Sayfa 283/1000 İlkİlk ... 183233273281282283284285293333383783 ... SonSon
Arama sonucu : 8000 madde; 2,257 - 2,264 arası.

Konu: Viop LX

birde şunu gözardı etmemek lazım.

bilim insanları bir işletme veya sektör değilller bilimin kendiside para kazanma amaçlı bir kuruluş değil.

çok büyük firmalar bu nedenle reklam yayınlayıp insanları resmen algıda yanıltıyorlar.

resmen yalan söylüyorlar... çünkü toplum cahil.

nasıl "geri dönüşüm % 100 yalan" çünkü dünyadaki plastiklerin neredeyse tamamı geri dönüştürülemez .

ama reklamlarla şunlarla bunlarla insanları kandırıyorlar.

bugünde tr her deniz ürününün 1/3 inde mikro plastik atığı var. balıklarda özelikle !

sigara içmiyorum , sağlıklı besleniyorum faln türü şeyler hikaye oldu .. aldığımız nefes zarar.. yediğimiz deniz ürünü bile kanserojen madde barındırıyor artık.

ama millet neyi tartışır ? domuz eti kıskançlık yaparmı yapmazmı.. harammı helal mi ?

falan filen..

kuantum bilgisayarlardan sonra kuantum sensörler çıktı..

askeri alanda kimin elinde .. abd.

okyanustan tut yer altı tüm katmanlara kadar tarayabiliyor. yer altı tünelleri gizli üsler ..

okyanusun dibini bile ayna gibi görecez. yani biz değil ama onlar

dünyada hiç bir gizli kalmamış...atomuna kadar metre metre modelleyebilir.

nuhun gemisinide buluzu belki

3.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    insanoğlunun bir virüsten farkı olmadığını dünyayı kemirdiğini tüm kaynaklarını ve yeşili yok ettiğini söylemiştik burada.

ozamanlar yeşil enerjinin y si bile yoktu dünyada.

ben bu karbon ayak izi .. % 100 yenilenebilir enerji hikayelerine çokta inanmamıştım.

artık binler milyonlar değiliz .. 10 milyar insan yaklaşık dünyayı mahvediyoruz

10 milyar etçil bir karıncanın sizin bedeninizin kemiklerini sıyırması kaç saniye veya dakika alır . ? bir düşünün.

çağrı mertin bilmem kaçıncı iklim krizi hakkında videosundan sadece biri daha geldi. 2080 yıllarında dünya resmen kavrulacak.

bu yaz zaten doğru düzgün dışarı bile çıkamadım her sene daha sıcak.

bu bilim kanalına .. yeşil enerji.. bioenerji , karbon ayakizi vs gibi gelen reklam taleplerini tahmin edebiliyormusnuz ?

Türkiyenin en büyük kanallarından biri. bilimde tr de birincidir. !

Tüm Sorunlarımızı "Yeşile Boyayarak" Çözebilir miyiz?

https://www.youtube.com/watch?v=jQddKtAMPDA
    Karbon ayak izi, yenilebilir enerji, geri dönüşüm vb...
    Bence de bunlar tümüyle masum değil...

Lakin toplumsal farkındalık için de tümüyle yararsız değiller kanımca.
    Temel sorun üretim ve tüketim biçimlerimiz.

Küresel rekabet, dünya ve insanlık için efektif(verimli) olanın değil, ucuz ve rekabetçi olanın yanında.
    Bu tüm pazarlar için de böyle. Bir ürün, marka, şirket bir pazarı ele geçirdiğinde de,
    her anlamda daha rekabetçi, çevreci vb. olanı baskılama gücüne de sahip oluyor.

Fosil enerji için de böyle, gerekli donanımı belirleyen işletim sistemi için de böyle, kimya, yiyecek, içecek vb. için de...

İnsanlık sanayi devriminden bu yana, "kim takar yarını" yaklaşımı ile üretiyor, tüketiyor...
    Hele Çin'in yükselişi(yanlış anlaşılmasın diğerleri masum demiyorum...) tüm dünya kaynaklarını ve çevreyi alabildiğine tüketerek gerçekleşti.
    Al,sat,tut,yakala,sık,bırak vb. tavsiye için aracı kurumunuzla görüşün.

4.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    kuantum bilgisayarlardan sonra kuantum sensörler çıktı..

askeri alanda kimin elinde .. abd.

okyanustan tut yer altı tüm katmanlara kadar tarayabiliyor. yer altı tünelleri gizli üsler ..

okyanusun dibini bile ayna gibi görecez. yani biz değil ama onlar

dünyada hiç bir gizli kalmamış...atomuna kadar metre metre modelleyebilir.

nuhun gemisinide buluzu belki

Bu kuantum sensörler meselesini sen söyleyince okudum biraz...
    Çok değişik bir mevzuuu...
    Süper pozisyon gözleminden vb. söz ediyor...

"Schrödinger'in kedisi"ni hem ölü hem de sağ iken görebileceğiz anlamına geliyor gibi...
    Bir nevi Zeki Müren'de bizi görecek artık

tüm mesele o kedi ve bell teoremi. tüm bilim yardır yardır buna uğraşıyor. ışık hızı bizim için anlamlı en yüksek hız olabilir ama kainatın büyüklüğüne göre ışık hızı kaplunbağa kadar yavaş

gerçekten yaşıyormuyuz.. yoksa herşey similasyonmu. bunu ayırt edemediğimiz şey.

veya herşey anlık olarak ışık hızından bile hızlı aynı anda yok olup aynı anda varmı oluyor.

kuantum dolanıklığı işte böyle birşey.

6.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    tüm mesele o kedi ve bell teoremi. tüm bilim yardır yardır buna uğraşıyor. ışık hızı bizim için anlamlı en yüksek hız olabilir ama kainatın büyüklüğüne göre ışık hızı kaplunbağa kadar yavaş

gerçekten yaşıyormuyuz.. yoksa herşey similasyonmu. bunu ayırt edemediğimiz şey.

veya herşey anlık olarak ışık hızından bile hızlı aynı anda yok olup aynı anda varmı oluyor.

Bilimi geliştiren şey bu.
    Bu soruyu sorabilecek seviyeye gelmek binlerce yılımızı aldı.

Ne zaman olacağı meçhul ama, öncesinde dünyayı ve haliyle kendimizi yok etmezsek...
    Müspet/menfi cevabını da bir biçimde buluruz elbet.

Tabii bu biçimi ile sorunca, mesele salt bilimsel bir sorun olmaktan çıkıp, felsefenin de alanına giriyor.
    Özellikle popüler bilimin temel sorunu, her şeyi kendi varlığımız, yeterliğimiz, duyularımız vb. ile ölçmeye/açıklamaya çalışmak.

Henüz havsalamız almadığından bazı şeyler üzerinde de kurgu ile düşünüyoruz elbet.
    Bilim, bize evrenin her köşesine, bir insan ömründe ulaşabileceğimizi garanti edemez.
    Bilim-kurgu vb. de burada giriyor işin içine.

Beri yandan da bazı soruların cevabını henüz bilemiyor olmamamız da, simülasyonda olduğumuz veya npc* olduğumuz anlamına da gelmez.

Oran/orantı açısından bakarsak şu an ilköğretime devam eden 8-10 yaşındaki velet bile bundan 100 yıl önceki bilim adamının sahip olduğundan fazla bilgiye sahiptir temelde...

Özetle sen-ben bilemeyeceğiz muhtemelen ama... Zamanı gelince bu sorular da cevabını bulacaktır.

*https://tr.wikipedia.org/wiki/Oyuncu_olmayan_karakter

sen bulursun (ben yine bulamadım )

güldür güldür bilal'den... alo engin'de ''HELE BUNLARA BAK...'' dediği biryer vardı

o buraya cuk oturur

tam adamını buldunuz tam benim ilgi alanıma giren şeyler

Alıntı Originally Posted by KısaVade Yazıyı Oku
    Bu kuantum sensörler meselesini sen söyleyince okudum biraz...
    Çok değişik bir mevzuuu...
    Süper pozisyon gözleminden vb. söz ediyor...

"Schrödinger'in kedisi"ni hem ölü hem de sağ iken görebileceğiz anlamına geliyor gibi...
    Bir nevi Zeki Müren'de bizi görecek artık
    ama bu EMLAK'ınkini beğendim... okumuş çocuk

birşey yazıyorsa gerçekliğe yakın olma ihtimali yüksek oluyoru

Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku

yalunuz sen bu dolanık işlerle uğraşırken, ben namaz kılıyorum

öldükten sonra, ben cennette yan gelip yatarken... sen dolaşık işlerle uğraşacan

''keşke biraz çıtak dayuyu dinleseydim..'' deyeceksin

NOT: tabiki cennet-cehennem yok ile girme konuya, orta yolu bulamayız... baştan VARlığını kabul et, öyle atışalım

patron aslını sorarsan bence tüm bunlar can sıkıntımızdan kaynaklanıyor ) diyelim bu medeniyetteki yada bu tarihte şuan bu zeka ile herşeyi çözdüğümüzü farzet çözülebilecek herşeyi .. evren nasıl oluştu evrenden önce ne vardı aklına gelebilecek tüm bilinmezler bugün çözüldü diyelim.

bana göre hiç şaşırmaz yada 1 2 gün şaşırır bugün ne yapıyorsan yarında yapmaya devam edersin.

çünkü geçmişteki 250 bin sene önceki ilk akıllı insantürlerinin tek derdi yemek ve seksti ( üreme anlamında ) akılları anca buna yetiyordu.. beynimizde yavaş yavaş geliştikçe zekamız arttı..

bana sorarsan şuanki beynimizle ve aklımızla artık bu bedene veya beyne sığmıyoruz. birşeyler ile uğraşmazssan can sıkıntısından kafayı yersin.

mutluluk süreli ve kısa olanda gizli.. ne parada ne çok bilgide.. çünkü özü bundan oluşuyor...

dönme dolabına binmeyi çok seviyorsun diyelim al sana bilet 2 gün dönmedolabından inme.. artık kusasın gelir ..

paraya gelince.. kimse benim özel jetim yok diye ağladığını üzüldüğünüde görmedim. özel jete bindirip seni 10 gün havada kal yere inince şükür edip toprağı öpersin

biz kendimizi özel sanıyoruz ama değiliz.. çünkü karşılaştıracak eldeki malzeme zaten yetersiz. ağaça bakıp oo ben senden daha akıllıyım demek gibi birşey..veya maymuna. ama maymun mu daha mutlu sen mi ? mesele özel olmak değil zeka değil akıllı olmak değil.

evrene bakarsan kum tanesi kadar değerimiz yok... iyi insan kötü insan vb pozitivist düşünce akımları ile ancak kendimizi avutuyoruz. veya ölümden sonra yok olma endişemizi bastırmak için tonla şeylere inanıyoruz.

öte taraf.. ebedi ve sonsuz ise.. sonsuz kere sonsuz kere sonsuz kere yaptığın şeylede mutlu olamazsın ).. mutluluk özünde kısa ve sürelidir..

tüm bunlar birer similasyon olduğu gerçeğini öğrensek mesela.. yine ne değişirdi hayatımızda.

can sıkıntısı bana göre.

Sayfa 283/1000 İlkİlk ... 183233273281282283284285293333383783 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •