Sayfa 278/611 İlkİlk ... 178228268276277278279280288328378 ... SonSon
Arama sonucu : 4881 madde; 2,217 - 2,224 arası.

Konu: ECILC - Eczacıbaşı İlaç

1.  Alıntı Originally Posted by bezginbekir Yazıyı Oku
    Bu patron KY ile sürekli savaş halindedir. KY düşmanıdır. Elimizdeki üç beş kuruşa tenezzül eden adamlardır bunlar. Master planları bellidir. Defalarca yazdım bunu, tekrar etmeyeyim. Elimizdeki malı bedava fiyata almaya çalışan yüzsüz adamlardır bunlar. Bunların baskı yapmak için hisseye kendi iradesi dışında dadanan ortaa ve büyük alsatçı spekülatör varlığına ihtiyaçları yoktur. Bu adamlar kendi küçük ortaklarını, şirket ortağı olarak görmezler. Küçük ortakları asalak olarak görüyorlar. Dertleri her türlü yolu deneyip dezenfekte etmektir. Bu süreçte mecbur kalırlarsa hisseyi primlendiriler. Hepsi budur.
    Çoğul yazmışsın, bir kişiyi kastediyorsun. Yatırımcılar bir sonraki neslin Holding'i devir almasını görebilirlerse belki bu denli ketum/karşıt bir tutumla karşılaşmayacaklar. Büyük olasılıkla planlarında ne varsa onu gerçekleştirip çekileceğini düşünüyorum, belki de çekilmeyi erteler.
    Sabırlı olmak lazım, bence kritik olan konu holdingin iyi yönetilmesidir ki tümüyle birkaç göstergeye bakarak islerin 5-6 yıl öncesine göre ( Karamercan dönemi) daha iyi olduğunu düşünüyorum. Belki onun da olumlu bir katkısı vardır, hakkini yemeyelim, yine de sessiz ve kötü geçen bir dönemdi diye hatırlıyorum.
    Gülerken kaybettğini ağlayarak kazanamazsın.

Satış tarafına dikkat.Sadece 1 emir var.Yaniiii satmak isteyen yok.O bir satış emride kendilerinin...Screenshot_20220111-133213_Cep.jpg

SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Yatırım tavsiyesı değildir.Son karar her zaman için hür iradenizle sizlerin olmalıdır.

3. Bu adam çekilse bile uzun yıllar arka planda yönlendirmeye devam eder. Tavrın sonraki kuşakta değişeceğini de sanmam, şirket kültürü olmuş KY düşmanlığı. Öte yandan tekil yazmıyorum. İki kardeş yapıyor bunu. Günlük operasyonlarda da Faruk'un rol aldığını düşünüyprum.

4. Tamam da hicbir şey sabit kalmadığı gibi borsa yatırımcısının da profili değişiyor. Metaverse'e ilgi duyan, dikkati çok kısa, bambaşka değerleri olan bir kuşak geliyor.Bu kesimler aynı zamanda müşteri. Oyle tepeden bakacak bir durum yok.

5. Metaverse'e ilgi duyanın borsada işi ne, hele tl bazlı dolandırıcı diyarında. Olsa olsa Cripto para alır satar. Onlar bile sıfır bilgi ile paralar kazandı. Eczacıların basındaki konuşmasını duyan yeni kuşak bunları android olarak adlandırır. Söylemleri içi boş bir algoritma gibi. Bir insanın konuşması değil. İşin tuhafı hadi insani değil. Ama bilişsel bir konuşma da değil. Analiz, bilgi vs hiç bir şey içermiyor.

6. Borsa eski borsa değil. Yatırımcı sayısında patlama var,Yatırımcı hem artıyor hem de bilinçleniyor, Eczacılar da strateji değiştirmeli,heleki % 80-90 hisseleri toplamışken diye düşünüyorum.INTEM örneğindeki gibi, Asla yatırım tavsiyesi değildir...

7. Seramik federasyonundan Erdem Cenesiz'in Bloomberg'teki konuşmasını ucundan yakaladım. Sektör 2021 de iyi performans göstermiş. 2022 de %8-9 miktarsal büyüme beklermiş. Doğalgaz maliyetlerinden söz etti, lojistik te büyük sorunmuş. Programdan sonra Bozüyük'ten yapılan tren lojistigine bakmak istedim. Seferler başlamış görünüyor ama ne kadar düzenli bilemedim. Eczacıbaşı'nin bütün performansı yapı grubu ve Esan'in üstünde, malûm. Bu detaylara hakim olmak gerekiyor.
    Gülerken kaybettğini ağlayarak kazanamazsın.

8. Yapılan son düzenlemeyle tuzel kişilerin ellerindeki döviz ve altını TL mevduata donusturmesi durumunda oluşan kar ve kazanctan kurumlar vergisinden muaf tutulması daha fazla net kar ve dolayısıyla daha fazla dagitilabilir temettü anlamına mı geliyor araştıran veya bilgisi olan bir üstad biraz konuya açıklık getirebilirmi. Y.T.D

Sayfa 278/611 İlkİlk ... 178228268276277278279280288328378 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •