Sayfa 289/375 İlkİlk ... 189239279287288289290291299339 ... SonSon
Arama sonucu : 2994 madde; 2,305 - 2,312 arası.

Konu: KOZAL - Koza Altın

1.  Alıntı Originally Posted by thebest Yazıyı Oku
    Asilik yok. Herkes kendi fikrini savunsun.

Yirmi bin ky alima gececek kozalin MORUKLARI satis yapacak ,dayanamazlar diye satisa yazdikca ky alacak , sonunda piyasadaki her lot ky ye gececek. Ederine o zaman ulasir. Nerde o yirmi bin ky , onlarin icinden de MORUKLARIN ayak takimi cikar. Dürüstlük ...
    Y.T.D.
    Sayın thebest, herkes kendi fikrini savunsun öneriniz tamam da asilik ne demek onu anlamadım, lafınız bana ait olan bir önceki yoruma ilişkin diye algıladım. asilik otoriteye olur, yani krala, padişaha, devlete. Bu kozal yönetimi ve kayyum kral mı, padişah mı yoksa devlet mi ki bunlara tepki göstermek asilik olsun. Bu bir şirkettir, yönetimi de ortaklarına hissedarlarına karşı sorumludur, hesap verme sorumluluğu genel kurulda yerine getirilir malum genel kurulu da yapmıyorlar (Kanuni dayanağı, gerekçesi de nedir bilmiyorum) genel kurul yapılsa orda yüzlerine söylerim.

Siz senedin bu hale gelmesini "moruklara" bağlamışsınız, kimdir bunlar açıkça bir söyleyin hayali bir düşman önümüze koyuyorsunuz, her nedense bu moruklar da sadece bu kozalda. Daha önce de söyledik, şirketin kasasındaki para borsada işlem gören hisselerinin şu anki değerinin 1,5 katından fazla. Hisse fiyatı haksız bir şekilde yerlerde süründüğünde yönetimin sorumluluğu hissenin değerinin makul seviyede sürmesi için hisse geri alımı yapmasıdır, böylece hissede manipülatif veya spekülatif işlem yapanlar engellenmiş olur, böyle bir uygulama yapılsa "moruklar" dediğiniz o hayali düşmanlar bir daha böyle hareket yapabilirler mi.

2. Merhabalar. Bilanço tarihi ne zamandır?

3.  Alıntı Originally Posted by blue_chip Yazıyı Oku
    Merhabalar. Bilanço tarihi ne zamandır?
    son tarih 1 mart

4. Bir cok kagitda bulunuyorum . Her kagitda manupulator olanlar benim icin tam anlamiyla MORUK MORUKLAR dir. Her hisse yorumuna yazarim bu MORUKLARI. Alirim dusururler satarim cikarirlar . Az bir karla ayrildigimda bir bakmissin kagit kanatlanmis. Egeen 1.400 lot , sasa 20.000 lot , erbos 5.000 lot bazilari. Birde 2014 nisanda aldigim hatiri sayilir ihlas icin sabirla 7 yil bekledim, sermaye arttirimina gitti , yine zemine cakildi , sattim , zaman kaybi cok kaybettirdi , spk nasil olurda ihlas gibi bedava fonlama yontemiyle para topluyan ve hâla 0,50 tl. yirmi iki yildir nominalin altinda olani bistten atmiyor. Yinede birgun kazanma umuduyla borsaya devam.Adalet.
    Daha neler neler , masum ky yi soyanlar kimlerse MORUK demek iyidir , karakterlerini ortaya koyuyor. ky yi soyan kimlerse onlar.
    Kozalin MORUKLARI da zaman gectikce hizli cikisi engelliyorlar, erteliyor , o gun gelecek ,bir kac masum ky de kazanacak.
    Borsa da MORUKLAR olamasa sirket gercek degerine gore fiyati bulur, sakin haraket eder, taban tavan cilginliklari , devamli dusme cikma olmaz, nerde o adalet. Simdi kozal sirketi calisiyor , bir gun veya bir hafta veya bir ayda farklilik olmuyor , is yapiyor. Ya bu MORUKLAR ragat dururmu gozleri doymuyor ,yabani hayvan bile doydumu yedigini birakir , bunlar dunyayi yese bir dunya daha ister, MORUKLAR.

5. Merhabalar. Bu hissenin yabancısı olduğum için burada bulunan kıymetli arkadaşlara bir sorum olacaktı.

2019/9'da KOZAL'ın esas faaliyet karı 1,4 Milyar TL. 2020/9'da yani 1 sene sonrasında ise esas faaliyet karı bir sene öncesine göre %3 düşüşle 1,359 Milyar TL'ye gerilemiş. 30.09.2019'da altının gramı 270 iken, 30.09.2020'de 470 olmuş. Sattığınız ürün %75 civarı primlenirken, esas faaliyet karı nasıl oluyor da geriye gitmiş? Daha önce borsada işlem gören hiçbir şirkette böyle bir durumla karşılaşmadım.

Bu durumda altının 900'e dayandığı bir yerde, bu hissede yüksek faaliyet karı beklemek ne kadar mümkündür? Normal şartlarda beklenmesi gereken şey, sattığınız ürünün fiyatının arttığı yerde karınızın artması değil midir? 2021/12 için beklentileriniz nelerdir?

6.  Alıntı Originally Posted by blue_chip Yazıyı Oku
    Merhabalar. Bu hissenin yabancısı olduğum için burada bulunan kıymetli arkadaşlara bir sorum olacaktı.

2019/9'da KOZAL'ın esas faaliyet karı 1,4 Milyar TL. 2020/9'da yani 1 sene sonrasında ise esas faaliyet karı bir sene öncesine göre %3 düşüşle 1,359 Milyar TL'ye gerilemiş. 30.09.2019'da altının gramı 270 iken, 30.09.2020'de 470 olmuş. Sattığınız ürün %75 civarı primlenirken, esas faaliyet karı nasıl oluyor da geriye gitmiş? Daha önce borsada işlem gören hiçbir şirkette böyle bir durumla karşılaşmadım.

Bu durumda altının 900'e dayandığı bir yerde, bu hissede yüksek faaliyet karı beklemek ne kadar mümkündür? Normal şartlarda beklenmesi gereken şey, sattığınız ürünün fiyatının arttığı yerde karınızın artması değil midir? 2021/12 için beklentileriniz nelerdir?
    sayın blue_chip, ürün fiyatının bu derece arttığı yerde karınızın önceki döneme göre artmasını beklemek en doğal beklentidir. Ancak 2020 ve 2019 üretim miktarları ve üretim maliyetleri de önemlidir. Ha şimdi gelip ya üretim nasıl bu kadar azalmış o dönemde derseniz veya madem üretim azalacaktı niye o kadar işçi aldılar derseniz bunlar ileride bizimde bu yönetime soracağımız sorulardan bazıları

Lan taş ocağı mı işletiyorsun kozal ak yatırım neden basar anlamak imkansız

Bir dost

8.  Alıntı Originally Posted by sertol Yazıyı Oku
    Lan taş ocağı mı işletiyorsun kozal ak yatırım neden basar anlamak imkansız

Bir dost
    ben de şunu anlamıyorum göreve geldiklerinde hisse değeri 17$ civarı olan bir şirketin yönetimi ve kayyumu, daha bir yıl bile olmadan hisse değeri 8,5 dolara kadar inmesi karşısında, nasıl utanmazca bir şekilde yönetmeye devam ederler.

Sayfa 289/375 İlkİlk ... 189239279287288289290291299339 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •