-

madrid 3 haziran
almanya imparatorunun,
ispanya kraliçesi ile portekiz kralını ziyaret edeceği mahfil-i resmiyede rivayet olunuyor.
5 haziran 1889
-

ziyaret-i resmiye
avusturya devlet-i fehimesinin dersaadet sefiri asaletlu baron dokalis cenabları dünkü gün bab-ı aliye gelerek zat-ı samii hazreti sadrazamı ve hariciye nazırı alisi devletlu said paşa hazretleriyle mülakat etmişlerdir.
5 haziran 1889
-

ihtida
kasımpaşa kanelerinden (eski oturanlarından - yerlilerinden) millet-i museviyeden cam silici sigor binti mişon (mişonun kızı sigor) bu kerre hüsn-ü rızasıyla ihtida ederek mezahib-i müdüriyet-i alisince muamele-i lazimesi ifa ve ismi hatice tesmiye olunarak ilmu-haberi resimiyesi iata kılınmıştır.
5 haziran 1889
-

gazete men-i
hocabeyde tab ve neşrolunan novoroziski nam telgraf gazetesinin memalik-i mahruse-i şahaneye duhulünün (osmanlı devleti topraklarına girişi) men edildiği müstahberdir (haber alınmıştır).
5 haziran 1889
-

terakkiperver fırkası merkez ve şubelerinin seddi
-------------------------------
heyet-i vekile (bakanlar kurulu) bir kararname ile esbabı seddin (kapatılmasının sebebini) bir memleket meselesi olduğunu izah eylemektedir.
5 haziran 1925
-

iki türkiyat alimi türk tabiyetinde
--------------------------
ankara : 4 (a.a) - türkiyat alimlerinden zeki velidi ve hamid zübeyr beyler heyet-i vekile kararıyla türk tabiyetine kabül edilmişlerdir.
5 haziran 1925
-

kadıköyünde asar-ı atikeden bir levha bulunmuş ve içinde çok kıymettar asar zuhur etmiştir.
istanbul: 4 (a.a) - kadıköyünde altıyol ağzında su yollarını tamir için yapılan hafriyat esnasında asar-ı atikeden (eski eserlerden) bir levha keşfedilmiş ve içinde pek çok kıymettar asar zuhur etmiştir.
derhal taht-ı muhafazaya aldırılan mezkur mahalin asar-ı atike encümeni tarafından hafriyatına devam edilecektir.
kadıköyünde moda caddesine doğru yeni açılmaya başlayan caddede antika eser olması muhtemel kadim bir harabe-i asar kesf olunmuştur.
5 haziran 1925.
senesini tam hatırlıyamıyorum 1963 veya 64 senesiydi altıyolda ne için olduğunu bilmiyorum kazı yapılıyordu,
tam altıyolun göbeğinde akıl almaz eski mezarlar çıktı,
bende meraklı turşucu hesabı hemen ilgilendim sordum,
yetkili buranın altının olduğu gibi mezar vesaire olduğunu söylemişti.
şimdi yazacağımın senesini tam hatırlıyorum 1977.
gedikpaşada tam benim dükkanın önünü kanalizasyon sebebiyle kazmaya başladılr (kazma kürek hesabı).
tam dükkanın önü,
bende amelelere arada çay söylüyordum mutlu oluyorlardı,
kısa keseyim ikinci yada üçüncü gündü bir mermer gözüktü ameleler mermere vuruyorlar amma,
kazmayı vurduğu gibi kazma aynı şekilde geri geliyor,
derken çalışanlar işe uyandı kazmayı bıraktılar yetlililere haber verdiler,
müze erkanından epey kişi geldi,
ufak ufak etrafını açtılar akıl almaz devasa bir lahit çıktı,
gelenlere sormuştum bu ne iş diye,
buranın altının aksaraya ve sultanahmete kadar mazar vesaire olduğunu söylemişlerdi.
-

profesör aynştaynın berline avdeti
berlin: 3 (a.a) - meşhur profesör aynştayn üç ay kadar cenubi (güney) amerikada muhtelif memleketlerde konferans vererek seyyahat ettikten sonra berline avdet etmiştir.
5 haziran 1925
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri