Sayfa 278/398 İlkİlk ... 178228268276277278279280288328378 ... SonSon
Arama sonucu : 3182 madde; 2,217 - 2,224 arası.

Konu: EREGL - Ereğli Demir Çelik

1.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Ne oldu da hisse bugün %1 den fazla aşağıya geldi? 3. çeyrekte 800 milyon TL net kar açıkladı şirket. Beklenti zarar açıklaması üzerineyken 800 milyon kar geldi. Süper rakam ama hisseyi olumsuz etkiledi. Yoksa millet artık ertelenmiş vergi giderinin bilançoda gelir olarak gösterildiği mi fark etti? TR'deki yatırımcıkarın %99 unun bilanço özürlü olduğuna inanıyordum ama demek ki oran bundan düşükmüş, millet artık bilançodan anlıyor. 9 aylık 10.8 milyar TL lik net karın 4 2 milyar TL sinin yani %40 ının ertelenmiş vergi gideri olduğunun farkına vardı herhalde.
    dolar arttığı zaman vergi gideri yazar. Dolar az arttığı zaman vergi geliri yazar bunu biliyoruz. 4. çeyrek dolarda baskı devam edeceğine göre, 4. çeyrekte de vergi geliri yazacak. gayet açık. gider yazdığı zaman iyi gelir yazdığı zaman kötümü oluyormuş..
    yatırım tavsiyesi değildir.

2. Goldman Sachs namı diğer great vampire squid yaptığı tahminlerin ters tepmesiyle ünlüdür. Bir de oranın SPK sı olan SEC ile yaptığı neither deny nor accept türü anlaşmalarıyla. Kendi öz yatırımcılarına katekulli çeken bir kurumdur o. Kendi bünyesinde satmak istediği hisseleri kendi yatırımcılarına kakalar.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Ne oldu da hisse bugün %1 den fazla aşağıya geldi? 3. çeyrekte 800 milyon TL net kar açıkladı şirket. Beklenti zarar açıklaması üzerineyken 800 milyon kar geldi. Süper rakam ama hisseyi olumsuz etkiledi. Yoksa millet artık ertelenmiş vergi giderinin bilançoda gelir olarak gösterildiği mi fark etti? TR'deki yatırımcıkarın %99 unun bilanço özürlü olduğuna inanıyordum ama demek ki oran bundan düşükmüş, millet artık bilançodan anlıyor. 9 aylık 10.8 milyar TL lik net karın 4 2 milyar TL sinin yani %40 ının ertelenmiş vergi gideri olduğunun farkına vardı herhalde.
    Boşuna yorma kendini TH , bilanço çoktan fiyatlanmıştı zaten , senin de sık dediğin gibi borsa geçmişi değil geleceği fiyatlar , sektör düzelme ibaresi göstermedikçe ve faizler bu seviyede kaldığı sürece zaten kimse uçmasını kaçmasını beklemiyordur herhalde 2 ileri 2 geri devam, bizde burda Matias'in saçma sapan akıl yoksunu ben dediydim ben ettiydim yazilarini okumaya devam ederiz , senin biraz egitmen lazim o arkadasi yalniz

4.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Bu BİST'i pek bağlamaz ama öte yandan ABD borsası ciddi tehdit altında. Oradaki 10 temel göstergenin 9 u aşırı alım bölgesinde.
    5 Kasımdan sonra muhtemelen Trump başkan seçildikten sonra bir silkeleme olur. Ama orasının hala momentumu artıda, ayrıca FED faizleri düşürme modunda. Bu 2 etken piyasayı tutar şimdilik.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

5.  Alıntı Originally Posted by Barkley Yazıyı Oku
    Boşuna yorma kendini TH , bilanço çoktan fiyatlanmıştı zaten , senin de sık dediğin gibi borsa geçmişi değil geleceği fiyatlar , sektör düzelme ibaresi göstermedikçe ve faizler bu seviyede kaldığı sürece zaten kimse uçmasını kaçmasını beklemiyordur herhalde 2 ileri 2 geri devam, bizde burda Matias'in saçma sapan akıl yoksunu ben dediydim ben ettiydim yazilarini okumaya devam ederiz , senin biraz egitmen lazim o arkadasi yalniz
    Mathias boş konuşmuyor Barclay. Sen onu sevmiyorsun anladım ama gayet gerçekçi ve espirikli yorumlar yapıyor. Bana göre Mathias foruma ciddi bir katma değer kazandırıyor her ne kadar seveni çok olmasa da. Ben de öyleyim aslında, benim de sevenim yoktur. 😊

6. Fedoru özledim, gelse de bir kaç yorum yapsa borsa ve EREGL hakkında. Özellikle EREGL ile ilgili Fedorun beklentilerini öğrenmek isterim.

EREGL günlük, Halk Yatırım hep satış gönderdi yükselişi engelledi, demek ki terör saldırısını yerinden haber aldı! haber bize gelene kadar birileri iyi sattı, şimdi altlardan alsalar bari! BofA da yukarıdan sattıklarını/açıklarını, alsa/kapansa!

8. Olimpik sen de çok acımasız çıktın. Ne o öyle 23 TL (bölünmüş fiyattan 11.5) alınır muhabbeti? Sürrealist çıktın sen de. Vur dedik sen öldürdün be ya.

Sayfa 278/398 İlkİlk ... 178228268276277278279280288328378 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •