Sayfa 284/643 İlkİlk ... 184234274282283284285286294334384 ... SonSon
Arama sonucu : 5140 madde; 2,265 - 2,272 arası.

Konu: AEFES - Anadolu Efes Biracılık Ve Malt Sanayii A.Ş.

Bir patron hangi hisseye alınmaz diyorsa o hisseyi alacaksın. Alınır dediğini mutlaka satıyordur. Bu olayları o kadar çok yaşadık ki. Altı aylık bilançolarda grubun en iyi bilanço karı getirecek hissesi AEFES görünüyor. AEFES Günlük grafiğinde pandemi süresinde oluşmuş derin bir çukur var. Pandemi öncesi fiyatına gelmesi bile 26 TL eder. Bu kısa dönem maliyetlerin yüksek olduğunu gösteriyor.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    7,939
     Alıntı Originally Posted by agg Yazıyı Oku
    Bir patron hangi hisseye alınmaz diyorsa o hisseyi alacaksın. Alınır dediğini mutlaka satıyordur. Bu olayları o kadar çok yaşadık ki. Altı aylık bilançolarda grubun en iyi bilanço karı getirecek hissesi AEFES görünüyor. AEFES Günlük grafiğinde pandemi süresinde oluşmuş derin bir çukur var. Pandemi öncesi fiyatına gelmesi bile 26 TL eder. Bu kısa dönem maliyetlerin yüksek olduğunu gösteriyor.
    patron dedigin kisinin elinden bugun aefes'i al baskaca da birseyi kalmiyor ! geri kalan tum sirketleri bos migros dahil

3.  Alıntı Originally Posted by hayek Yazıyı Oku
    patron dedigin kisinin elinden bugun aefes'i al baskaca da birseyi kalmiyor ! geri kalan tum sirketleri bos migros dahil
    Migros grubun amiral gemisidir..en değerli şirketidir..

4.  Alıntı Originally Posted by diabl0 Yazıyı Oku
    Zaten efes almıyorlar aghol aliyorlar. Icinde migros ta var diye. Bak aghol her gun arti ve efeasi gecti. Saka gibi.

SM-G970F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Ana holdingin iştiraklerinden daha değersiz olması mı şaka gibi?...Anlayamadım...Yatırım Tavsiyesi Değildir...

5.  Alıntı Originally Posted by Black Diamond Yazıyı Oku
    Neyyy. Efesi fazla kaçırdın heralde migroskop sever aefes zede. Yada sadece Efes'in türkiye operasyonlarını dikkate aldınız ve Ccola yı da buna dahil etmediniz tabiki.

Redmi Note 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    7,939
     Alıntı Originally Posted by Black Diamond Yazıyı Oku
    grubun amiral gemisi migros diyorsunuz !

bugun aefes aghol'un herseyidir. bakin amiral gemisi falan demiyorum ! filonun neredeyse tamamidir

yatırım tavsiyesi degildir

7.  Alıntı Originally Posted by Black Diamond Yazıyı Oku
    Kusura bakmayın ben sizi yanlış anlamışım. "Gurubun en değerli şirketi" demişsiniz. Doğru demişsiniz Migrosun P/d oranı 41 olmuş. Bu ne demek Aefes in 800 TL olması demek. İyiki bir Migros kadar olamamışız eğer olsaydık ben karıyı bosardım aile düzenım bozulurdu kahkahkah.

Redmi Note 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8. Şimdi kimsenin yorumunun altına yorum yazmayayım da yine "muhaletef" ettiğimi sanmasınlar. Çünkü çoğu zaman kendi fikirlerimi beyan etmek için başkalarının yorumlarından alıntı yaparak cevap yazıyorum lakin insanlar sanki onlara saldırıyor onları eleştiriyormuşum gibi algılıyor.

Şu an için Migros uzun bacaklı İngilizlerden kalma borçlarını halen bitirememiş (ama belki bu yıl sonu net borcunu bitirecek) kıymetli bir şirkettir. Ayırca holding için stratejik bir yatırımdır, şöyle ki. Gerek meşrubat segmenti olsun, gerek bira segmenti olsun holdingin ürettiği ürünlere "arz güvenliği" sağlayacak raflara ihtiyacı vardır. Lokanta ve restoranların çoğunda zaten Pepsi satılıyor. Holding'in elinde Migros olmasa bu sefer perakendeciler dramatik "taban fiyat" uygulamalarına gidebilir ve karlılığı sıfır noktasına çekebilir. Hatta öyle ki, Adel'in ürünleri için dahi Migros arz güvenliği sağlayacak raflara sahip.

Lakin, şu an Migros değil, Anadolu Efes'tir holdingin amiral gemisi. CCI'nin %50'sine sahip, Anadolu Etap'ın %76'sına sahip, EBI'nin %100'üne sahiptir Anadolu Efes. Rusya'da pazar lideri olan "AB Inbev Efes" şirketinin de EBI üzerinden %50'sine sahiptir. Bira segmentinde rekabet vardır ve hep devam edecektir, lakin ürettiği markalarda tekel olması ayırca faaliyet gösterdiği ülkelerde pazar lideri olmasının avantajı ile "fiyat belirleyici" konumdadır.

Piyasa değerlerine bakarsak, Anadolu Grubu'nun payı AEFES'te 4.9 milyar TL, MGROS'ta 3.25 milyar TL'dir. Üstelik bu değerlemede Anadolu Efes ölü fiyattan değerlenmiştir. Migros'ta ucuzdur ama benim şahsi görüşüm ölü fiyat değildir.

Sayfa 284/643 İlkİlk ... 184234274282283284285286294334384 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •