Sayfa 284/475 İlkİlk ... 184234274282283284285286294334384 ... SonSon
Arama sonucu : 3799 madde; 2,265 - 2,272 arası.

Konu: SISE - Şişe Cam

Alıntı Originally Posted by spenc Yazıyı Oku
    Soda külü demişken, yeni çeyrekte son durumlar ne alemde diye paylaşayım dedim.. ytd.
    Gazeteci; Li Hua

Ytd
    Tamam!.
    Hanımlara söyleyelim; kektir, börektir fazla yapsınlar; bol, bol kabartma tozu kullansınlar😄

2.  Alıntı Originally Posted by beski Yazıyı Oku
    Tamam!.
    Hanımlara söyleyelim; kektir, börektir fazla yapsınlar; bol, bol kabartma tozu kullansınlar😄
    Soda Külü nedir?

Soda Külü, 5 bin yıldan uzun bir süredir kullanılan, dünyada en çok tüketilen 10. inorganik bileşiktir. Güvenli ve basit bir bileşik olan soda külü, cam imalatından, çamaşır tozu ve lityum-ion pil üretimine kadar geniş bir ürün yelpazesinin ana hammaddesidir. Ayrıca yiyecek ve ilaç sanayileri için son derece önemli bir katkı maddesidir.
    Hayatın görünmeyen içeriği: Sodyum Karbonat, Na2CO3
    Soda külünün, Eski Mısırlılar tarafından kuru göl yataklarından elde edildiği veya yüksek sodyum içeriğine sahip deniz bitkilerini yakarak üretildiği bilinmektedir. Deniz bitkilerinin yakılması sonucunda oluşan kül ise bu bileşiğe yaygın olarak kullanılan ‘Soda Külü’ adını vermiştir. Antik Mısırlılar, soda külünün -bugün cam imalatının ana üretim tekniği olan- silis kumunun erime noktasını düşürme özelliğini kullanarak, cam kaplar ve süs eşyaları üretmişlerdir. Romalılar ise soda külüne benzer bir bileşik olan Sodyum Bikarbonat’ı tıbbi amaçlar ve ekmek yapmak için kullanmıştır.
    1800’lü yılların ortasında sanayileşen dünyada artan soda külü talebini karşılamak için sentetik üretim teknikleri geliştirilmiş, bu zamana kadar ise soda külü doğal yöntemlerle üretilmiştir.

Soda Külü nasıl üretilir?
    Günümüzde soda külü (sodyum karbonat) üretiminde iki temel metot kullanılmaktadır ve her iki yöntem sonucunda üretilen ürün kimyasal olarak aynı bileşiktir.
    Doğal Soda Külü Üretimi: Doğal soda külü, doğal olarak yer altında oluşan trona cevherinin işlenmesi ile elde edilmektedir. Filtrasyon, konsantrasyonun arttırılması, kristalizasyon ve kurutma gibi basit üretim süreçleri sonucunda soda külü üretilir. Bugün, doğal soda külü üretimi küresel üretimin yaklaşık % 30’unu oluşturmaktadır. Ticari olarak işlenebilir Trona yatakları sadece dünyanın üç bölgesinde yer almaktadır: Çok büyük bir bölümü ABD, Wyoming’de, büyük bir bölümü Türkiye’de ve kalanı Çin’de bulunur.
    Sentetik Soda Külü üretimi: Sentetik Soda Külü, tuzun (sodyum klorür) kireçtaşı veya amonyak ile reaksiyona sokulduğu Solvay veya Hou adı verilen sentetik üretim yöntemleri kullanılarak üretilmektedir. Sentetik Soda Külü üretimi, küresel üretimin yaklaşık % 70’ini oluşturmaktadır.

https://www.etisoda.com/kullanim-ala...ere%20sahiptir. Ytd

3. Soda külü bu şirketin kalbidir..
    Lakin paylaşımlardan bir anlam çıkarmayınız! Takip edilmesi gereken önemli bir emtia.
    Aylık bazen çeyrektik paylaşımlar yapıyorum. Sektörün durumu girdisi olan birçok şeyin ana maddesi olduğu için yine birçok şeyden bi haber olmamızı sağlıyor aslında! Herşey birbirine domine! Ytd

O kadar detaylı analizler,tanımlar, konjonktür, talep daralması vs hepsi tamam, tamam da;

Bu şirket T.C Devletinin ilk fabrikası ya!.
    Bölgenin ilk, dünyanın bilmem kaçıncı entegre şirketler topluluğu şirketi kendi alanında..

Oluyor mu ?
    Yakışıyor mu ?
    Hak ediyor mu ?

Hayır!.

Bence, yönetimsel sorunlar var!.

Al-sat tut değildir.

bedelsiz falan çok zor zebil gibi hisse var etrafta.buranın tahtasında büyük aracı kurumlar dışıında o spek tahtalardaki gibi balinalar olmaz tahtayı götürmek için.1 milyar hacim yapıyor ölüsü .sizdeki 50-100 bin lota kimse tamah etmez.1 milyom lotunuz olsa arac kurumunuz da acar- osmanlı falan olsa gün içi de al-satla 200 milyonluk işlem hacmi yapsanız belki göze batarsınız.

bir de yatırım fonlarında uykudaki hiç ellenmeyen hisseler var onlar bir piyasaya çıkarsa o 1 milyon lotu yarı parasına sattırırlar adama.
    burada tahtacı iş bankası şirket de kendisinin don kişot gibi yel değirmenlerine karşı savaşmayın yatın hisselerin üzerine gideceği zaman gider.

endeks eylülden önce zor toparlar buda zor gibi

6. X te açılan konu üzere
    Bu konuyu hakkında bilgisi olanlar bizi aydınlatabilirmi.

#SISE @sisecamduzcam
    Bilançosuna bakıyorum
    2023/12 Bilançosu diyor ki
    9.982.248.000 TL Genel Yönetim Giderleri ödedim.
    Harcanan rakam
    #bist100 de şirketlerinin pek çoğunun yıllık kazancından fazla
    Pazarlama gideri
    21.110.880.000 TL de harcadım diyor.
    Buna NET KARLILIK dayanır mı?

7. Benzer ölçekteki diğer şirketlerin yönetim giderleri ile karşılaştırmak lazım. Ortalamadan çok sapmışsa bir saçmalık olduğundan söz edilebilir.

Pazarlama gideri için bir şey diyemem. Sonuçta onun geri dönüşü oluyordur öyle veya böyle. Boşa giden para olarak bakamam pek.

8. şişe cam yönetim gider 10 milar.???? geçen gün yorumda dinledim irkildim .işbank sandık ve chp fena sallamışlar .gözleri dönmüş belli .işfinans ayrı incelenmesi gerekn duruyo orada.kapanmadı henüz.% 35 pay nasıl el değiştirdi .devlet ne zaman incelemeye alacak bekliyoruz.işfinans çöküşü şişe cam çöküşü enteresan .birde oyaklama tukaşı var aynı gruba yem edilen enteresan .şimdi ereğlide mi sıra deniyo .izle incele neler oluyo ereğli şişe cam tukaş işfinans abidikleme gubudikleme

Sayfa 284/475 İlkİlk ... 184234274282283284285286294334384 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •