Sayfa 28/101 İlkİlk ... 1826272829303878 ... SonSon
Arama sonucu : 806 madde; 217 - 224 arası.

Konu: orta vade model portföy ( temel-teknik-kademe analizi )

1. Sayın Aksakal bir sorum olacak yükselen üçgen formasyonunun çalışıp çalışmayacağının hacimle ilgisi var mıdır. Yada çalışmayacağını nasıl anlarız tecrübenize dayanarak ve ornek vererek anlatırsanız sevinirim

CASPER_VIA_M1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by saglam Yazıyı Oku
    Sayın Aksakal bir sorum olacak yükselen üçgen formasyonunun çalışıp çalışmayacağının hacimle ilgisi var mıdır. Yada çalışmayacağını nasıl anlarız tecrübenize dayanarak ve ornek vererek anlatırsanız sevinirim

CASPER_VIA_M1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    hacim fiyattan sonraki en net ve bence tek gostergedir dolayisiyla direk etkisi vardir ....

formasyonlarla ilgili bir arkadas bir calisma yapacak ve uzerine uzun uzun konusacagiz ....

sizde bence tarayarak calismayanformasyonlari bulun burda ustunde konusalim....

3.  Alıntı Originally Posted by Aksakal Yazıyı Oku
    kesinlikle hayir ....

kusura bakmayin ama onceki yorumlari okumadiniz sanirim ....

lutfen bu konuya biraz hassasiyet gosterelim ayni seyleri yazmak hem beni sıkıyor hem okuyanları....

daha birkac sayfa once dedigim gibi YAZIC. ek alim noktami gecti ...portfoyumdeki orani doydu ... artik tek lot dahi ekleme yapmam ....

kendim almayacagim hisseye niye alin diyim ????

dahada acik soyleyim ....

elmde yazici olmasaydi burdan almazdim ...

cunku ben haftalik hisse degistirip yuzde 5 10 pesinde kosan biri degilim . ..

borsada kimseninde oyle para kazanabilecegini dusunmuyorum ....
    O zaman yine ayni mantikla sole diyebikir miyiz?
    Sizin bu seviyeden almamanizin nedeni yuzde 5 ve 10 kazanc saglamak deilse yazici da hedef fiyatiniz max 24?

Sizin su anankadar ki her yazinizi bu sayfada dikkatlice okuyorum geri sayfalara cok gitmeme gerwk yok. Sadecw beyin firtinasi yapioruz...bundan sora uzaktan izleyip kirletmiyorum sayfanizi...

Ha untmadan yazici icin benim hedefi min 30...o da yuzde 50 gibi bir rakam yapar...birsada yada herhangi bir yatirim yaparken de bu sayi ciddi bir rakamdir. Saygilar bizden..

4.  Alıntı Originally Posted by Printers Holding Yazıyı Oku
    O zaman yine ayni mantikla sole diyebikir miyiz?
    Sizin bu seviyeden almamanizin nedeni yuzde 5 ve 10 kazanc saglamak deilse yazici da hedef fiyatiniz max 24?

Sizin su anankadar ki her yazinizi bu sayfada dikkatlice okuyorum geri sayfalara cok gitmeme gerwk yok. Sadecw beyin firtinasi yapioruz...bundan sora uzaktan izleyip kirletmiyorum sayfanizi...

Ha untmadan yazici icin benim hedefi min 30...o da yuzde 50 gibi bir rakam yapar...birsada yada herhangi bir yatirim yaparken de bu sayi ciddi bir rakamdir. Saygilar bizden..
    daha oncede soyledigim gibi statik stop ve hedef fiyatim yoktur sayin forumdasim ...

lakin siizn ongorunuzede katilmadigimi soyleyeyim ...

benim vadem orta vade ve bence orta vadede minimum 30 luk bir durum sozkonusu degil ...

ayrica yuzde 5 10 rakamlarini lafin gelisi soyledim yorumu biraz zorlayarak cikarimlar yapmissiniz

yani yazici burdan en fazla yuzde 5 10 yapar diye birsey demiyorum ... 24 kusurdennsatacagimda demiyorum ....

dedigim gibi statik hedef kullanmam ....

belki tum mali 20 den verecegim bilemem ....

ama pozusyonu kapattigim an burda zaten paylasacagim . .

ve yazici hakkinda o kadar cok sey yazdimki inanin yazilacak bisey kalmadi diye dusunuyorum ...

benim ilk maliyetim 13 kusurler ve 20 li kadwmelere kadar ek alim yaptim ..

artik yapmam diyorum portfoy doydu diyorum elimde olmasa burdan girmem diyorum ...

selamlar bol kazançlar....

5. aslinda beyin cimlastigi yapilacak bir konu daha cikti son mesajlarda....

SORU

elimde yazici var satmiyorum.... satmadigima gore burdan daha yuksek seviyeler gorecegini dusunuyorum ...

ama ek alimda yapmiyorum dahasi elimde olmasa buralardan almazdim diyorum ....

peki insan yukselecegini dusundugu hisseyi neden almaz ? bunun mantigi nedir sizce....

bu arada tektar ediyorum elimde olmasa burdan yaziciya asla girmezdim ...

6.  Alıntı Originally Posted by Aksakal Yazıyı Oku
    aslinda beyin cimlastigi yapilacak bir konu daha cikti son mesajlarda....

SORU

elimde yazici var satmiyorum.... satmadigima gore burdan daha yuksek seviyeler gorecegini dusunuyorum ...

peki insan yukselecegini dusundugu hisseyi neden almaz ? bunun mantigi nedir sizce....

Daha kısa vadede yükseleceğini ve iyi kar bırakacağını düşündüğünüz başka hisse-ler vardır...

7.  Alıntı Originally Posted by Aksakal Yazıyı Oku

SORU

yine satış esnasındaki derinlik meselesi olabilirmi?

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

8.  Alıntı Originally Posted by Aksakal Yazıyı Oku

SORU

ben bu saatten sonra girmeyi düşünsem öncelikle risk hesabı yapardım.. sonuçta 13 lerden neredeyse 1,5 ayda %80-90 civarlarında getiri yapmış.. mesala 30 lira olacak deniyor bunun yukarı marjı % kaç ? %20 gibi bir durum.. bu saatten sonra kar realizasyonları, geri çekilme, dinlenme vs. olaması da ihtimal dahilinde.. bu geri çekilmelerde kaybım ne olacak, o strese dayanabilecekmiyim, yüzde kaç zarar edeceğim vs.. bana göre riski daha büyük.

varsayalım 40- 50 olacak (varsayım sadece)... bu hedef ne kadar zaman alacak ?? eğer aynı zaman hedefinde daha risksiz, daha rahat uyuyabileceğim bir hisse bulmuş isem buradaki kara ABV(Allah bereket versin) der ona yönelirim..

Sayfa 28/101 İlkİlk ... 1826272829303878 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •