Sayfa 279/398 İlkİlk ... 179229269277278279280281289329379 ... SonSon
Arama sonucu : 3183 madde; 2,225 - 2,232 arası.

Konu: EREGL - Ereğli Demir Çelik

1. Kanımca endeks ve lokomotif kağıtlar bottoming out sürecine girdi. Boğaziçili veya ODTÜ lü bir abi çıksa da bu bottoming out ne demek bize bi izah etse. Malum İngilizceden hiç çakmıyoruz.!!!
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Mathias boş konuşmuyor Barclay. Sen onu sevmiyorsun anladım ama gayet gerçekçi ve espirikli yorumlar yapıyor. Bana göre Mathias foruma ciddi bir katma değer kazandırıyor her ne kadar seveni çok olmasa da. Ben de öyleyim aslında, benim de sevenim yoktur. 😊
    Senin %1 bilgi birikimin de olmayan bir çocuk ile seni aynı kefeye koyacak değiliz canim o kadar da uzun boylu değil yani

3. Burada yazılanlardan gördüğüm kadarıyla Ereğli'de tek sıkıntı marjlar aslında.
    İş hacmi, kapasite kullanımı ihracat artışı, yeni projeler filan olumlu tarafta.
    Borç konusu da tartışılıyor. Yüksek ama burada da konu marjlarla ilgili sanırım. Ereğli gibi bir şirketi borçsuz görecek halimiz yok, hammadde fiyatları toparlasa şu hacimle bile borçları silip süpürür.

vay be. bravo bist kendimi iki duruma hazırladım. bir, sene başına kadar böyle tutacaklar ya da daha beter yapacaklar ve dolar yükselecek, bu durumda bist 30 artırmayı düşünebilirim, ya da aralık gibi yükseltecekler nihayet bu durumda hiçbir şey yapmam gerekmiyor zaten.

5.  Alıntı Originally Posted by 5yearplan Yazıyı Oku
    vay be. bravo bist kendimi iki duruma hazırladım. bir, sene başına kadar böyle tutacaklar ya da daha beter yapacaklar ve dolar yükselecek, bu durumda bist 30 artırmayı düşünebilirim, ya da aralık gibi yükseltecekler nihayet bu durumda hiçbir şey yapmam gerekmiyor zaten.
    Bence ikisi de iyi senaryoya benziyor , kötüyü hiç düşünmemişsin sanki 😃

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,111
     Alıntı Originally Posted by Barkley Yazıyı Oku
    Boşuna yorma kendini TH , bilanço çoktan fiyatlanmıştı zaten , senin de sık dediğin gibi borsa geçmişi değil geleceği fiyatlar , sektör düzelme ibaresi göstermedikçe ve faizler bu seviyede kaldığı sürece zaten kimse uçmasını kaçmasını beklemiyordur herhalde 2 ileri 2 geri devam, bizde burda Matias'in saçma sapan akıl yoksunu ben dediydim ben ettiydim yazilarini okumaya devam ederiz , senin biraz egitmen lazim o arkadasi yalniz
    TH banka bilançolarını yorumlama da çok iyidir.. Ama sanayi ve diğer hizmet sektörlerinde çok ciddi hataları oluyor... Üstelemiyorum çünkü hatalarını anlatmaya kalsam bırda 2-3 sayfa yazmam lazım... Ama işten mola verdiğim de ara ara yazabiliyorum...

Yalnız bankalarda gerçekten çok iyidir.... Birde efendi ve saygılı biridir..Tartışacağın adam TH ise gönül rahatlığı ile tartışabilirsin.. O kadar efendidir yani.

Metyanusu yazmaya bile gerek görmüyorum..
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

7.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    Burada yazılanlardan gördüğüm kadarıyla Ereğli'de tek sıkıntı marjlar aslında.
    İş hacmi, kapasite kullanımı ihracat artışı, yeni projeler filan olumlu tarafta.
    Borç konusu da tartışılıyor. Yüksek ama burada da konu marjlarla ilgili sanırım. Ereğli gibi bir şirketi borçsuz görecek halimiz yok, hammadde fiyatları toparlasa şu hacimle bile borçları silip süpürür.
    Aynen öyle sektör marjlar düzelsin gerisi hikaye , eee o zaman da zaten bedavaya ereğli vermezler adama bugun gibi

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,111
    Demir çelik sektöründe kar marjları en önemli konudur... ama onun kadar önemli olan diğer konu nakit akışıdır... zira nakit akışı bir kaç dönem pozitifte kalmaya başladığı zaman sektörel düzelemenin başladığını düşünübiliriz. Ozaman rahat lıkla INA yı uygulayabiliriz... Ama dediğim gibi sektörel düzelmenin başlaması icap eder.. Yoksa INA nında anlamı olmaz...
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 279/398 İlkİlk ... 179229269277278279280281289329379 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •