Artan

56,10 10 18:10
67,70 9.99 18:10
37,66 9.99 18:10
15,53 9.99 18:10
6,06 9.98 18:10
Artan Hisseler

Azalan

32,40 -10 18:10
154,30 -9.98 18:10
10,94 -9.96 18:10
35,26 -9.96 18:10
11,69 -9.94 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

7.755.512.533,92 18:10
7.660.110.704,50 18:10
5.585.031.533,70 18:10
4.412.365.760,64 18:10
4.281.834.851,10 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 28/152 İlkİlk ... 1826272829303878128 ... SonSon
Arama sonucu : 1219 madde; 217 - 224 arası.

Konu: U.v. Temettü yatırım planım(portföyüm)

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Dikkat edilmesi gerekenler;

dosya bana aittir ücretli bir program aracılıgıyla veriler otomatik çekilmektedir. Sizlerde veriler güncellenmeyecektir. Asil excel algorıtması bende cıkan sonucun bir kopyasını başka bir excele aktarıp size gönderdim.

Pd/DD oranı güncel şu ankı fiyattan hesaplanır diğer veriler zaten bilançodan çekildiği için sabittir. dolayısıyla örnegın piyasa açıkken güncelleme yaptığımda pd/d oranları hisseler hareket ettiği için değişecektir.

tabiki tüm puanlamalar bu pd/dd değişkenine göre değişmektedir. size verdiğim versiyonda güncelleme aktif olmadıgı için güncellenmeyeceğini tekrar hatırlatayım.

piyasa değeri değişimide yine anlık fiyattan hesaplanmaktadır. piyasa degeri değişimi aşağı yukarı önceki bilanco donemındeki fiyat ile bugunku fiyat arasındakı değişimi hesaplamaktadır.

Puanlama tablosu benim yerleştirdiğim bazı kriterlere göre algorıtma belirli bir puan atamaktadir. BU puanlamanın başarı oranı hakkında bir back test yapılmamıştır.

Genel anlamda puanlamaya etkisi en yüksek rasyolar şirketin son bılancodakı yüzdesel değişimleridir ikinci olarak pd dd oranına göre puan vermektedir. yani bu iki taraftakı değişiklikler marjınal puan değişimlerine yol açar. şirketin bilancolarındakı stadart sapmanında puana etkisi olsada agırlıgı cok fazla değildir.

BU tablonun amacı bır yatırım tavsıyesı değildir. Amaç bir bakış açısı sergılemek ve algorıtmanın basarısını test etmek. Bİlanco bilmeyen yatırımcılara özet basit bir bakış açısı kazandırmaktır.
    Genel anlamda bilanco odaklı yatırım yapan yatırımcılara hitaben tasarlanmıştır.

özellikler;

1,2,3,4 nolu satırlar sabitlenmiştir. bu sayede aşağı dogru kaydırarak hangi hissenin hangi kolondakı rasyosu ıyıleşmiş veya kötüleşmiş rahatça gorunmektedir.

Aynı şekilde 4. kolona filitre eklenmiştir bu sayede filitreler kullanılarak büyük küçüğe küçükten büyüğe veyahutta çok özellikli olarak örnegın standart sapması %10 dan küçükleri gösterme puanı 100 den küçük olanları gösterme vb şeklinde tüm kolanlar ayarlanarak sadece sizin filitrelenizi geçebilmiş hisseler listede yer alır.

İndirme linki:
    https://drive.google.com/file/d/1Qsk...ew?usp=sharing

tepe tepede kullanın özel mseajla verıyordum cok uzun zaman alıyor ne gerek var dedım kendı kendıme.

yeni bilancolar gelınce guncel versıonunu isteyen olursa atarım.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    Dikkat edilmesi gerekenler;

dosya bana aittir ücretli bir program aracılıgıyla veriler otomatik çekilmektedir. Sizlerde veriler güncellenmeyecektir. Asil excel algorıtması bende cıkan sonucun bir kopyasını başka bir excele aktarıp size gönderdim.

Pd/DD oranı güncel şu ankı fiyattan hesaplanır diğer veriler zaten bilançodan çekildiği için sabittir. dolayısıyla örnegın piyasa açıkken güncelleme yaptığımda pd/d oranları hisseler hareket ettiği için değişecektir.

tabiki tüm puanlamalar bu pd/dd değişkenine göre değişmektedir. size verdiğim versiyonda güncelleme aktif olmadıgı için güncellenmeyeceğini tekrar hatırlatayım.

piyasa değeri değişimide yine anlık fiyattan hesaplanmaktadır. piyasa degeri değişimi aşağı yukarı önceki bilanco donemındeki fiyat ile bugunku fiyat arasındakı değişimi hesaplamaktadır.

Puanlama tablosu benim yerleştirdiğim bazı kriterlere göre algorıtma belirli bir puan atamaktadir. BU puanlamanın başarı oranı hakkında bir back test yapılmamıştır.

Genel anlamda puanlamaya etkisi en yüksek rasyolar şirketin son bılancodakı yüzdesel değişimleridir ikinci olarak pd dd oranına göre puan vermektedir. yani bu iki taraftakı değişiklikler marjınal puan değişimlerine yol açar. şirketin bilancolarındakı stadart sapmanında puana etkisi olsada agırlıgı cok fazla değildir.

BU tablonun amacı bır yatırım tavsıyesı değildir. Amaç bir bakış açısı sergılemek ve algorıtmanın basarısını test etmek. Bİlanco bilmeyen yatırımcılara özet basit bir bakış açısı kazandırmaktır.
    Genel anlamda bilanco odaklı yatırım yapan yatırımcılara hitaben tasarlanmıştır.

özellikler;

1,2,3,4 nolu satırlar sabitlenmiştir. bu sayede aşağı dogru kaydırarak hangi hissenin hangi kolondakı rasyosu ıyıleşmiş veya kötüleşmiş rahatça gorunmektedir.

Aynı şekilde 4. kolona filitre eklenmiştir bu sayede filitreler kullanılarak büyük küçüğe küçükten büyüğe veyahutta çok özellikli olarak örnegın standart sapması %10 dan küçükleri gösterme puanı 100 den küçük olanları gösterme vb şeklinde tüm kolanlar ayarlanarak sadece sizin filitrelenizi geçebilmiş hisseler listede yer alır.

İndirme linki:
    https://drive.google.com/file/d/1Qsk...ew?usp=sharing

tepe tepede kullanın özel mseajla verıyordum cok uzun zaman alıyor ne gerek var dedım kendı kendıme.

yeni bilancolar gelınce guncel versıonunu isteyen olursa atarım.
    Teşekkür ederim, inceleyeceğim. Sorularım olur muhtemelen.

3. Valla Erhan bey ne diyecegimi bilemedim. Karsiliksiz ,tanimadiginiz bi insan sordu diye bu kadar emek verip cevap vermişsiniz. Sonsuz teşekkürler.

4. Yaptığın çalışmalar için forum şu an itibar puanı verdirmiyor Erhan. Ellerine sağlık.

5.  Alıntı Originally Posted by flexy Yazıyı Oku
    Yaptığın çalışmalar için forum şu an itibar puanı verdirmiyor Erhan. Ellerine sağlık.
    flexy adlı kullanıcıya tekrar itibar puanı vermeden önce biraz diğer kişilere de puan vermelisiniz.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

Brisa uzun vade bir çok portfoyde gördüm benim de hiç ilgimi çekmedi açıkçası hisee bu ne olacağı bilinmez. bir lastik hissesi alacak olsam godyear alırdım diye düşünüyorum o daha istikrarlı bir kanala sahip gibi. Ama şu an onu da pek düşünmüyorum açıkçası.

7. Pergamonu da incelermusiniz rica etsem bistin nadir hisselerinden biri verilerini inceleyin göreceksiniz uv temettü yatırımı olduğu için konu yazmak istedim daha öncede yazmistim ama cevap yazan olmadı

Kords benim de dikkatimi çekiyor erhan hocam. Biraz düzeltme yapsa paraşütsüz dalacam 😉
    Ne olursa olsun sağlam hisseler ekonomik çalkantılara karşı ağır bir kriz olmadığı sürece dimdik ayakta duruyorlar. Soda kords Tüpraş vs.

Sayfa 28/152 İlkİlk ... 1826272829303878128 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •