cds ler 198 de geziyor..brent petrol 64,35 dolar, , dolar-tl 3,80 den aþaðýya inmiyor... ama bist %2,5 artýda....anlayan beri gelsinde anlatsýn..
sn @selka biryerden fena bir darbe gelecek bence......bu bisteki durrulþamayan yükseliþ hiç hayra alamet deðil..
Burdaki tüm yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
tam olarak kaldýrýldý diyemeyiz tabi ancak olumlu bir açýklama dahi piyasalarýn rengini deðiþtirdi,.
sorunuza gelince,
tahmin bile edemiyorum malesef.
aciklamada alay eder gibi bundan sonra gözaltý ve tutuklamalarda Türk makamlarý bize bilgi verecek diyor. Sadece bu olduðuna inanmak komik olur. Acaba neleri feda ettik nelerden vazgeçtik..
Türkiye'den yapýlan açýklamaya göre "yargý süreci devam eden dosyalarla ilgili olarak ABD’ye herhangi bir güvence verilmediði kaydedildi." Bu nedenle de dolar 3.8250den 3.84'e zýpladý. Yarýn borsa kýrmýzý açýlýr...
http://www.hurriyet.com.tr/son-dakik...lmedi-40636157
Yatýrým tavsiyesi içermez ve asla yatýrým tavsiyesi DEÐÝLDÝR.
Sn.Human Þöyle izah edeyim... 5 yýl önce Türkiye ye geldiniz. 100,000,000 USD ýnýzý 1,65 TL den satýp 7 TL den GARAN aldýnýz. 5 yýl TR deki tüm riskleri alýp beklemiþsiniz.. Þimdi hisseniz 10 TL USD 3,90 TL siz GARAN hissenizi satarmýsýnýz?
Ýþte bu sorunun cevabý sizin sorunuzun cevabýdýr...
Kesinlikle aynen öyle...
SN.DipRoyal MB USD a, bugün sabah iki tokat vurdu.. 3,88 TL den 3,84 Tl ye geldi lakin oradan hemen 3,88 TL ye tekrar zýpladý. BU hoþ deðildi...
Ardýndan VIZE krizi çözülüyor diye haber düþtü.. USD yeniden 3,88 TL den 3,82 TL ye birazda USD da shortta kalanlarýn paniklemesi ile indi..
Ancak 3,82 TL altýnda gelmemesi risklerin hala yüksek olduðunu gösteriyor... Yarýn sabah 3,85 TL ler de USD kurunu görebiliriz...
Ayrýca USD da yükselmesi için hala en büyük riski ZARRAB olayý olarak görüyorum...
Sn.Happy bizde faizler 13,50% leri aþmýþken verilmesi gereken minimum faiz oraný %14,50 puan olmasý gerekir. Oysa faizler %12 %13 ler bazý ufak bankalarda %14 ler civarýnda oranlar veriyor...
Elbette bu da TL yi USD karþýsýnda savunmasýz býrakýyor...
Yalnýz dediðim gibi MB sýnýn zorunlu karþýlýk oranlarýný indirmesi reskoont faiz oranlarýnda düzenleme yapmasý VÝZE krizi ile ilgili pozitif haberler gelmesine raðmen 3,82 TL altýna gelmeyen USD "korkutmadý beni" dersem yalan olur...
Yarýn sabah 3,85 TL veya üzeri açarsa 3,90 TL ye bu hafta yeniden gelebilir...
Yer Ýmleri