Sayfa 287/531 İlkİlk ... 187237277285286287288289297337387 ... SonSon
Arama sonucu : 4247 madde; 2,289 - 2,296 arası.

Konu: Seans & Geyik Odası - II

Alıntı Originally Posted by obblomovv Yazıyı Oku
    -Alt alta sıraladığı rekabet etmesi gereken koşulları,
    -"Pil hücrelerinin Almanya' dan geleceği" ve
    - "Akamate uğramış" devrim arabaları vurgusuyla,

Adam bizim tarihimizi bile ensonhaber' den iyi biliyor.
    Ve aslında "iyi ihtimalle" ironi yaoıyor.

Bu haberi alıp, "Tesla ve VW' ye meydan okuyor" başlığı atıp,
    altına da okuyan belki ironiyi anlar diye link koymayan ensonhaber' i eleştirmem muhatabı dışındakileri niye rahatsız etti anlamadım?

Kendisi cevabını verdi.
    -"Daha da cevap vermem" dedi. konu kapandı.
    --başkasının cevap vermesini istemiyorsanız özelden yazınız; ya da yazdığınızın kişiye özgü olduğuna dair bir not ekleyiniz.

--en son haber başlık atmamış; FAZ ın başlığına sadık kalmış, olduğu gibi almış; yani birebir tercümesini vermiş; ne eksik ne fazla...

--ironi sizin yorumunuz, bu devirde kimseden bir şey saklanamaz, ensonhaber' in yazısından 2-3 tane anahtar kelimeyi aratan her kişi orjinal yazıya ulaşır ve artık herkes bilir ki google translate in tercümesinde yanlışlık çok nadir olur...

bu arada ben bugüne kadar iktidara bir oy vermediğim gibi (ilk oyumu 1977 de kullandım), icraatlarının da ezici çoğunluğunu beğenmiyorum. TOGG unda başarılı olacağına pek ihtimal de vermiyorum.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,050
     Alıntı Originally Posted by ft-2 Yazıyı Oku
    ..
    ..
    bu arada ben bugüne kadar iktidara bir oy vermediğim gibi (ilk oyumu 1977 de kullandım), icraatlarının da ezici çoğunluğunu beğenmiyorum. TOGG unda başarılı olacağına pek ihtimal de vermiyorum.

Sevgili ft-2 merakımdan soruyorum.
    Sizce velevki ,TOGG un fabrika inşaatı başlamış, içerde tesis kurulmuş yada üretim bandı kurulmuş olmasına rağmen. Sizce başarılı olamayacağı izlenimi neden oluştu?
    Yani aslına bakarsanız buna izin verilmeyeceği, yada pazara ürün çıkılmasına müsaade edilmeyecek gibi anlıyorum düşüncelerinizi, Acaba sizi bu fikre sahip olmanıza etken olan sebepler neler ?
    Acı veriyorsa geçmiş; geçmemiş demektir.
    " Artık üç kişi takılıyoruz. Ben...Keyfim...Ve kahyası...Gerisinin......"

3.  Alıntı Originally Posted by ft-2 Yazıyı Oku
    --başkasının cevap vermesini istemiyorsanız özelden yazınız; ya da yazdığınızın kişiye özgü olduğuna dair bir not ekleyiniz.

--en son haber başlık atmamış; FAZ ın başlığına sadık kalmış, olduğu gibi almış; yani birebir tercümesini vermiş; ne eksik ne fazla...

--ironi sizin yorumunuz, bu devirde kimseden bir şey saklanamaz, ensonhaber' in yazısından 2-3 tane anahtar kelimeyi aratan her kişi orjinal yazıya ulaşır ve artık herkes bilir ki google translate in tercümesinde yanlışlık çok nadir olur...

Merhabalar.
    Okuduklarımızı aynı biçimde algılamak ve yorumlamak zorunda değiliz takdir edersiniz ki.
    Ben muhatabı için fikrimi yazdım.

Teşekkürler önerileriniz için de. Dikkate alacağım

Diğer yandan,
    Siyasi görüşünüz veya oy verip vermediğiniz, verdiyseniz kime verdiğiniz, TOGG' la ilgili fikrinizle ilgilenmiyorum.
    İnsanların söylediklerini anlamak için siyasi, sosyal, dini referansa ihtiyaç duyanlardan değilim.
    Başarılar.
    https://www.kisavade.com/
    Al,sat,tut,yakala,sık,bırak vb. tavsiye için aracı kurumunuzla görüşün.

Alıntı Originally Posted by selimtogrul Yazıyı Oku
    Sevgili ft-2 merakımdan soruyorum.
    Sizce velevki ,TOGG un fabrika inşaatı başlamış, içerde tesis kurulmuş yada üretim bandı kurulmuş olmasına rağmen. Sizce başarılı olamayacağı izlenimi neden oluştu?
    Yani aslına bakarsanız buna izin verilmeyeceği, yada pazara ürün çıkılmasına müsaade edilmeyecek gibi anlıyorum düşüncelerinizi, Acaba sizi bu fikre sahip olmanıza etken olan sebepler neler ?

ihracat yapması ve dünya ile rekabet edebilmesi lazım...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,050
     Alıntı Originally Posted by ft-2 Yazıyı Oku
    ihracat yapması ve dünya ile rekabet edebilmesi lazım...
    İhracat yapabilmesi için rakip pazarların fiyat/para birimi ile kıyaslandığında emsallerinden daha ucuza malolacak gibi görünüyor oysa. hemde doygun olan Avrupa pazarlarına rağmen, aynı zamanda yakın pazarlar olan Ortadoğu ve Kuzey Afrika da fiyat avantajı sağlayacak gibi görünüyor. Hem Dolar/TL hem de Euro/TL çıpasında.

Fikir olarak bakarsak Çin' den farklı görünmüyor durumumuz. Ucuz işgücü, ehh nispeten hammadde sorunu, teknolojik altyapı,
    Asıl sorulması gereken soru sanırım pazarda satış becerisini sağlayacak ya da marka imajını yaratması yanılıyor muyum?
    Acı veriyorsa geçmiş; geçmemiş demektir.
    " Artık üç kişi takılıyoruz. Ben...Keyfim...Ve kahyası...Gerisinin......"

Alıntı Originally Posted by Tasarrufcu Yazıyı Oku
    Başlık Seans ve geyik odası yerine siyaset meydanı olmalıydı
    Bende aynı düşüncedeyim acaba değişir mi diyorum ama olmuyor .. Bu gidişle yine Borsa dışı başlığına taşınacak ..

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

Alıntı Originally Posted by selimtogrul Yazıyı Oku
    İhracat yapabilmesi için rakip pazarların fiyat/para birimi ile kıyaslandığında emsallerinden daha ucuza malolacak gibi görünüyor oysa. hemde doygun olan Avrupa pazarlarına rağmen, aynı zamanda yakın pazarlar olan Ortadoğu ve Kuzey Afrika da fiyat avantajı sağlayacak gibi görünüyor. Hem Dolar/TL hem de Euro/TL çıpasında.

Fikir olarak bakarsak Çin' den farklı görünmüyor durumumuz. Ucuz işgücü, ehh nispeten hammadde sorunu, teknolojik altyapı,
    Asıl sorulması gereken soru sanırım pazarda satış becerisini sağlayacak ya da marka imajını yaratması yanılıyor muyum?
    --ben asıl topluma güvenmiyorum...asılacaksan ingiliz ipi ile asıl diye atasözümüz var.. bu toplumda büyük bir aşağılık kompleksi var...ayni kalitede daha iyi olsa da 100 lira verip çift karaca tişört giymez, 500 liraya timsah alır...

--adam, her gün amerika ya almanya ya avrupa ya giydirir... öte yandan tüm yatırımını dolar ve euro ile yapar...yarı yarıya ucuz olan tofaş ürünü almaz...kapısı tok kapanıyor diye alman malı alır...

--önce kendimizden başlamamız lazım...

8. Bizim, en azından benim başlık okunsun gibi bir çabamın olması için bir sebep yok, olmadı, olmayacak.

Sayfa 287/531 İlkİlk ... 187237277285286287288289297337387 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •