 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 277/481 İlkİlk ... 177227267275276277278279287327377 ... SonSon
Arama sonucu : 3958 madde; 2,209 - 2,216 arası.

Konu: IZOCM - İzocam

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. bu yazıyı görmüyor musunuz okumanız mı yok, işinize mi gelmiyor, bizle dalga mı geçiyorsunuz..

Ayrılma hakkının kullanımı;

MADDE 9 (1) Önemli nitelikteki işlemlere ilişkin genel kurul toplantılarına katılan ve olumsuz oy kullanarak muhalefet şerhini toplantı tutanağına işleten pay sahipleri veya temsilcileri paylarını ortaklığa satarak ortaklıktan ayrılma hakkına sahiptir.

(2) Pay sahibinin veya temsilcisinin önemli nitelikteki işlemlere ilişkin genel kurul toplantısına katılmasına haksız bir biçimde engel olunması, genel kurul toplantısına usulüne uygun davet yapılmaması veya gündemin usulüne uygun bir biçimde ilan edilmemesi hâllerinde, genel kurul kararlarına muhalif kalma ve muhalefet şerhini tutanağa kaydettirme şartı aranmaksızın birinci fıkra hükmü uygulanır.

(3) Pay üzerinde intifa hakkı bulunduğu ve oy hakkının intifa hakkı sahiplerince kullanıldığı hallerde, intifa hakkı sahibi ayrılma hakkını kullanamaz. Bu durumda pay sahibi veya temsilcisi, ayrılma hakkını kullanmak için genel kurul toplantılarına katılıp ilgili işleme karşı olumsuz oy kullanarak muhalefet şerhini toplantı tutanağına işletmek zorundadır.

(4) Önemli nitelikteki işlemlerin görüşüleceği genel kurul toplantısının gündeminde, bu kararlara muhalefet oyu kullanacak pay sahiplerinin ortaklıktan ayrılma hakkının bulunduğu hususu, bu hakkın kullanılması durumunda payların ortaklık tarafından satın alınacağı birim pay bedeli ve ayrılma hakkı kullanılmasına ilişkin işleyiş süreci yer alır.

(5) Ortaklık yönetim kurulu, önemli nitelikteki işlemlerin görüşüleceği genel kurul toplantısına ilişkin gündemin ilanından önce;

a) Ayrılma hakkı kullanımları sonucunda ortaklığın katlanmak zorunda kalabileceği toplam maliyetin belirlenen tutarı aşması veya

b) Belirlenen orandan fazla paya sahip veya belirlenen nitelikteki ortakların olumsuz oy kullanması halinde

genel kurul kararı alınmış olmasına rağmen söz konusu işlemin gerçekleştirilmeyeceğini kararlaştırabilir. Bu durumda; önemli nitelikteki işlemin onayına ilişkin gündem maddesi ile birlikte bu işleme ilişkin önceden belirlenen şartların genel kurul gündeminde açıklanmış olması ve işlemin onayına ilişkin gündem maddesinden sonra ayrı bir gündem maddesi ile işlemden vazgeçilebileceğinin belirtilmesi zorunludur. Vazgeçmeye ilişkin gündem maddesi oylanırken, bu Tebliğin 7 nci maddesinin ikinci fıkrasında belirtilen esaslara uyulmaksızın toplantıya katılan tüm ortaklar ve vekiller oy kullanabilir.

(6) Ayrılma hakkının kullandırılması genel kurul tarihinden itibaren en çok altı iş günü içinde başlar. Ayrılma hakkının kullanım süresi on iş gününden az yirmi iş gününden fazla olamaz.

(7) Ayrılma hakkının aracı kurum vasıtasıyla kullandırılması zorunludur. Payları borsada işlem görmeyen ortaklıkların aracı kurum kullanma zorunluluğuna talep üzerine Kurulca muafiyet verilebilir. Ayrılma hakkını kullanacak pay sahipleri ayrılma hakkına konu payları, ortaklık adına alım işlemlerini gerçekleştiren aracı kuruma, kamuya açıklanan ayrılma hakkının kullanım sürecine ilişkin ilan edilen çerçevede ve genel hükümler doğrultusunda teslim ederek satışı gerçekleştirir. Ayrılma hakkını kullanmak için aracı kuruma başvuran pay sahiplerine pay bedelleri en geç satışı takip eden işgünü ödenir.

(8) Genel kurullarda önemli nitelikteki işlemler bakımından olumsuz oy kullanarak muhalefet şerhini toplantı tutanağına işleten pay sahipleri, söz konusu genel kurul toplantısı gündeminde bulunan diğer gündem maddeleri açısından ortaklık haklarını kullanmaya devam ederler.

