Sayfa 28/1012 İlkİlk ... 1826272829303878128528 ... SonSon
Arama sonucu : 8090 madde; 217 - 224 arası.

Konu: Viop LV

1.  Alıntı Originally Posted by nohut Yazıyı Oku

Yeni matruşkamız/mı oluşuyor?

YTD
    IMF, iklim yatırımları için daha fazla özel sektör finansmanına ihtiyaç duyulduğunu bildirdi

WASHINGTON (AA) - Uluslararası Para Fonu (IMF), yükselen piyasalar ve gelişmekte olan ekonomilerde, zorlu piyasa koşullarında sınırlı mali alan göz önüne alındığında, iklim değişikliğinin etkilerinin hafifletilmesine yönelik yatırımların finansmanında özel sektörün kilit bir rol oynaması gerekeceğine işaret etti.

IMF, Küresel Finansal İstikrar Raporu'nun "Yükselen Piyasalar ve Gelişmekte Olan Ekonomilerde Özel İklim Finansmanının Ortaya Çıkarılmasına Yönelik Finansal Politikalar" başlıklı analitik bölümünü yayımladı.

Raporda, 2050 yılına kadar net sıfır emisyona ulaşmak için küresel iklim yatırımlarının 2030'a kadar yıllık yaklaşık 5 trilyon dolara ulaşmasının gerekeceği, yükselen piyasalar ve gelişmekte olan ekonomilerde ise iklim değişikliğinin etkilerinin hafifletilmesine yönelik yatırım ihtiyacının aynı dönemde 2 trilyon dolara çıkacağının öngörüldüğü kaydedildi.

Yükselen piyasalar ve gelişmekte olan ekonomilerde, zorlu piyasa koşullarında sınırlı mali alan göz önüne alındığında, iklim değişikliğinin etkilerinin hafifletilmesine yönelik yatırımların finansmanında özel sektörün kilit bir rol oynaması gerekeceği belirtilen raporda, bu ülkelerdeki yatırım ihtiyacının çoğunun özel sektör tarafından karşılaması gerektiği, kamu yatırımlarındaki artışın sınırlı olmasının beklendiği aktarıldı.

Raporda, yükselen piyasalar ve gelişmekte olan ekonomilerde 2030'a kadar özel sektörün iklim yatırımlarının yaklaşık yüzde 80'ini sağlaması gerekeceğinin tahmin edildiği belirtildi.

Yükselen piyasalar ve gelişmekte ekonomilerde özel sermaye için çekici bir ortam yaratmak amacıyla geniş bir politika karışımına ihtiyaç olduğu vurgulanan raporda, karbon fiyatlandırmasının sermaye akışlarını düşük karbonlu yatırımlara kaydırmada son derece etkili olabileceği ancak politika yapıcıların bunu ek politikalarla tamamlaması gerektiğine işaret edildi.

- "Karbon fiyatlandırması politika karışımının ayrılmaz bir parçası olmalı"

Öte yandan IMF, Mali İzleme Raporu'nun "İklim Dönüm Noktası: Isınan Dünyada Maliye Politikaları" başlıklı ilk bölümünü yayımladı.

Net sıfır emisyon hedeflerine ulaşmaya yönelik çoğunlukla harcamaya dayalı önlemlere güvenmenin giderek daha maliyetli hale geleceği vurgulanan raporda, bu durumun yüksek emisyonlu bir ülke için kamu borcunun gayrisafi yurtiçi hasılaya (GSYH) oranının yüzde 45-50 seviyesine çıkaracağı ve borcun sürdürülemez bir seyre girmesine neden olabileceği uyarısında bulunuldu.

Raporda, sınırlı bir iklim eyleminin ise dünyayı küresel ısınmanın olumsuz sonuçlarına maruz bırakacağı kaydedildi.

Emisyonları azaltmada uygun maliyetli olan ve aynı zamanda borç yükünü hafifletmek için gelir sağlayacak karbon fiyatlandırmasının uygulanabileceği vurgulanan raporda, karbon fiyatlandırmasının politika karışımının ayrılmaz bir parçası olması gerektiği ifade edildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı

2.  Alıntı Originally Posted by nohut Yazıyı Oku
    IMF, iklim yatırımları için daha fazla özel sektör finansmanına ihtiyaç duyulduğunu bildirdi

WASHINGTON (AA) - Uluslararası Para Fonu (IMF), yükselen piyasalar ve gelişmekte olan ekonomilerde, zorlu piyasa koşullarında sınırlı mali alan göz önüne alındığında, iklim değişikliğinin etkilerinin hafifletilmesine yönelik yatırımların finansmanında özel sektörün kilit bir rol oynaması gerekeceğine işaret etti.

IMF, Küresel Finansal İstikrar Raporu'nun "Yükselen Piyasalar ve Gelişmekte Olan Ekonomilerde Özel İklim Finansmanının Ortaya Çıkarılmasına Yönelik Finansal Politikalar" başlıklı analitik bölümünü yayımladı.

Raporda, 2050 yılına kadar net sıfır emisyona ulaşmak için küresel iklim yatırımlarının 2030'a kadar yıllık yaklaşık 5 trilyon dolara ulaşmasının gerekeceği, yükselen piyasalar ve gelişmekte olan ekonomilerde ise iklim değişikliğinin etkilerinin hafifletilmesine yönelik yatırım ihtiyacının aynı dönemde 2 trilyon dolara çıkacağının öngörüldüğü kaydedildi.

Yükselen piyasalar ve gelişmekte olan ekonomilerde, zorlu piyasa koşullarında sınırlı mali alan göz önüne alındığında, iklim değişikliğinin etkilerinin hafifletilmesine yönelik yatırımların finansmanında özel sektörün kilit bir rol oynaması gerekeceği belirtilen raporda, bu ülkelerdeki yatırım ihtiyacının çoğunun özel sektör tarafından karşılaması gerektiği, kamu yatırımlarındaki artışın sınırlı olmasının beklendiği aktarıldı.

Raporda, yükselen piyasalar ve gelişmekte olan ekonomilerde 2030'a kadar özel sektörün iklim yatırımlarının yaklaşık yüzde 80'ini sağlaması gerekeceğinin tahmin edildiği belirtildi.

Yükselen piyasalar ve gelişmekte ekonomilerde özel sermaye için çekici bir ortam yaratmak amacıyla geniş bir politika karışımına ihtiyaç olduğu vurgulanan raporda, karbon fiyatlandırmasının sermaye akışlarını düşük karbonlu yatırımlara kaydırmada son derece etkili olabileceği ancak politika yapıcıların bunu ek politikalarla tamamlaması gerektiğine işaret edildi.

- "Karbon fiyatlandırması politika karışımının ayrılmaz bir parçası olmalı"

Öte yandan IMF, Mali İzleme Raporu'nun "İklim Dönüm Noktası: Isınan Dünyada Maliye Politikaları" başlıklı ilk bölümünü yayımladı.

Net sıfır emisyon hedeflerine ulaşmaya yönelik çoğunlukla harcamaya dayalı önlemlere güvenmenin giderek daha maliyetli hale geleceği vurgulanan raporda, bu durumun yüksek emisyonlu bir ülke için kamu borcunun gayrisafi yurtiçi hasılaya (GSYH) oranının yüzde 45-50 seviyesine çıkaracağı ve borcun sürdürülemez bir seyre girmesine neden olabileceği uyarısında bulunuldu.

Raporda, sınırlı bir iklim eyleminin ise dünyayı küresel ısınmanın olumsuz sonuçlarına maruz bırakacağı kaydedildi.

Emisyonları azaltmada uygun maliyetli olan ve aynı zamanda borç yükünü hafifletmek için gelir sağlayacak karbon fiyatlandırmasının uygulanabileceği vurgulanan raporda, karbon fiyatlandırmasının politika karışımının ayrılmaz bir parçası olması gerektiği ifade edildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
    Benzinli ve dizel araç satışının 2035 yılından itibaren yasaklanmasına AB'den son onay

Yasaya göre, otomobil üreticileri, 2035'e kadar karbon emisyonlarını sıfırlayacak. Böylece AB ülkelerinde söz konusu tarihten itibaren karbon salan benzinli ve dizel de dahil içten yanmalı motora sahip yeni otomobil satışı yapılamayacak.

Ayrıca, 2030 yılı emisyon düşürme hedefi otomobiller için yüzde 55, kamyonetler için de yüzde 50 olacak.

https://tr.euronews.com/2023/03/28/b...abden-son-onay

Alıntı Originally Posted by çıtak Yazıyı Oku
    buraya yazmaya uğraşırken, scalp leri kaçırıyorum diye seans saatlerinde girmiyorum

GÜMÜŞ... yazdıkya hurdacıya git diye

ona hiç bulaştırma beni.. altın neyse onda teknik işliyor ama gümüş hiç takip etmediğim birşey

NOT: haftalık baktım göz ucu ile... 2020 den bu yana, 4 yıl.. grafik altının tıpa tıp aynısı gibime geldi

uğraşma...

illede uğraşacam diyorsan.. git ALTIN la uğraş, aynı değişen hiçbirşeyleri yok
    peki bugün bulaştım....... gümüş ons kar al yapayım a hele....

viop 30 da da kkm yerine gelecek estürmana hazırlıksız yakalnmak istemiyorum....ondan gümüş ons aldım...
    Sen af yolunu tut, bağışla, uygun olanı emret, bilgisizlere aldırış etme.

Alıntı Originally Posted by TOKATYILDIZI470 Yazıyı Oku
    peki bugün bulaştım....... gümüş ons kar al yapayım a hele....

viop 30 da da kkm yerine gelecek estürmana hazırlıksız yakalnmak istemiyorum....ondan gümüş ons aldım...
    gelişimin kerameti varmış... bilmezmiyim ben seni

longmu açtın ?

long isen... 21,03 ten ilave açarsak maliyetin kaça gelir ?

Alıntı Originally Posted by çıtak Yazıyı Oku
    gelişimin kerameti varmış... bilmezmiyim ben seni

longmu açtın ?
    evet ..................................çin piyasası bir hafta kapalı.....gümüşte sert düşüş bekliyordum ....ama gümüşte çok abartılar.....ilginçtir tepki hala gelmedi....çinliler kükremesi lazım....
    Sen af yolunu tut, bağışla, uygun olanı emret, bilgisizlere aldırış etme.

6.  Alıntı Originally Posted by nohut Yazıyı Oku
    Benzinli ve dizel araç satışının 2035 yılından itibaren yasaklanmasına AB'den son onay

Yasaya göre, otomobil üreticileri, 2035'e kadar karbon emisyonlarını sıfırlayacak. Böylece AB ülkelerinde söz konusu tarihten itibaren karbon salan benzinli ve dizel de dahil içten yanmalı motora sahip yeni otomobil satışı yapılamayacak.

Ayrıca, 2030 yılı emisyon düşürme hedefi otomobiller için yüzde 55, kamyonetler için de yüzde 50 olacak.

https://tr.euronews.com/2023/03/28/b...abden-son-onay
    Bu ve diğer habere göre uzun vade hisse yatırımlarımız da ,Rafineri,gazlı,kömürlü karbon temelli enerji santralları,çimento,Cam,seramik,demir çelik vb.gibi enerji tüketimi yüksek olan şirketlere temkinli yaklaşmalıyız.
    Avrupa tüm kirli sektörleri üzerimize yıktı şimdide temiz enerji diye zorluyor.

YTD

cuma günü 23,5 imiş.. şimdi 21,25

kaç ediyor ? % 10.. vay babam vay.. 2 günde % 10

8.  Alıntı Originally Posted by nohut Yazıyı Oku
    Bu habere göre uzun vade hisse yatırımlarımız da ,Rafineri,çimento,seramik,demir çelik vb.gibi enerji tüketimi yüksek olan şirketlere temkinli yaklaşılmalı.
    Avrupa tüm kirli sektörleri üzerimize yıktı şimdide temiz enerji diye zorluyor.

YTD
    Bu noktada karşıt görüş olarak şöyle bakılmalı abi.
    Yeni rafineri yatırımları yapılmayacaksa o zaman Tüpraş gibi rafinerileri çok daha iyi kazanabilir.
    Bununla alakalı bir makale okumuştum, önemli olan marjlar ve eğer yeni yatırımlar olmayacaksa marjlar süper seyredebilir önümüzdeki yıllarda. Keza bir çok kurum, daha önce de Tüpraşla alakalı long olduğumu yazarken belirtmiştim, dizel long olmuştu.
    Bir aracı kurum araştırmacısıda benzer şeyler söylüyordu bugünlerde.
    Bazen olumsuzluklar aslında fırsatlar barındırabilir.
    İyi akşamlar.

Sayfa 28/1012 İlkİlk ... 1826272829303878128528 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •