Birkaç tedbir daha gelecektir. Varlık fonu kaynaklı hamleler de bekliyorum. Çarşamba açılış olabilir gibi duruyor.
Birkaç tedbir daha gelecektir. Varlık fonu kaynaklı hamleler de bekliyorum. Çarşamba açılış olabilir gibi duruyor.
Açılış alıcılı olsun diye bir çaba var görünen o. Bu denklemi bozacak tek şey yabancı ordinoları olur. Hazır alıcı görürlerse kamyonu dayayabilirler. 600 den kılçıksız aldığı Tüpraşı 520 den verir mi o da ayrı tabi.
Daha önlemler gelecek...Bunla bırakmazlar tahminim.
Herhalde konuşulmadı arada kaynamasın MSCI değişiklikleri de yapıldı geçen hafta. Kozal ve Pgsus için olumlu
https://m.tr.investing.com/news/stoc...e-yapt-2430915
Investing.com - Endeks sağlayıcısı MSCI, geniş çapta takip edilen hisse senedi endekslerinde 3 aylık değişiklikleri açıkladı. Bu kapsamda Global Standard ve Small Cap endekslerine dahil MSCI Türkiye endeksinde de değişilikler oldu.
MSCI Global Small Cap Endeksi içinde bulunan Türkiye Endeksi’ne 9 hisse senedi ilave edildi. Bunun yanında Koza Altın (KOZAL), Pegasus (PGSUS) ve Borusan Yatırım (BRYAT) olmak üzere 3 hisse endeksten çıkarıldı. Small Cap Endeksi’nden çıkarılan Koza Altın ve Pegasus, MSCI Global Standard Endeksleri içinde bulunan Türkiye Endeksi'ne dahil edildi.
Diğer yandan Small Cap Endeksi’ne eklenen Türk hisseleri; Çimsa Çimento Sanayi (CIMSA), Eczacıbaşı İlaç (ECILC), Ege Endüstri (EGEEN), Gen İlaç (GENIL), Kimteks Poliüretan (KMPUR), Qua Granite (QUAGR, Sarkuysan Elektrolitik (SARKY), Selçuk Ecza (SELEC) ve Zorlu Enerji ( ZOREN)olarak açıklandı.
Ne güzel bir tanım sınırlı iyimserlikgüldürdün beni
![]()
Işte o sınırı gormek istecek herkes ama karşıda sınır tanımadan verme niyetinde olanda az olmaz heralde. Depreme kadar olan sert düşüş, borsa düşmesin diye alınan önlemlerin sonucuydu. Gerçi geçen cumaya kadar alınan önlemler hep satıcı gelmesin diye alınan onlemlerdi. Şimdiki biraz farklı bu sefer alıcı gelsin diye önlem alınıyor.
U30 rakamına göre ysziyorum. 90 binden 600 binin üstüne 2 yılda yapılan sert yükseliş rallisini ve şuanda olduğumuz noktayida düşünmek gerek, üstüne deprem ile tamamıyla değişen konjokturu de eklemek gerek. 99 depremine diplerde yakalanan piyasa ile şuandaki depreme zirvelerinde yakalanan bir piyasa var. Alınacak önlemler bir yana, TL bazında piyasaya tek olumlu etki edecek şey yuksek enflasyon. Geri alım yapacak şirketler heralde 2023 yılı biloancolarinin nasıl geleceğini hesaba katip ona göre geri alım yapacaklardır. KY nin eline mal çoktan verildi, şimdi babalar ellerinde kalan mallarında birbirlerine itelemeye çalışacaklar. Bu rakamlardan bu ortamda yeni KY zaten gelmez. Iyimserlik ve beklenti gereğinden fazla oluşursa elinde mal olan KY de ekindeki mali tutmaya çalışır. 2008 krizinde piyasa ha dönecek ha dönecek derken 40 binlerden 18 bine gelmişti piyasa. Hatırlıyorum 3 üzeri olan ykbnk 1.25 lere düşmüştü. Elimde 2.18 den ege seramik vardı ve lanetler okuyarak 1.98 den stop olmuştum ve hisse 0.35 lere kadar düşmüştü. O zamanda piyasa zirvede yakalanmış krize.
Kabaca 10milyar TL para girişi yapar Bes kaynaklı düzenleme.
Yer İmleri