Zaten efes almıyorlar aghol aliyorlar. Icinde migros ta var diye. Bak aghol her gun arti ve efeasi gecti. Saka gibi.
SM-G970F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Zaten efes almıyorlar aghol aliyorlar. Icinde migros ta var diye. Bak aghol her gun arti ve efeasi gecti. Saka gibi.
SM-G970F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
-F/k ve pd/dd olarak aşağı yukarı aynı.
-Aghol. 30Tl.lerden düşmüştü. Efes 26₺ (tl olarak!)
-Aghol (yazıcılar holding) borsada en az Aefes kadar eski.
- Holdingler, yıl sonunda, bağlı şirketlerin temettülerini (2019) kar olarak gösterecekler. 2019 şirketler için çok iyiydi.
- Teknik olarak yükseliş trendi her üç vadede de devam ediyor. Aefes, kısada düşüşte. Yani düzeltmesi bitmedi. Bugün, 19.50 ve üstünde kapatırsa, o da gelecek hafta yoluna devam eder.
Sanırım Aghol, bu sebeblerle gidiyor.
Saygılar.
Son düzenleme : adellos; 12-06-2020 saat: 16:55.
Temettü işi bu sene iptal olduğu için aghol ün yükselişi farklı bir sebebe dayanıyor olabilir
hisse fiyatlamasında PD/DD'nin önemi pek yoktur şöyle ki, mesela konjonktürel olarak sürekli zarar edilen bir sektör/şirket düşün. PD/DD ne kadar ucuz olursa olsun devam zarar etmesi halinde 3-4 yıl sonra artık ucuz görünmeyecektir.
Benim için fiyatlamanın en önemli kriteri sürdürülebilir karlılıktır. Yani "bir defaya mahsus" gelirlerden daha önemlisi sürdürülebilir faaliyet karı ve düşük finansman gideridir. Bunların da hepsi var Anadolu Efes'te. Invesco'nun 39 milyon civarı satış yaptığını herkes biliyor ve yakında resmi rakamlar güncellendiğinde tam olarak ne kadar satış yaptığını buraya yazarım. Invesco'nun satışı fiyatı 17'nin altına kadar sürükledi ve şu an en büyük sıkıntı 17'lerden maliyetlenmiş kişilerin kar satışları (ya da PALA'nın onları silkelemeye çalışması)
Bu senenin tamamı için temettü kısıtlamasına gidilmedi. Ben kısıtlamaların yakın zamanda kalkacağını ve Anadolu Efes'in temettü olayı tekrar gözden geçireceğini hatta ilk açıklanan temettüden daha fazlasını bile temettü olarak dağıtabileceğini düşünüyorum. Hakim ve en büyük ortak Anadolu Grubu'nun da kendi solo finansal yapısını düzeltebilmek için acil nakite ihtiyacı var.
[QUOTE=candyshop;4519629]hisse fiyatlamasında PD/DD'nin önemi pek yoktur şöyle ki, mesela konjonktürel olarak sürekli zarar edilen bir sektör/şirket düşün. PD/DD ne kadar ucuz olursa olsun devam zarar etmesi halinde 3-4 yıl sonra artık ucuz görünmeyecektir.
Benim için fiyatlamanın en önemli kriteri sürdürülebilir karlılıktır. Yani "bir defaya mahsus" gelirlerden daha önemlisi sürdürülebilir faaliyet karı ve düşük finansman gideridir. Bunların da hepsi var Anadolu Efes'te. Invesco'nun 39 milyon civarı satış yaptığını herkes biliyor ve yakında resmi rakamlar güncellendiğinde tam olarak ne kadar satış yaptığını buraya yazarım. Invesco'nun satışı fiyatı 17'nin altına kadar sürükledi ve şu an en büyük sıkıntı 17'lerden maliyetlenmiş kişilerin kar satışları (ya da PALA'nın onları silkelemeye çalışması)
Sayın candyshop;
Ben, bu günkü seansta ''Aghol, un neden Aefes'e göre daha hızlı yükselmekte olduğunu.'' yorumladım. Ve bu yorumumda gerekçe olarak salt PD/DD' nin etken olduğunu yazmadım! Sıraladığım etkenler arasında sadece biri...
Ki,bu rasyo size göre pek önemli olmayabilir. Ama çoğunluk ekonomist için oldukça önemli kabul ediliyor ki; tüm ekonomi yayınlarında bir ölçüt olarak çizelgelerde yer alır.
Saygılarımla...
iyide aefes'in aktif varliklarinin onemli kismi maliyet degerleri ile duruyor !
bunlari revize etse su an pddd'si 0.20-25 arasi olur.
Bugun sadece EBI ve Etap icin degerleme gelse !!!! hesabi size birakiyorum
yatırım tavsiyesi degildir
Bir patron hangi hisseye alınmaz diyorsa o hisseyi alacaksın. Alınır dediğini mutlaka satıyordur. Bu olayları o kadar çok yaşadık ki. Altı aylık bilançolarda grubun en iyi bilanço karı getirecek hissesi AEFES görünüyor. Kar büyük ihtimalle geçen senenin de üzerinde olacaktır tahmin ediyorum. AEFES Günlük grafiğinde pandemi süresinde oluşmuş derin bir çukur var. Pandemi öncesi fiyatına gelmesi bile 26 TL eder. Bu kısa dönem maliyetlerin yüksek olduğunu gösteriyor.
Yer İmleri