patron aslını sorarsan bence tüm bunlar can sıkıntımızdan kaynaklanıyor

) diyelim bu medeniyetteki yada bu tarihte şuan bu zeka ile herşeyi çözdüğümüzü farzet çözülebilecek herşeyi .. evren nasıl oluştu evrenden önce ne vardı aklına gelebilecek tüm bilinmezler bugün çözüldü diyelim.
bana göre hiç şaşırmaz yada 1 2 gün şaşırır bugün ne yapıyorsan yarında yapmaya devam edersin.
çünkü geçmişteki 250 bin sene önceki ilk akıllı insantürlerinin tek derdi yemek ve seksti ( üreme anlamında

) akılları anca buna yetiyordu.. beynimizde yavaş yavaş geliştikçe zekamız arttı..
bana sorarsan şuanki beynimizle ve aklımızla artık bu bedene veya beyne sığmıyoruz. birşeyler ile uğraşmazssan can sıkıntısından kafayı yersin.
mutluluk süreli ve kısa olanda gizli.. ne parada ne çok bilgide.. çünkü özü bundan oluşuyor...
dönme dolabına binmeyi çok seviyorsun diyelim al sana bilet 2 gün dönmedolabından inme.. artık kusasın gelir

..
paraya gelince.. kimse benim özel jetim yok diye ağladığını üzüldüğünüde görmedim. özel jete bindirip seni 10 gün havada kal yere inince şükür edip toprağı öpersin
biz kendimizi özel sanıyoruz ama değiliz.. çünkü karşılaştıracak eldeki malzeme zaten yetersiz. ağaça bakıp oo ben senden daha akıllıyım demek gibi birşey..veya maymuna. ama maymun mu daha mutlu sen mi ? mesele özel olmak değil zeka değil akıllı olmak değil.
evrene bakarsan kum tanesi kadar değerimiz yok... iyi insan kötü insan vb pozitivist düşünce akımları ile ancak kendimizi avutuyoruz. veya ölümden sonra yok olma endişemizi bastırmak için tonla şeylere inanıyoruz.
öte taraf.. ebedi ve sonsuz ise.. sonsuz kere sonsuz kere sonsuz kere yaptığın şeylede mutlu olamazsın

).. mutluluk özünde kısa ve sürelidir..
tüm bunlar birer similasyon olduğu gerçeğini öğrensek mesela.. yine ne değişirdi hayatımızda.
can sıkıntısı bana göre.

Yer İmleri