Originally Posted by
EMLAK
insanoğlunun bir virüsten farkı olmadığını dünyayı kemirdiğini tüm kaynaklarını ve yeşili yok ettiğini söylemiştik burada.
ozamanlar yeşil enerjinin y si bile yoktu dünyada.
ben bu karbon ayak izi .. % 100 yenilenebilir enerji hikayelerine çokta inanmamıştım.
artık binler milyonlar değiliz .. 10 milyar insan yaklaşık dünyayı mahvediyoruz
10 milyar etçil bir karıncanın sizin bedeninizin kemiklerini sıyırması kaç saniye veya dakika alır . ? bir düşünün.
çağrı mertin bilmem kaçıncı iklim krizi hakkında videosundan sadece biri daha geldi. 2080 yıllarında dünya resmen kavrulacak.
bu yaz zaten doğru düzgün dışarı bile çıkamadım her sene daha sıcak.
bu bilim kanalına .. yeşil enerji.. bioenerji , karbon ayakizi vs gibi gelen reklam taleplerini tahmin edebiliyormusnuz ?
Türkiyenin en büyük kanallarından biri. bilimde tr de birincidir. !
Tüm Sorunlarımızı "Yeşile Boyayarak" Çözebilir miyiz?
https://www.youtube.com/watch?v=jQddKtAMPDA
Karbon ayak izi, yenilebilir enerji, geri dönüşüm vb...
Bence de bunlar tümüyle masum değil...
Lakin toplumsal farkındalık için de tümüyle yararsız değiller kanımca.
Temel sorun üretim ve tüketim biçimlerimiz.
Küresel rekabet, dünya ve insanlık için efektif(verimli) olanın değil, ucuz ve rekabetçi olanın yanında.
Bu tüm pazarlar için de böyle. Bir ürün, marka, şirket bir pazarı ele geçirdiğinde de,
her anlamda daha rekabetçi, çevreci vb. olanı baskılama gücüne de sahip oluyor.
Fosil enerji için de böyle, gerekli donanımı belirleyen işletim sistemi için de böyle, kimya, yiyecek, içecek vb. için de...
İnsanlık sanayi devriminden bu yana, "kim takar yarını" yaklaşımı ile üretiyor, tüketiyor...
Hele Çin'in yükselişi(yanlış anlaşılmasın diğerleri masum demiyorum...) tüm dünya kaynaklarını ve çevreyi alabildiğine tüketerek gerçekleşti.
Al,sat,tut,yakala,sık,bırak vb. tavsiye için aracı kurumunuzla görüşün.
Yer İmleri