(9) Ayrılma hakkını kullanmak isteyen pay sahipleri, bu hakkı grup ayrımına bakılmaksızın sahip oldukları payların tamamı için kullanmak zorundadır.

2. ayıptır yahu, sonrada diyorsunuz ki yalan yanlışta ısrar etmeyin..
    oku ne yazıyor burda diyorum kaçıyorsunuz

3. Hala geyik yapıyorsun yazık
    Son düzenleme : batık_borsacı; 01-10-2019 saat: 12:14.

4. Adamlar yüzde 97.600 yapmış hisse almiyolar işi borsa dışında değerleme ile bitirme niyetindeler belkide.. .qdamlar işi bitirmiş sen hala geyik peşindesin

Öncelikle yönetim adına yazmadığımı belirttim.. Kendim hisse ile ilgili olduğumdan yazıyorum iki de bir yönetim demeyin..

Şimdi uzatmanın anlamı yok siz dava açacakmışsınız ya davanızı açın buradan açtığınız dava bilgilerini paylaşın gelişmeleri paylaşın bizde ne oluyor ne ediyor bunu anlayalım.. Bugün kottan çıkacak bir hisse için herkesin bildiği şeyleri başka türlü gibi göstermeye gerek yok.. Ayrılma hakkı ile ilgili süreç belli , ortağın hisse alıp alamayacağı hususu belli siz hala hisse alamazlar usulsüz diyorsunuz.. Açacağınız davayı sabırsızlıkla şahsen ben bekliyorum ne olacak görelim.. Ama şunu bilin hisse almaları da bu süreçte de bir hata yok.. Fiyat düşük mü "evet " kesinlik fiyat düşük , kağıt baskılandı mı "evet" baskılandı ama bu kottan çıkma sürecini usulsüz bir hale getirmiyor. Hissenin hakkı bu fiyatlar değildi ama böyle oldu ve kottan bugün çıkıyor.. Hak ettiği fiyatla yapılan işlemleri karıştırmayalım.. Fiyat ucuz ama spk mevzuatına uygun bir şekilde işlemler yapıldı ve sonuçlandırıldı..

Bakın sayın karaduman, bundan sonra haklı olduğunuzu düşünüyorsanız bunu mahkemede arayacaksınız burada bana göre kendinize sıkıntı yaratacak ispat edemeyeceğiniz yanlış söylemler kullanıyorsunuz , ben fark ettikçe siliyorum ama kendinizi suçlu duruma düşürebileceğiniz şeyler paylaşmayın.. Biz yaşayıp gördüğümüz için bunlar oluyor bu yüzden zaten kottan çıkıyor varsa düşünceniz açın davanızı sonucunu görün ama burada kendinizi hukuken sıkıntılı duruma düşürecek şeyler yazmayın.. Benden bir tavsiye, yazarsanızda kendi bileceğiniz bir durum..

iyi günler herkese..

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

6. Sayın Karaduman inan 2-3 aydır hep aynı şeyleri yazıyorsun ve bize ''bakın nasıl görmezsiniz işte burada böyle yazıyor'' diye fırça atıyorsun. İlk başlarda size inanıp sizin gibi düşünenler vardı ama onlar bile gerçeği görüp fikir değiştirdiler bir tek siz hala aynı şeyleri savunuyorsunuz.

Anlayın artık sizin savunduğunuz varsayımlar veya tespitler yanlış. Yanlışta ısrar etmeyin ve kabullenin. Baştan beri yanıldınız. Belki de yanıldığınızın farkındasınız ama bunu bir türlü kabullenip dile getiremiyorsunuz. Değişik bir anlayışınız var.

Yani şunu kendinize bir sorun. İzocam Holding şirketi, spk, bist, diğer kurumlar ve buradaki onlarca yatırımcı yanılıyor bir tek ben mi doğruyu görüyorum? Lütfen bu soruyu kendinize sorun.

7. kabullenmekle alakası yok bunun..ben zaten satmıyorum hissemi..
    dışarda da satmayacam..
    zorla alırsa başka..
    burda herşey mevzuata uygun ise soruma neden açıklama getiremiyorsunuz neden cevap veremiyorsunuz..
    çok basit bişey diyorum..
    ayrılma hakkı şartlarına şirket uydu mu uymadı mı..
    problem burda..
    lafı döndürüp dolaştırmayın

8. uydu diyorsanız ispat edin..çünkü ben uymadığını ispat ettim..
    sizin gibi lafla değil, tebliğ ile ispat ettim..

Sayfa 277/481 İlkİlk ... 177227267275276277278279287327377 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •