Sayfa 288/662 İlkİlk ... 188238278286287288289290298338388 ... SonSon
Arama sonucu : 5290 madde; 2,297 - 2,304 arası.

Konu: ISCTR - İş Bankası C

1. Hükümetin hiç bir zaman yandaşı olmadım olmamda , ama maalesef güzel Ülkemde hem Hükümetin hemde muhalefetin yandaşı çok. Bir şeyi savunurken diğer tarafa yandaş diyorsa bir kişi kendisi diğer tarafın yandaşının önde gidenidir. Seçim öncesi İşbankasının fiyatını yaklaşık 15 Tl ye getiren Ziraat yatırımın alışlarıdır. O zaman onuda savunmadım. O zaman iyiydide bu günmü kötü. Bu gün hala bu hissenın fiyatının bu kadar baskılanmasına seyirci kalan İşbankası yönetimini savunmam savunamam. Evet İşbankası altın değerindedir ama altını yönetenler bakır tüccarı zihniyetinde ise altının değeri bakır ile aynı işlem görür. Ben tümüyle bu zihniyetlere karşıyım. İşbankası bırakın banka olma hüviyetini Türkiye nin en büyük holdingi pozisyonundadır. Sizce bu fiyatlama bu bankaya yakışıyormu. Yandaşlık her zaman akılın birilerine kiraya verilmesi anlamı taşır. Objektif ol ve kim yanlış yapıyorsa yanlış yaptın diyebilki aklın sana ait olsun. Evet elibdeki kıymeti bilmeyen kaybetmeye mahkumdur , biz o kıymeti biliyoruzda acaba yönetenler biliyormu. Neyse önümüzdeki Pazartesi İşbankası kaç yüz milyon baloncuk yutmuş göreceğiz.

2. Temettü verimliliğinde bu yıl en iyisi Akbank tı. İncelerseniz görürsünüz. Hisse fiyatı yaklaşık 18.5 Tl iken hisse başına 1.5 Tl temettü verdi , Temettü verimi yaklaşık % 8 civarındaydı. İşbankasında ise hisse fiyatı yaklaşık 14.5 Tl iken 0.9 Tl temettü verdi ve temettü verimi yaklaşık %6 civarındaydı. Biri Türkiye nin en büyük bankası ve holdingi hüviyetinde diğeri ise sadece bir banka.

3. Liyakat hem kamu hemde özel kurumlara lazım.

4. İşbankın fiyatının şu an olması gereken fiyat minimum Sabancı Holding fiyatıdır. Bunda gerçekleştirebilecek potansiyel güç İşbankasında mevcuttur ama yönetimi için maalesef bunu söyleyemeyeceğim.

Ilk once insanin hatayi kendinde aramasi lazim. Bir hisse gidiyorsa onun bir sebebi vardir, gitmiyorsa da. O da sen gel al kazan degil. Olan da buydu. Kurnazlik yapayim dedin ama borsa ihlali yaptin. Giden daha fazla gitti.

Alıntı Originally Posted by YATIRIM_UZMANI Yazıyı Oku
    nereye kadar baskılayacak sizin tabiriniz tırnak içinde. ben katılmıyorum. bu iş bankası yani devlet içinde devlet. her zaman hem bankaların babası, hem de borsa istanbulun en itibarlı şirketlerinden biridir. altın çöpe düşse değerinden kaybeder mi ? tenekeyi parlatsan hiç çeyrek altın eder mi ? iş bankası hissen varsa rahat uyursun. çünkü 1 yıl sonra yüksek temettü verimliliği ve değerinin enflasyonun üzerinde getireceğini bilirsin. bu hep böyle olmuştur ve yine aynı şey olacaktır. çünkü yabancı bu ülkeni borsasına gelince derinliği olan bu hisseyi alacaktır. başka adrese gitmesi imkansız. bugünler bir ölçü değildir. yatırım tavsiyesi değildir....
    Ironi var abicigim orda. Bir senedir hukumeti elestiren her yazimi sikayet ediyorlar, susturmaya, forumdan attirmaya calisiyorlardi daha rahat camur atabilmek icin.

Tabi ki Is Bankasini elestirebilirsin, benim ne haddime buna karismak dogru bir dayanagi varsa. Dedigin gibi devlet icinde devlet, eksikleri de var midir... vardir. Ben bilmiyorum, umurumda da degil. Is Bankasinin yaptiklari benim hayatimi etkilemiyor cunku. Ama *dunyanin* en buyuk Soda kulu ve krom mamulleri ureticisini cikarmis, antibakteriyel bardak bile icat etmis bir bankanin nasil yonetilecegi hakkinda benim ilkokul diplomamla ve uc bes lotumla akil verme densizligine kalkmamam gerektigini bilecek akil vermis yaradan.

Bana gore sermaye piyasalari tam bir adaletsizlik ortami. Biraz parasi olan gidip istedigi sirkete ortak olabiliyor, aklina geleni soyluyor. Sirkete de yatirimcisini secme firsati verilmeli. Begenmedigine tekmeyi koymali. Al koydugun parayi, hadi yallah, bir daha da benim hissemi alamazsin.

Bu da degisim geliyor diye olan yukselisteki alimlar. Citi ve Global goturmustu.

8. Demokratik ülkelerde bireyler kurumları ve yöneticileri (Buna siyasi otoritede ve tüm siyasi partilerde dahil) hakaret etmeden eleştirme hakkına sahiptir. Yaptıklarını onaylamayabilir. Eleştirme olmazsa gelişim ve ilerlemede olmaz , aksi halde biat olur. Eğer yatırımcının eleştirisine karşılık hissemi geri ver diyecekse bunun adı faşizm olur.

Sayfa 288/662 İlkİlk ... 188238278286287288289290298338388 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •