Sayfa 286/1024 İlkİlk ... 186236276284285286287288296336386786 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 2,281 - 2,288 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Dolar almayla parkta 3 TL'ye çay içmeyi bir tutmuşsunuz..Sizde zalımlaşmışsınız Dudu abi..Walla bende korkmaya başladım Sn. Umutabi gibi..sizden değil, ortamdan..
    Kendini cakkal esnafdan koruma icgudusu neden korkutuyor sizi anlamadim.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Yuruyus sonrasi acikinca yuruyus yaptigim bolgede bir kac tane bufe, esnaf lokantasi, salas cafe tarzi yer arastirdim.
    Kaziklanmamak lazim.
    Amelelerin gittikleri yerler tercihimdir.
    Hem halkin nabzini tutarim hem de hesapli yasarim.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

3.  Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    Yabancı para birimi asla bir yatırım aracı olamaz, eğer oluyorsa bu ekonominin kötü gidişinden olur. Doların en kötü ihtimal enflasyon kadar getirisi olur. Kısa vadede zarar yazıyor olsa bile orta vadede kendini toparlar. Örnek 3.90 sevilerinden dolar alan arkadaşlar zarar konumunda ama sabırlı olurlarsa o zarar da çıkar. Çünkü faiz arttırmaya dirençli bir yönetim var. Doların hareketinde yabancıların tavrı da çok önemli. Para girişi ya da çıkışı kuru etkileyen faktördür. Hep beton deniliyor ya; ekonominin bu durumda olmasının en önemli nedeni istihdam yaratacak yatırımlarım yapılmamış olmasıdır. Eğer tl mevduatları enflasyon karşısında sürekli erime konumunda olursa en tutucu mevduat yatırımcısı dahi dolara dönebilir. Piyasa şartları eninde sonunda uygulanmak mecburiyetinde kalınacaktır. Emir demir ile ekonomi yönetilemez. Alım gücü düşerken enflasyon yükselişini sürdürüyor. Sonuç bizi zor günler bekliyor.
    bunlar gerçek bir faiz artışını çok zor yapar, çünkü tabanları bu beton işi ile meşgul. özellikle 2008 den beri beton vasıtası ile tl mevduatçıdan bunların tabanına yüzmilyarlarca dolar kaynak transferi oldu. bu gizli soygunu asla açıkça söylemezler ama geçen seneden itibaren tl mevduatçıya direk saldırmaya başladılar,artık mızrak çuvala sığmıyordu. bu soygun sürecek taa ki bunlar iktidardan düşüp sülalece ülkeyi terkedene kadar.eğer eved çıkarırlarsa tl mevduatı %5e kadar düşürecekler niyet budur. bu taban genelde parayı döviz ve altında tuttuğu için tl nin değer kaybetmesi işlerine gelir. yani win win durumu. ben şimdi dolara geçerek bu winwin tezgahına kafadan daldım.

4.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Sakin olun.
    Korkmayin.
    Ben kaderci oldum.
    Her seyi kabullendim.
    Syg,
    hani reis halledecekti dudu bey?
    Değerli arkadaşlar, takım vb. tutar gibi pozisyon tutup bazı hoş olmayan sözlere mazur kalmak beni kırıyor. Benim kırdığım da olduysa şimdiden özür dilerim. Artık yazmayacağım. Selamlar, saygılar.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gurbet
    Gönderi
    9,075
    Blog Entries
    3
     Alıntı Originally Posted by mehtapkarayol Yazıyı Oku

Buradan herkesi uyarıyorum.
    Dolar alanın eli yanacak.
    Sn mehtapkarayol,

Bu iddianızın altını dolduracak yorumunuz nedir .. ?

Açıklayabilir misiniz.. ?

Bu lafı ilk kez 1994 yılının ilk aylarında duymuştum..

O zaman da altını doldurmadan sallamıştı gitmişti birisi..

Altı boş laflardan tarihe not düşmez..

Olsa olsa.. Altı boş laflar, altındaki boşluğa düşer..

Buyrun.. Doldurun iddianızın altını..

Syg..

6. pembe gözlük istemezük, objektif olun.
    Değerli arkadaşlar, takım vb. tutar gibi pozisyon tutup bazı hoş olmayan sözlere mazur kalmak beni kırıyor. Benim kırdığım da olduysa şimdiden özür dilerim. Artık yazmayacağım. Selamlar, saygılar.

Alıntı Originally Posted by Happy Yazıyı Oku
    hani reis halledecekti dudu bey?
    Tulumbada kalmayan su ile mi..??!!!
    https://m.youtube.com/watch?v=1P7mWtUqkEA
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

8. Betonda daha ne kadar kazanılacak ki ? Kiralar evin değerinin yanında yerlerde sürünüyor düşük faiz ancak evi olmayan dar gelirliyi konut sahibi yapar üst gelir grubu ise lüks konutlarını zaten aldı hatta ikinciyi üçüncüyü de aldı kiraların yerlerde süründüğü yüksek kira bedeli isteyenlerin aylarca kiracı bulmadığı bir ortamda faizi yüzde 5 yapsan ne yazar ?? yatırımcı girer mi bu topa artık ?? Bu durumu yatırımcı görmüyor mu ? Hem düşük faiz ortamı hem konuttaki arz fazlası insanları daha da korumacı yapıp ekonomiyi daha da durgunlaştırmaz mı?

Sayfa 286/1024 İlkİlk ... 186236276284285286287288296336386786 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •