Sayfa 284/1006 İlkİlk ... 184234274282283284285286294334384784 ... SonSon
Arama sonucu : 8043 madde; 2,265 - 2,272 arası.

Konu: Vob 24

1.  Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    Fikir vermesi açısından:

Süveyş kanalının maliyeti ''Bugünün parasıyla''ne olmuş:

Ozaman ki fransız altınının özelliklerine baktım:Metal Content:0.4667 troy oz=0.4667 ounce (troy),saflık %90

287 milyon*0.4667*0.9*1278.9=120.548 milyar dolara çıkmış,bugünün parasıyla.

Tabii,Kanal İstanbul daha küçük ölçekli bir iş ,boyunu ve derinliğini bilmeden bir rakam telaffuz etmek hata olur ama el kesesiyle hayatını döndüren bir ülke için tam anlamıyla kara delik olur,milletin belini iyice büker.
    1869 Süveyş kanalı açılmış, ağırlıkla insan gücüne dayalı bir iş yapılmış. Wikinin ingilizcesinde olan maddesine bakılırsa inşaa sürecinde farklı ülkelerden yaklaşık 1.5 milyon insan istihdam edilmiş, bölge kaynaklı hastalıklardan binlerce işçi ölmüş.

Eğer olursa şimdi kanal açma işini araçlar yapacak ve güzergah Küçükçekmece gölü ve Sazlıbosna barajı yönlü olursa hafriyat işinden epey bir tasarruf olur. Ama bu kez İstanbul merkeze yakınlaşıldığı için istimlak bedelleri maliyeti artıracaktır. Gerçekten Türkiye'ye kazanç sağlayacak, ihtiyaç olan bir şey midir bilemiyorum.

- MELİH Gökçek’e “İstifa et†denmedi ama 2019’da aday yapılmayacağının çok güçlü sinyali verildi. Gökçek de “en azından istifa etmekten kurtulduk†diye azıcık memnun kaldı.

*

- Gökçek, Erdoğan’la buluşmasında... Belediyenin devam eden çalışmalarını anlatmış. Özellikle de ANKAPARK’ı...

*

- Erdoğan / Gökçek buluşmasında toplantıya bir ara İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katılmış.

*

- Melih Gökçek, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştükten hemen sonra iki oğlu ve kardeşiyle bir durum değerlendirmesi yapmış.

*

- Sonuç olarak... Melih Gökçek istifa etmiyor. Ama 2019’da aday olamayacak... Kesin bilgi... Yayalım.

Sosyal medyada en sevdiğim Gökçek mavrası bu oldu.

İYİ OLDU GÖKÇEK İŞİ

- BİR yandan... “Hani sandıkla gelen sandıkla gidecekti†diye sormak...

- Bir yandan da... Melih Gökçek istifa ettirilsin diye beklentiye girmek...

Çok sahtekârca ve çok ikiyüzlüce bir tutum!

*

Bu yüzden...

Melih Gökçek’in istifaya zorlanmaması çok ama çok iyi olmuştur.

*

Hem istifa etseydi...

Ben kiminle uğraşacaktım.

FAKAT İYİ EĞLENDİK

MELİH Gökçek tantanasının sonunda etrafımdan gelen cümleler aşağı yukarı şunlar:

- İyi eğlendik ha.

- Güzel eğlendik.

- Yalnız baya eğlendik ha.

- Ama iyi eğlendik.

- Fakat ne eğlendik be.

- Kabul edelim güzel eğlendik.

ŞU HÜSEYİN GÜLERCE’NİN PİŞKİNLİĞİ BENİ ÖLDÜRECEK

HÜSEYİN Gülerce, Sözcü gazetesinin FETÖ geçmişini yazmış.

*

Diyor ki:

- Sözcü gazetesi 2012’de FETÖ’ye şöyle destek çıktı.

- Sözcü gazetesi 2014’te FETÖ’ye böyle destek çıktı...

*

Verdiği tarihlerde kendisi, FETÖ’nün alenen ve resmen sözcüsü idi...

Televizyon programlarına katılıp FETÖ adına savunmalar yapardı.

İçinde bol miktarda “hocaefendi†geçen cümlelerle...

*

Yahu insan azıcık utanıp sıkılır da...

“Ben o tarihlerde FETÖ’nün göbeğindeydim... Sözcü gazetesinin o tarihlerde ne yaptığı konusuna hiç girmeyeyim... Ayıp olur†falan der.

*

Kim olsa böyle der ama Hüseyin Gülerce demiyor.

GÜZEL HABER: DOKTOR ALİ RIZA KURAL’IN BAŞARISI

KENDİMİ her zaman bizim doktorlarımıza emanet ederim.

Ve bizim doktorlarımızı her zaman dünya çapında bulurum.

İşte bakın: Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Konsültan öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Rıza Kural, Dünya Endoüroloji Kongresi’nde Dünya Endoüroloji Derneği’nin başkanlığına seçildi.

Gurur verici bir başarı bu.

Ali Rıza Kural Hoca ile ilgili bir not: Kendisinin musiki alanındaki başarısı, tıp alanındaki başarısıyla yarışır.

İRAN’DAN DİPLOMASİ Mİ ÖĞRENSEK ACABA?

BARZANİ’nin referandumuna...

- Türkiye de acayip karşı...

- İran da acayip karşı...

Ve fakat...

Talabani’nin dünkü cenaze töreninde...

- Türkiye’den tek bir devlet yetkilisi gitmedi.

- İran’ı ise cenazede Dışişleri Bakanı temsil etti.

İran’dan biraz diplomasinin incelikleri dersi falan mı alınsa?

TAVLADA SON DURUM

BODRUM sonrası İstanbul’da yapılan ilk müsabakada büyük başarı kaydetmiş durumdayım.

Kıran kırana geçen maçı, attığım son düşeşle aldım.

Kazanınca o kadar havaya girdim ki...

“Ben bu tavlanın Barzani’siyim†demeye başladım.

Rakibim ise...

“Barzani’nin başına neler gelecek göreceksin†diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çıkışlarını anımsattı bana.

Bakalım, ne olacak?

SUSTURUN ŞU KADINLARA BAĞIRAN ADAMLARI

- AHMET EDİP UĞUR: Balıkesir Belediye Başkanı... AK Partili... Son zamanlarda AK Parti’nin kadın milletvekillerinden birine karşı sürekli bağırıyor da bağırıyor. Milletvekili ile bir husumeti var galiba... Bu husumet nedeniyle kürsüye her çıktığında karşısında o milletvekili varsa inanılmaz yüksek bir sesle ve gayet azarlar bir tonda konuşuyor.

*

- ÜLGÜR GÖKHAN: Çanakkale Belediye Başkanı... CHP’li... Belediye meclisinde bir kadın meclis üyesine son derece nezaketsiz, son derece kaba bir biçimde çıkıştı.

Karşısında bir hanımefendinin olduğunu zerre dikkate almadan bağırdı da bağırdı... Hatta işi büyütüp “ahlak†falan bile dedi.

3.  Alıntı Originally Posted by KAHRAMAN Yazıyı Oku
    1869 Süveyş kanalı açılmış, ağırlıkla insan gücüne dayalı bir iş yapılmış. Wikinin ingilizcesinde olan maddesine bakılırsa inşaa sürecinde farklı ülkelerden yaklaşık 1.5 milyon insan istihdam edilmiş, bölge kaynaklı hastalıklardan binlerce işçi ölmüş.

Eğer olursa şimdi kanal açma işini araçlar yapacak ve güzergah Küçükçekmece gölü ve Sazlıbosna barajı yönlü olursa hafriyat işinden epey bir tasarruf olur. Ama bu kez İstanbul merkeze yakınlaşıldığı için istimlak bedelleri maliyeti artıracaktır. Gerçekten Türkiye'ye kazanç sağlayacak, ihtiyaç olan bir şey midir bilemiyorum.
    Kanal manzaralı daireler ve balık tutma alanlarından başka bir getirisi olacağını düşünmüyorum.
    Yatırım tavsiyesi değildir.

4.  Alıntı Originally Posted by Serkan23 Yazıyı Oku
    Agaoğlu kadir topbaş döneminde iş yapmak çok zordu demiş, o kadar projeyi dedemin zamanında mı yaptın? Yoksa ali müfit gürtuna veya Erdoğan belediye başkanıyken mi?
    Serkan kardeş bu işler hep böyle maalesef....Başkan iken yalamak için can atanlar, gidince arkasından tukaka edebiyatı yapıyorlar....Adamsan Başkan' ken açıklasadın yaa y......

5. Zayıf rekabet gücümüzü artırmak için eğitim ve sanayiye daha çok para harcamamız gerekirken tam tersini yapıyoruz,

gavurdan borç alıp döviz kazandırmayacak Kanal İstanbul gibi projelerle toprağa gömüyoruz.

Bu bir toplu cinnet projesi, başka birşey değil...

Fatih Altaylı'nın bugünkü köşe yazısından alıntı:

''Turistlerin gelmemesinin asıl nedenini, sigorta sektörünün çok önemli bir isminden öğrendim.

Özellikle Alman sigorta şirketleri, Türkiye'ye düzenlenecek turlarda, turistleri ve turun genelini 'sigorta etmeme' kararı almışlar.

Yani Türkiye'ye gelecek turistin, Türkiye'de başına gelebilecek herhangi bir sorun, sigorta şirketlerinin şemsiyesi altından çıkarılmış.

Sağlık, kaza, otelde yaşanacak sorunlar dahil, Türkiye'ye yönelik turlara katılanlar sigorta edilmiyormuş.

Bu yüzden de tur operatörleri Türkiye'ye turları kesmişler.''

7. 2005 ten beri bu siteyi takip ederim, VOB başladığından betide sadece bu sayfaya bakıyorum. 10 senedir batiramadilar bu ülkeyi bu sayfada. Zamanında bende kriz geliyo cokecek yıkılacak yazıları yazıyorum ve kendimden biliyorum. Piyasa gittikçe büyük cisim geliyor batıyoruz baticaz hatta battık krizdeyiz ama kimse farketmiyor tarzı yazılar neredeyse hergün yazılır. 2 sebebi var 1-short pozdan dolayı 2-tayyip düşmanlığı.

Sonuc: ülkenin battığı yok, krizin geleceği yok., Borsası'nda düşeceği yok. Herkes long olsa bu sayfa çok güzel temiz pozitif bi sayfa olur

8. Bu oparasyon nasıl etkiler piyasayı yorumu olan

Sayfa 284/1006 İlkİlk ... 184234274282283284285286294334384784 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •