Sayfa 29/101 İlkİlk ... 1927282930313979 ... SonSon
Arama sonucu : 806 madde; 225 - 232 arası.

Konu: orta vade model portföy ( temel-teknik-kademe analizi )

1.  Alıntı Originally Posted by asklepion Yazıyı Oku
    Daha kısa vadede yükseleceğini ve iyi kar bırakacağını düşündüğünüz başka hisse-ler vardır...
     Alıntı Originally Posted by amdmclaren Yazıyı Oku
    yine satış esnasındaki derinlik meselesi olabilirmi?

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     Alıntı Originally Posted by se7en Yazıyı Oku
    ben bu saatten sonra girmeyi düşünsem öncelikle risk hesabı yapardım.. sonuçta 13 lerden neredeyse 1,5 ayda %80-90 civarlarında getiri yapmış.. mesala 30 lira olacak deniyor bunun yukarı marjı % kaç ? %20 gibi bir durum.. bu saatten sonra kar realizasyonları, geri çekilme, dinlenme vs. olaması da ihtimal dahilinde.. bu geri çekilmelerde kaybım ne olacak, o strese dayanabilecekmiyim, yüzde kaç zarar edeceğim vs.. bana göre riski daha büyük.

varsayalım 40- 50 olacak (varsayım sadece)... bu hedef ne kadar zaman alacak ?? eğer aynı zaman hedefinde daha risksiz, daha rahat uyuyabileceğim bir hisse bulmuş isem buradaki kara ABV(Allah bereket versin) der ona yönelirim..
    son yorum HARIKA BIR YORUM ....

diger yorumlarda belirtilen sebeplerde gecerli lakin en toparlayicisi ve ana konu sebebi aciklayan yorum tam olarak bu yorum ....

AMA TUM ARKADASLARDAN UFSK BIR RICAM VAR AFAKIDE OLSA FARAZIYEDE OLSA HISSELERDEN BAHSEDERKEN RAKAM HEDEF VS BAHSETMESSEK COK MEMNUN OLURUM ...

cunku oylesine demis olsak bile zihinlerde yer ediyor ....

ozelden oyle sorular geliyorki sasip kalirsiniz ....

bu harika tespit ve yorumlar icin size tekrar tesekkur ederim sayin forumdaslarim .....

2.  Alıntı Originally Posted by Aksakal Yazıyı Oku
    aslinda beyin cimlastigi yapilacak bir konu daha cikti son mesajlarda....

SORU

elimde yazici var satmiyorum.... satmadigima gore burdan daha yuksek seviyeler gorecegini dusunuyorum ...

ama ek alimda yapmiyorum dahasi elimde olmasa buralardan almazdim diyorum ....

peki insan yukselecegini dusundugu hisseyi neden almaz ? bunun mantigi nedir sizce....

bu arada tektar ediyorum elimde olmasa burdan yaziciya asla girmezdim ...
    Fiyat yukselirken lot attirma mantigina gore bu hisseden cikip baska hisseye gecme yakin gelecekte FANTAZI den baska birsey degildir.

Sizin yazicdan almak istememeniz fiyatin dusme durumunda diger yazdiklarinizi destekler nitelikte. Fiyat yukselen durumlarda ne yazik ki o daha once yazdiginiz fiyat yukselirken lot artirima destek vermiyor.

Bir de eregliden kucuk bir alis yaptim demistinjz. Siz ilk alinlarinizi buyuk ve saglam yapip sonrasinda kucuk kucuk yukselirken alirim demistiniz. Sonucta ilk aliminiz yuksek hacimli oldugu icin yukarilardan yujselirken almalariniz cok maliyetinizi etkilemez anlaminda. Bunun gibi bi kac yazdiginiz seylerde tezatlik gordugum icin kafam karistiugindan yaziorum. Sakin yanlis anlamyin. Sadece kafalarda soru kalmasin babinda.

Biraz sona espri katalim buzlar erisin.. formasyonlar hakkindan da bazi seyler yazdiniz hepsinin tutmadigi vs yonunde. Ben de hic inanmam ama ben de bir formasyon yarattim kendimce. Patenti bende.

Yazici da tren formasyonu goruyorum...atlayan kazanir...cunku cufff cufff ucgeni olustu. dumanda ucgenden cikti...=)

3.  Alıntı Originally Posted by Printers Holding Yazıyı Oku
    Fiyat yukselirken lot attirma mantigina gore bu hisseden cikip baska hisseye gecme yakin gelecekte FANTAZI den baska birsey degildir.

Sizin yazicdan almak istememeniz fiyatin dusme durumunda diger yazdiklarinizi destekler nitelikte. Fiyat yukselen durumlarda ne yazik ki o daha once yazdiginiz fiyat yukselirken lot artirima destek vermiyor.

Bir de eregliden kucuk bir alis yaptim demistinjz. Siz ilk alinlarinizi buyuk ve saglam yapip sonrasinda kucuk kucuk yukselirken alirim demistiniz. Sonucta ilk aliminiz yuksek hacimli oldugu icin yukarilardan yujselirken almalariniz cok maliyetinizi etkilemez anlaminda. Bunun gibi bi kac yazdiginiz seylerde tezatlik gordugum icin kafam karistiugindan yaziorum. Sakin yanlis anlamyin. Sadece kafalarda soru kalmasin babinda.

Biraz sona espri katalim buzlar erisin.. formasyonlar hakkindan da bazi seyler yazdiniz hepsinin tutmadigi vs yonunde. Ben de hic inanmam ama ben de bir formasyon yarattim kendimce. Patenti bende.

Yazici da tren formasyonu goruyorum...atlayan kazanir...cunku cufff cufff ucgeni olustu. dumanda ucgenden cikti...=)
    hic kusura bakmayin art niyetli okuyor ve zorlama cikarimlar yapiyorsunuz...

ne yazici yorunlarimi anlamissiniz ne digerlerini....

izlemek icin alinan ufak miktar lotls hisseye girilmis olmayacagini gayet rahat anlayabilirsiniz gecmis yazilarda.

sizi iyi niyetli bulmuyorum ...

espri ile seviyesizlik arasinda ince bi fark vardir.

tartismakta istemiyorum ...

takip etmessiniz olur biter ...

iyi gunler....

4.  Alıntı Originally Posted by Printers Holding Yazıyı Oku

önce az miktarda alım yapar kademeleri izler, tahta yapıcıyı izler, günün hangi zamanlarında nasıl davranıyor vs. denildi.. bu izlemler sonucunda eğer alıma karar vermişsem ayıracağım miktarın %60 (yanılmıyorsam) gibi kısmı ile ilk alımı yaparım denildi..

ben kendi adıma verilen bilgi ve tecrübeleri önemsediğim için yazılanları sadece okuyup geçmiyorum... gerçekten bakış açımı değiştiren ve yanlışlarımı düzelten bilgiler bunlar..yazılanları okuyup hazmetmek, irdelemek gerekiyor.. buradaki bilgi yatırımcıyı alım yaparken zarardan koruyan veya minimuma düşüren, düşürecek bir bilgi.. hurraaa hisseye dalma ölç, biç, çarp, topla, böl... sağlıklı karar ver...

5. Sayın aksakal öncelikle bu denli faydalı,yol gösterici bilgi birikim ve deneyimlerinizi bizlerle paylaştığınız için teşekkür ediyorum,sayenizde bazı kalıplaşmış klişe olmuş kurallara değişik farklı yönden bakma imkanı ve vizyonuna sahip oluyoruz,tekrar teşekkürler..
    Bu arada sizden izin almadan bir yazınızı hoşgörünüze sığınarak bulunduğum topikte alıntı olarak paylaştım umarım bir sakıncası yoktur,bu vesile ile ilerki günlerde olası alıntılar için izninizi almak isterim [emoji846]

Alıntı yaptığım yazınız
    Alıntı Originally Posted by se7en Yazıyı Oku
    Sn. Aksakal "Önceki direncin destek vazifesi görmediği algisi yaratarak o fiyatin hukumsuz kalmasiji hedeflemis" burada hedeflenmiş olarak yorumlamanız düşüşlerdeki hacmin az oluşundan dolayı mı.. yani düşüşler hacimli olsa idi bakış açımız nasıl olacaktı. bir de eğer biraz daha silkelemek isterse 7.67..65 leri test etme olasılığı vardır diyebilir miyiz.
    guzel soru ....

destek ve direnclere olan inanci yok etmek icin en iyi kullanilan yontem ofiyat bolgesini sık sık ihlal eden bir testere bolgesi yaratmaktir...
    bu algi yaratilirsa orayi stop icin mihenk yapan yatirimci destegin yahut direncin calismayacagina olan inancini pekistirir ve stop noktasinda istekli olur...

AMA DAHADA ONEMLISI BU ALGI YARATILDIKTAN SONRA KY MALI GENELDE TEKRAR YUKSELMEYE BASLAYINCA SATAR.... STRESI ARTMISTIR HIISSEYE VE TEKNIGINE GUVENI SARSILMISTIR... GENELDE KY NIN YUKSELISE BASLADIGI ANDA SATISA GECTIGI HAREKET BUYUK HAREKET OLUR ....

hacim konusuna gelince....
    evet benim fiyattan sonraki en onemli gosrergem hacimdir zaten istisnalar olsada indikator vs kullanmam.... testere bilgelerinde bu iyi bir yol gostericidir... bu bolgelerdede ky dususlerde dgil cikislarda satar aman satalim kurtulalim dusuncesiyle .... bu bolgelerde yukaridada soyledigim gibi ters stopta denilen cüzi karla hisseden cikma sozkonu olur ... soyle dusunun ky genelde zararda stop uygulamaz beklerhisse dusmeside durumu degistirmez daha cok dustukce zarari dahs cok artan ky daha cok bekleme meyili gosterir bu durumdada eger spek mal toplamak istiyorsa toplayamaz.... bunun yerine dususlerde korkutup ufak yukswlislerde korkup riskten kacmak isteyen ve zararsiz cikma imkani bulan ky nin malini alir .....

hisse dahada dusermi ... bilemem tabiiki mumkun fakat bunu kesin olarak bilmemiz mumkun degil.... ama bu ihtimali kendi analizime gore zayif goruyorumki. hisse hala model portfoyde ....

surasida vsr benim stop algim biraz farklidir ve marjlidir ...mesela TATGD icin 7.40 a kadar olan dususleri umursaman ... ama oralari gostereceklerinide sanmam.... yukardada yazdigim gibi bence siradaki hamle korkan kynin zararsiz maldan cikmasini saglayacak yukari hamlesi.....

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Zihin fukara olunca,akıl ukala olur..Yazdıklarım Yatırım Tavsiyesi Değildir...

6. bu yaziyi ben daha once alintiladim sayin forumdasim ...

bu yazi bu topiktede iki yerde var

son alintiladigimda sanirim TATGD yi 7.68 den stopladigim gundu....

zaten artik sadece buraya yazdigim ve eskileride zaten alintiladigim icin buna gerek kalmayacak sanirim ...

sayin se7en kitaplardan guzel paylasimlar yapiyor ...

haftasonlari sizde musait olursaniz teknik analiz kitaplatindan kaynagini en basta belirterek paylasirsaniz cok daha faydali olur diye dusunuyorum ...

diger turlu topikte o an akan konuyla alakasiz paylasimlar olabiliyor ve esas yazilar arkada kaliyor....

ALINTILADIGINIZ YAZI VESILESIYLE ŞUNU TEKRAR SOYLEYIM ...

BEN KADEME ANALIZI TEMEL ANALIZ TAKAS ANALIZIYLE DESTEKLENMEYEN BIR TEKNIK ANALIZE INANMAM HATTA SACMA BULURUM ..

alintiladiginiz yazidada TATGD yi stoplarkende soyledigim gibi o an teknik olarak stoplamayi gerektirecek bir durum yoktu . ... hatta diger topiklerde 3 4 arkadas burasi alim yeri diye hisseyi oneriyordu .... lakin o gun stopladigimsa yaptigim yorumdada belirttigim gibi tahtadaki islemlwr icimi bulandirdi ... kademelerdeki hareketler ongorulebilirlikten cikti. .. ve 7.88 maliyetli TATGD lari 7.68 den ugurladik .. sadece teknik analize cizgilere baksam ve inansam o gun satmam degil almam gerekirdi ... ve stoplarkende sunu soyledim ... yukselir duser bilmem ama benim icin ongorulebilir olmaktan cikmisti ....

ben dahada once dedigim givbi kendi adima en cok anlik islem izlemeye onem veririm ...

TEK BASINA TEKNIK ZARAR ETTIRIR ...
    Son düzenleme : Aksakal; 08-04-2017 saat: 08:27.

7. orta vade model portföy ( temel-teknik-kademe analizi )

Alıntı Originally Posted by Aksakal Yazıyı Oku
    bu yaziyi ben daha once alintiladim sayin forumdasim ...

bu yazi bu topiktede iki yerde var

son alintiladigimda sanirim TATGD yi 7.68 den stopladigim gundu....

zaten artik sadece buraya yazdigim ve eskileride zaten alintiladigim icin buna gerek kalmayacak sanirim ...

sayin se7en kitaplardan guzel paylasimlar yapiyor ...

haftasonlari sizde musait olursaniz teknik analiz kitaplatindan kaynagini en basta belirterek paylasirsaniz cok daha faydali olur diye dusunuyorum ...

diger turlu topikte o an akan konuyla alakasiz paylasimlar olabiliyor ve esas yazilar arkada kaliyor....

ALINTILADIGINIZ YAZI VESILESIYLE ŞUNU TEKRAR SOYLEYIM ...

BEN KADEME ANALIZI TEMEL ANALIZ TAKAS ANALIZIYLE DESTEKLENMEYEN BIR TEKNIK ANALIZE INANMAM HATTA SACMA BULURUM ..

alintiladiginiz yazidada TATGD yi stoplarkende soyledigim gibi o an teknik olarak stoplamayi gerektirecek bir durum yoktu . ... hatta diger topiklerde 3 4 arkadas burasi alim yeri diye hisseyi oneriyordu .... lakin o gun stopladigimsa yaptigim yorumdada belirttigim gibi tahtadaki islemlwr icimi bulandirdi ... kademelerdeki hareketler ongorulebilirlikten cikti. .. ve 7.88 maliyetli TATGD lari 7.68 den ugurladik .. sadece teknik analize cizgilere baksam ve inansam o gun satmam degil almam gerekirdi ... ve stoplarkende sunu soyledim ... yukselir duser bilmem ama benim icin ongorulebilir olmaktan cikmisti ....

ben dahada once dedigim givbi kendi adima en cok anlik islem izlemeye onem veririm ...

TEK BASINA TEKNIK ZARAR ETTIRIR ...
    Çok teşekkür ederim sayın aksakal,şahsınızla birlikte diğer katılımcı arkadaşların paylaşımları ve tecrübelerinden faydalanmayı ve olur ise nacizane bu yönde faydalı alıntılar yapmayı,tabi topik kurallarına riayet ederek paylaşmaktan çok memnun olurum..

Yazdıklarım Yatırım Tavsiyesi Değildir...
    Zihin fukara olunca,akıl ukala olur..Yazdıklarım Yatırım Tavsiyesi Değildir...

8.  Alıntı Originally Posted by sancaktar Yazıyı Oku
    Çok teşekkür ederim sayın aksakal,şahsınızla birlikte diğer katılımcı arkadaşların paylaşımları ve tecrübelerinden faydalanmayı ve olur ise nacizane bu yönde faydalı alıntılar yapmayı,tabi topik kurallarına riayet ederek paylaşmaktan çok memnun olurum..

Yazdıklarım Yatırım Tavsiyesi Değildir...
    ben teşekkür ederim Sayın forumdaşım ....

bu yondeki katkilarinizi bekliyoruz bol kazançlar. .

Sayfa 29/101 İlkİlk ... 1927282930313979 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •