-

Kaynaklar irmakla karisir
Ve irmaklar okyanusla,
Cennetin ruzgarlari karisir hep
Tatli bir duyguyla;
Hicbir sey tek degildir dunyada;
Her sey tanrisal bir yasayla
Bir ruhta karsilasir ve karisir
Benimki seninkiyle neden olmasin?
Percy Bysshe Shelley
-

Ama gercek yolcular gitmek icin giderler;
Yurekleri balonlar gibidir, hafifcecik,
Ve, nicin oldugunu bilmeden, gitsek derler,
Yazgilari onunde boyunlari hep egik.
-

Umut, o tuylu nesne
Ki vermez asla hic ara,
Tuner ruhun icine
Ceker sozsuz makara
Emily Dickinson
-
"Daha iyi olmak istiyorum,yazginin bize sundugu bir parca kotulugu, hep yaptigim gibi, artik gevis getirip durmak istemiyorum; gecmisi gecmiste birakmak ve simdinin tadini cikarmak istiyorum. Elbette,haklisin, ama insanlar, duslem guclerini,umursamaz simdilerine katlanmaktan cok, gecmiş kotuluklerin anilarini cagristirmak icin boylesine zorlamasalardi, aralarindaki acilar daha ufak olurdu." Johann Wolfgang Goethe, Genc Werther'in Acilari

"Io voglio emendarmi; non voglio più rimuginare quel po' di male che il destino mi manda, come ho fatto finora; voglio godere il presente e voglio che il passato sia per sempre passato. Senza dubbio tu hai ragione, carissimo, i dolori degli uomini sarebbero minori se essi - Dio sa perché siamo fatti così! - se essi non si affaticassero con tanta forza di immaginazione a risuscitare i ricordi del male passato, piuttosto che sopportare un presente privo di cure."
-
"Evet, diyor Mavi kendi kendine, boyle bir duygu: yasam yasam olmaktan cikti. Bir odada oturup, yasaminin sonuna kadar kitap okumaya yargilanmis bir adam gibi geliyor kendi kendine. Bu bayagi garip -olsa olsa yari canli olmak, dunyayi yalnizca sozcukler araciligiyla gormek, yalnizca baskalarinin yasamlari araciligiyla yasamak. Kitap ilginc bir kitap olsaydi, belki de durum o kadar kotu olmazdi. Hikayeye, ne derler, kaptirir gider, yavas yavas kendini unutmaya baslardi. Ama bu kitap ona hicbir sey sunmuyor. Ne hikaye var, ne olay orgusu, ne heyecan - odasinda oturmus kitap yazan bir adam, o kadar. Mavi farkina variyor ki hepsi bundan ibaret ve artik bikti. Ama nasil siyrilip cikmali? Odada kaldigi surece yazilmayi surdurecek bir kitap olan bu odadan nasil cikmali?" Paul Auster, New york uclemesi

"Yes, says Blue to himself, that's what it feels like: like nothing at all. He feels like a man who has been condemned to sit in a room and go on reading a book for the rest of his life. This is strange enough - to be only half alive at best, seeing the world only through words, living only through the lives of others. But if the book were an interesting one, perhaps it wouldn't be so bad.But this book offers him nothing. There is no story, no plot, no action - nothing but a man sitting alone in a room and writing a book. That's all there is, Blue realizes, and he no longer wants any part of it. But how to get out? How to get out of the room that is the book that will go on being written for as long as he stays in the room?"
-

Yoruldun agirligimi tasimaktan
Ellerimden yoruldun
Gozlerimden golgemden
Sozlerim yanginlardi
Kuyulardi sozlerim
Bir gun gelecek ansizin gelecek bir gun
Ayak izlerimin agirligini duyacaksin icinde
Uzaklasan ayak izlerimin
Ve hepsinden dayanilmazi bu agirlik olacak.
Nazım Hikmet
-

Uc kibrit caktim karanlikta arka arkaya
Birincisi yuzunu gormek icin toptan
Ikincisi gozlerini gormek icin
Ucuncusu agzini gormek icin
Sonra kararttim dunyayi
Hatirlamak icin butun bunlari
Kollarimda SIKARAK seni.
Jacques Prevert
-
-1.jpg)
"Bir baska ulkeye, bir baska denize giderim" dedin
"bundan daha iyi bir baska sehir bulunur elbet.
Her cabam kaderin olumsuz bir yargisiyla karsi karsiya;
-bir ceset gibi- gomulu kalbim.
Aklim daha ne kadar kalacak bu corak ulkede?
Yuzumu nereye cevirsem, nereye baksam,
kara yikintilarini goruyorum ömrumun,
bosuna bunca yil tukettigim bu ulkede."
Yeni bir ulke bulamazsin, baska bir deniz bulamazsin.
Bu sehir arkandan gelecektir.
Sen gene ayni sokaklarda dolasacaksin,
ayni mahallede kocayacaksin;
ayni evlerde kir dusecek saclarina.
Donup dolasip bu sehre geleceksin sonunda.
Baska bir sey umma.
Konstantinos Kavafis
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri