Sayfa 286/1223 İlkİlk ... 186236276284285286287288296336386786 ... SonSon
Arama sonucu : 9779 madde; 2,281 - 2,288 arası.

Konu: Viop 24 muhabbet

1. Viop 24 muhabbet

Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    16 senede bir ekonomi nasıl batırılır hep beraber izledik..

2008 e kadar "çıraklık ve kalfalık" dönemlerinde 2001 krizi akabinde ülkede oluşturulan reform süreci devam ettirilerek (ekstra özel bir şey yok) nisbi bir iyileşme sağlandı.. ülkenin milli geliri kişi başı 10 bin dolara çıktı denildi (hesaplama yönteminin değişmesinin de katkısıyla)..bu dönemde yoğun bir yabancı sermaye girişi vardı.. dolar sabit kaldı dar bir bant içinde..

2011 ve sonrası: sözde "ustalık dönemi".. ama en büyük hataların yapıldığı dönem aynı zamanda..ülke yararına fikirler malum şahıs ve zihniyeti tarafından önemsiz kabul edildi, beton ekonomisi ısrarı nedeniyle eğitim ve yapısal reformlar ihmal edilerek bir büyüme modeli tutturuldu.. bu bir kalkınma değildi.. sadece büyüme.. dış borç sürekli arttı. dış borcun arttırılmasını tehlikeli bulanlara sırıtarak "itibarlı olduğumuz için borç buluyoruz" denildi..

bu süreçte israf ve kötü yönetim artık genel bir kural halini almıştı.. sürekli cari açık.. sürekli yüksek vergiler.. sürekli borç artışı.. hane halkı sürekli fakirleşti.. eline geçen para sürekli eridi..

yıl 2018.. çöküş tam anlamıyla bir realite artık.. yüksek, çok yüksek, bir dış borç.. nasıl ödeneceği belli değil.. nasıl tavizlerin verildiğini bilemiyoruz perde arkasında.. ve her gün zam vergi haberleri geliyor..

iyi başlayıp kötüleşen ve nihayetinde tamamen çöken bir paradigma.. siyasal islamın ülkeye armağanı: fakirleşme, borç, ve bu nedenle batılıların kölesi olmaya doğru giden bir ülke.

evet.. gerçekler.. bunlar tamamıyla gerçek.. ideolojik saplantıların nedeniyle inkar edebilirsin.. tam bir biatçi olduğun için "ama yol yabdılar" diyebilirsin.. ancak sonuçlarından kaçamayacaksın..
    Duyanda 16 yıl önce uzay mekiği yaparak mars gezileri düzenlediğimizi sanacak! 16 yıl öncesi uçan türkiye verilerini de paylaşsaydın keşke feyz alırdık!
    Adamları eleştirmek ve yermek için onların verilerilerini kullanıp baz almak kıyaslamak asıl aciz niyeti çok belli etmiş, kendine uygun yere selam çakmak bu olsa gerek[emoji846]
    Hemen herşey de olduğu gibi İSLAMı da araya sıkıştırma huyunuza hayran olmamak elde değil, yoksa nasıl tanınırdınız dimi ama [emoji6]

Bir Umuttur Yaşamak..YTD
    Zihin fukara olunca,akıl ukala olur..Yazdıklarım Yatırım Tavsiyesi Değildir...

2.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    16 senede bir ekonomi nasıl batırılır hep beraber izledik..

2008 e kadar "çıraklık ve kalfalık" dönemlerinde 2001 krizi akabinde ülkede oluşturulan reform süreci devam ettirilerek (ekstra özel bir şey yok) nisbi bir iyileşme sağlandı.. ülkenin milli geliri kişi başı 10 bin dolara çıktı denildi (hesaplama yönteminin değişmesinin de katkısıyla)..bu dönemde yoğun bir yabancı sermaye girişi vardı.. dolar sabit kaldı dar bir bant içinde..

2011 ve sonrası: sözde "ustalık dönemi".. ama en büyük hataların yapıldığı dönem aynı zamanda..ülke yararına fikirler malum şahıs ve zihniyeti tarafından önemsiz kabul edildi, beton ekonomisi ısrarı nedeniyle eğitim ve yapısal reformlar ihmal edilerek bir büyüme modeli tutturuldu.. bu bir kalkınma değildi.. sadece büyüme.. dış borç sürekli arttı. dış borcun arttırılmasını tehlikeli bulanlara sırıtarak "itibarlı olduğumuz için borç buluyoruz" denildi..

bu süreçte israf ve kötü yönetim artık genel bir kural halini almıştı.. sürekli cari açık.. sürekli yüksek vergiler.. sürekli borç artışı.. hane halkı sürekli fakirleşti.. eline geçen para sürekli eridi..

yıl 2018.. çöküş tam anlamıyla bir realite artık.. yüksek, çok yüksek, bir dış borç.. nasıl ödeneceği belli değil.. nasıl tavizlerin verildiğini bilemiyoruz perde arkasında.. ve her gün zam vergi haberleri geliyor..

iyi başlayıp kötüleşen ve nihayetinde tamamen çöken bir paradigma.. siyasal islamın ülkeye armağanı: fakirleşme, borç, ve bu nedenle batılıların kölesi olmaya doğru giden bir ülke.

evet.. gerçekler.. bunlar tamamıyla gerçek.. ideolojik saplantıların nedeniyle inkar edebilirsin.. tam bir biatçi olduğun için "ama yol yabdılar" diyebilirsin.. ancak sonuçlarından kaçamayacaksın..
    siz bütün duyu organlarınız ve duygularınız olmadan mı yaşıyorsunuz , görmüyor, duymuyor hissetmiyorsunuz uzaylımısınız ???

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye/İstanbul
    Gönderi
    4,411
     Alıntı Originally Posted by kitapci0 Yazıyı Oku
    siz bütün duyu organlarınız ve duygularınız olmadan mı yaşıyorsunuz , görmüyor, duymuyor hissetmiyorsunuz uzaylımısınız ???
    Burda yazıp çizen uçuk kaçık fikirlerin ağa babası gibisin sen nerede yaşıyorsun(kapı kulu) saraydamı ..???
    Son düzenleme : carkos; 05-07-2018 saat: 07:03.
    Hiç bir şey göründüğü gibi değildir...

4.  Alıntı Originally Posted by sancaktar Yazıyı Oku
    Duyanda 16 yıl önce uzay mekiği yaparak mars gezileri düzenlediğimizi sanacak
    İktidarları "Mekik yaptınız mı?" diye karşılaştırırsan hepsi sınıfta kalır, "Topluiğne yaptınız mı?" diye karşılaştırırsan hepsi sınıfı geçer ama İkisi de yanlış olur bir sonuç çıkaramazsın..
    Büyüme hızı ve Dışborç/MilliGelir oranlarıyla karşılaştırmalısın.
    Eski seri ile (1924-2002) ve (2002-2017) dönemleri büyüme ortalamaları eşit çıkıyor (%4,7).
    https://www.sozcu.com.tr/2018/yazarl...m_medium=diger

Akape burada eşit büyümeyle sınıfı geçiyor ama Dışborç/MilliGelir(EskiSeri)de sınıfta kalıyor..
    Son düzenleme : METEPOSTA; 05-07-2018 saat: 09:02.

aracı kurumlar + gap açılış vermiş..
    Bugün %2 düşersek şaşırmam..

Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    yıl 2018..
    çöküş tam anlamıyla bir realite artık.. yüksek, çok yüksek, bir dış borç.. nasıl ödeneceği belli değil.. nasıl tavizlerin verildiğini bilemiyoruz perde arkasında.. ve her gün zam vergi haberleri geliyor..
    ÜLKELER çökmez, bir şekilde çaresini bulurlar. IMF gelir, ya da döviz kredilerinde vadeler uzatılır.. Yaşatılır.
    Aslolaln KURUMSAL ÇÖKÜŞ..... Bankalar ve Şirketler zor durumda..
    Devletinde durumu ortada, Banka ve Şirket Borçlanmalarını üstlenecek sermaye yok..

7. Arkadaşlar ben viop'u bırakıp direk Bist hisselerine dönüş yaptım. 75bin tl ile yapıyorum. Viop'da aralardaki fiyat marjları ve sınırlı sayıda senet olduğu için bist'in geneli daha mantıklı oldu. Haftasonlarını para faizdeyken boş geçirmeyip, vaktimi buna harcadım bunla ilgili filtrelendirme, tarama çalışması yaptım.
    Yani gün içi tek yapmam gereken Bistteki senetler içerisinde en volalility, hacim yüksek hisseyi bulup o hissede işlem yapmak.

Önüme genelde her gün 5 hisse senedi çıkıyor. Pozisyon sadece long.

%1-2 civarında hissenin gidişatına göre %5-6 ya varan kârlarla gün içi senedi satıyorum.

Avantajları, hisse senedindeki fiyat marjının düşük olması,
    stoplarken daha rahat stoplama
    seçenek çok olması
    kısa vadede batma riskinin olmaması.

Vadeli piyasanın amelelikten başka bir şey olmadığını gördüm. Fiyat marjları vs. hiç bir şeyle uğraşmıyorsun.

4 günlük totalde 7bin TL para kazandım. Günde en fazla 3 işlem yaptım.

8. Günaydın Esnaf bol kazançlar dilerim
    Yazılarım ve Paylaşımları YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR

Sayfa 286/1223 İlkİlk ... 186236276284285286287288296336386786 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •