-
Hazine ve maliye Bakanı Londralı finansçı Memo pasha MB Rezervlerinin bir hafta içinde 8.5 milyar dolarlık bir artış olduğunu kaydetti , rezervleri güçlendirmek adına yeni dış kaynak arayışlarının devam ettiğini belirmiş...
Son Dakika: Bakan Şimşek: Merkez Bankası rezervi, geçen hafta 8.5 milyar dolarla en büyük haftalık artışını yaptı
Son dakika: Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası rezervlerini güçlendirmek için çalışmaları hızlandırdıklarını söyledi. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Bakan Şimşek, "TCMB analitik bilanço verilerine göre, net uluslararası rezervler geçen hafta 8.5 milyar dolar ile tarihin en büyük haftalık artışını kaydetti. Rasyonel politikalara dönüş kademeli olarak devam edecek." ifadelerini kullandı.
Haberin devamını okumak için tıklayın.
Son Dakika
Ekonomi
Son Dakika: Bakan Şimşek: Merkez Bankası rezervi, geçen hafta 8.5 milyar dolarla en büyük haftalık artışını yaptı
Haber Yayın Tarihi : 27.06.2023 05:35 SonDakika.com
YORUMLAR (8)
Muharrem Sarıtaş:
Taşıma suyuyla değirmen döndürmeye çalışanlar, Bu milletin vergilerini dolar baronlarina faiz olarak ödemek yerine Yatırıma odeseydiniz bu ülkede bankalara borçlu kimse kalmazdı.
Cevap Yaz 1 2 Yayından Kaldır
new world:
mb bankası elindeki tl ile dolar almıssa o kardır bu
Cevap Yaz 1 0 Yayından Kaldır
eğlence kanalım:
Ekonomi kotu aslanım alım gücü düştü bunu kabul edin para basarken bile daha çok çalışmamız gerekiyor adam tek kağıt basıyor 500 euro sense 150 adet 100 Luk basiyorsun
Cevap Yaz 1 0 Yayından Kaldır
Paravan Hesap:
çuvalın altın Dikili degilki, üsten at attan gitsin.bu millet hakları haram olsun, Osmanlıdan kıyamete kadar bütün şehitlerimizin kanları haram olsunBu ülkeyi bu milleti sefalet sürükleyenlerin tümüne Aminnnnn ??????.
Cevap Yaz 0 0 Yayından Kaldır
Abrek Çestav:
Millete fayda verniyorsa laf kalabalığından başka birşey değildir.
Soner Karabacak:
Keşke fakir fukaraya da yansisa sayın bakanım. Keşke bu güzel ülkenin her bir ferdine de bu durum yansisa da biz de helal olsun süper diyelim
serdar erdogmus:
Para kazanmış olmuyor para alım gücünü korumuş oluyor.
Cevap Yaz 27 9 Yayından Kaldır
Necati Kaya:
Dolarıda söyle. Gecen hafta 22,5 tl olan dolar simdi 25,5 tl.yuzbin doları olan300. Bin tl para kazandı sayenizde. Hiçbirşey yapmadan.
Cevap Yaz 109 32 Yayından Kaldır
https://www.sondakika.com/haber/habe...727-yorumlari/
vatandaşı dövizden ve kaçan gidenin peşinden koşmaktan caydırabilecek tek şey
doğru düzgün akılcı politikalar şeffalık
yerel para tasaruflarına gerçek enflasyonun üstünde bir nema vermekten geçtiğini
elin parasıyla yol alan batar
bilmiyor mu ?
maliye ve ekonomi politaklarını ortaya koyan yüksek düzey bürokratlar
acaba kafalarını
ŞEYTANA Pabucu Ters Giydirmek üzerine
çalıştırmaktan ne zaman vaz geçecekler ?
emekliye-çalışana-tasarruf sahibine bir şey koklatırmamak adına
ne zaman ENFLASYON rakamıyla oynamaktan
vaz geçecekler merak konusu falan değil
-
malum
Sakalcı/hanutçu
cimcom fanatiği
ortam karıştırıcı
Reisin en güvendiği işadamının boğazdaki yalısında bürosu olan
okuldan mezun mesleği Hemişir ( erkek hemşire)
solcu görükür
ama paraya dayanamaz ...
Bildiğiniz Soner Y. ,
bu kez de travesti görnümüyle bir dedikoduyu yazmış
Fenerbahçelilerin merakını Odatv gideriyor... İsmail Kartal niçin teknik direktör oldu... Külliye bu işin neresinde
Simon Kuper haklı galiba: Futbol asla sadece futbol değildir.
Çocuklar, şu yaşıma geldim futbol aşkının insanı neden delirttiğini anlamadım! Eduardo Galeano okudum oradan Simon Kupere geçtim olmuyor Anlayamıyorum
Bir de koca felsefecilerin, şair ya da yazarların top peşinde koşması beni daha da yordu.
Sen Albert Camus ol hayatı tanımlarken futbolla açıkla: Hayatta ne öğrendiysem futboldan öğrendim; Çünkü top hiçbir zaman beklediğim köşeden gelmedi."
Gerçi zaman zaman eniştenizin TVdeki futbol keyfine ortak olmaya çalışırım ama enine boyuna bilmem
Ama Galatasarayn Ankaradaki şampiyonluk maçını izlemeye gittim.
Galatasarayın şampiyonluk maçı 30 yıl sonra yine bir Ankaragücü maçına denk gelince enişteniz tuttu kolumdan götürdü beni
Eee ne yapayım ben de bu tarihi ana tanıklık ettim.
Tabii orada duyduklarım bir başka yazı konusu
Neyse çocuklar esas konumuza geleyim ben
Her gün beş altı günlük gazete okuyorum. Bu aralar dikkatimi çeken konu gazetelerin birinci sayfalarında yer alan Fenerbahçe eski başkanı Aziz Yıldırımın fotoğraflarının sürmanşette olması
Aziz Beyi uzun zamandır gazetelerde görmüyordum. O yüzden de Yine ne oluyor dedim kendi kendime
Konu Fenerbahçenin Ali Koç dönemindeki durumuymuş.
Malum Ali Koç büyük umutlarla gelmişti Başkanlığa ancak, bir türlü beklenen şampiyonluk gelmedi.
Bu sezonu da Türkiye Kupasıyla kapatınca yine sesler yükseldi.
"TÜRKİYE'DE BİR CHP BİR DE FENERBAHÇE KONUŞULUYOR"
Tabii Hürrem ablanız uzun zamandır CHPyi yazdığı için gazetelerdeki Aziz Yıldırım ayrıntısını derinlemesine inceleyemedim.
Dün de çok sevdiğim iki arkadaşımla kahve içerken Fenerbahçe neden gündemde diye sorunca başladılar gülmeye
Türkiyede bir CHP bir de Fenerbahçe konuşuluyor dedi Nurten
Meğer, günlerdir Fenerbahçenin teknik direktörü kim olacak sorusuna yanıt bekliyormuş milyonlarca taraftar.
Üstüne Aziz Beyin açıklamaları da gelince gündem Fenerbahçe oluvermiş
Çocuklar neyse ki Fenerbahçe teknik direktörünü bulmuş: İsmail Kartal olacakmış.
Ama tabii burada beni ilgilendiren konu yine siyaset çocuklar.
Neden mi? Anlatayım
KİM BU AHMET KETENCİ
Çocuklar, İsmail Kartalın üçüncü kez Fenerbahçenin başına geçmesi konusunda ısrar eden bir isim varmış
O kişi ise Ahmet Ketencymiş.
Ahmet Ketenci kim mi?
Burak Erdoğanın kayınbiraderi
Yani İyi bir Fenerbahçeli olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğanın dünürü Osman Ketencinin oğlu.
Çocuklar sadece bu değil Ahmet Ketenci aynı zamanda Fenerbahçe yöneticisi
Çocuklar biliyorsunuz Türkiyede futbol ve siyaset hep iç içe olmuştur.
Ama ben yine de merak edip sordum:Ahmet Ketenci neden İsmail Kartalda ısrarcı olmuş?
Kahve arkadaşlarım anlattı: İsmail Kartal son yıllarında muhafazakar bir çizgiye yol aldı. Eşi hanımefendi de kapandı. İsmail hocanın bu yeni çizgisi Beştepede de biliniyor. Hatta İsmail Hocanın şimdi Hac vazifesini yerine getirdiği de yazıldı.
Fenerbahçe ile resmî sözleşme de Hacdan döndükten sonra imzalanacak
Neyse çocuklar konuyu çok uzatmayacağım Simon Kuper haklı galiba: Futbol asla sadece futbol değildir.
Odatv.com
https://www.odatv4.com/siyaset/fener...sinde-54622734
adamın kötüye giden takımı toparlayıp bir yere getirdiğini unutup
aile/özel hayatıyla nereye varmak istiyor ,
bu şahıs ? yani namıyla
hanutçu soner ,sen önce devr-i fetö zamanında fenere nasıl kumpas kurulduğunu
sözde gazatacı/medyaların fetöcü adli ve emniyet nasıl içli dışlı olup haberleri patlattığını yaz...
-

USDTTRY paritesi coşmuş
ama şimdilik fx'de kayda değer bir şey yok , nöbetçi satcılar çalışıyor anlaşılan
ilginç; uluslararası fx piyasasında TÜRK Lirası ABD Doları paritsi swap al-sat teklifleri
U.S. Dollar/Turkish New Lira (^USDTRY)
26.062946 +0.047158 (+0.18%) 08:15 CT [FOREX]
26.060700 26.064700
FORWARD RATES for Wed, Jun 28th, 2023Alerts Watch Help
Forward Rates
Name
Bid
Ask
Mid Price
Time
Links
USD/TRY Overnight Forward
-740.000000
-660.000000
-700.000000
03:27 ET
USD/TRY Tomorrow Forward
-43.810001
-38.810001
-41.310000
06/25/23
USD/TRY Spot Forward
N/A
N/A
N/A
N/A
USD/TRY 1-Week Forward
248.000000
548.000000
397.900000
08:14 ET
USD/TRY 2-Week Forward
526.500000
1,026.500000
630.899968
08:14 ET
USD/TRY 3-Week Forward
N/A
N/A
N/A
N/A
USD/TRY 1-Month Forward
1,477.900024
2,477.899902
1,967.399936
08:15 ET
USD/TRY 2-Month Forward
5,644.299805
7,644.299805
6,581.300224
USD/TRY 3-Month Forward
10,043.700195
13,043.700195
11,553.200128
USD/TRY 4-Month Forward
N/A
N/A
N/A
N/A
USD/TRY 5-Month Forward
N/A
N/A
N/A
N/A
USD/TRY 6-Month Forward
27,771.500000
32,771.500000
30,308.900864
USD/TRY 7-Month Forward
N/A
N/A
N/A
N/A
USD/TRY 8-Month Forward
N/A
N/A
N/A
N/A
USD/TRY 9-Month Forward
48,544.500000
53,544.500000
50,797.998080
USD/TRY 10-Month Forward
N/A
N/A
N/A
N/A
USD/TRY 11-Month Forward
N/A
N/A
N/A
N/A
USD/TRY 1-Year Forward
68,289.898438
78,289.898438
73,002.000384
USD/TRY 2-Year Forward
169,466.406250
174,466.406250
2,147.483647
08:08 ET
USD/TRY 3-Year Forward
288,721.000000
293,721.000000
2,147.483647
03:26 ET
USD/TRY 4-Year Forward
409,422.687500
410,422.687500
2,147.483647
07:40 ET
USD/TRY 5-Year Forward
545,222.000000
546,222.000000
2,147.483647
03:26 ET
USD/TRY 6-Year Forward
N/A
N/A
N/A
N/A
USD/TRY 7-Year Forward
1,251,723.000000
1,261,723.000000
2,147.483647
06/06/23
USD/TRY 10-Year Forward
1,915,897.000000
1,935,897.000000
2,147.483647
06/06/23
ilginç olan
O/n 'de eksi yani
ertesi gün valörlü işlemler için daha ucuza dolar alınabiliyor olması
spot fiyata göre ucuz ,
yani Türk Lirası Faizler ABD Doları fazilerine göre
aşağıda işlem görüyor...
bu işte Hazine-Maliye bürokratlarının Usulünde bir ŞEYTANLIK Var gibi...
-
bayram geldi ve geçti gitti
bayramda usdttry koin paritesi 27.15'i görmüştü...
londra FX piyasalarında USDTRY paritesi ertesi günkü fiyatlamada daha ucuz işlem görüyordu...
( forward /vadeli USDTRY fiyatlaması için inceleyin https://www.fxempire.com/currencies/.../forward-rates )
bayram sonrası USDTTRY koin'inde normalleşme ,FX piyasasında da işlem gören USDTRY paritesinin fiyatına yakınlaşma başladı , belki bir ara eksi/ucuz bile işlem görebilir...
Kapalıçarşı Ağa sokakta ve döviz bürosu tabelalarında acayip bir şeyler mi dönüyor nedir,alım satım fiyatlarında teklifler epeyice açılmış
mesela Ağa Sokak USDTRY
ABD Doları 25.9750 26.0000 25.9500 0.0350 0.13 17:05:24
dolarda alım satım teklif farkı 5 kuruşa çıkmış
bunun döviz tablelarında hemen etkisi gözüküyor
harem altın/döviz'in USDTRY paritesi için ilan ettiği fayatlama
Alış Fiyatı 25.8910 - Satış Fiyatı 26.1110
Bankalara rahmet okutuyor...
Borsa İstanbul neznindeki KMDT piyasasının önemli 3 oyuncusu/fiyat belirleyeninden çıt çıkmıyor... (Ahlatçı/Nadir metal/İstanbul Altın Rafinesi) enteresan...Bu neden işlem miktarları çok güdük kalıyor...
Yine Kapalıçaşıda bir aralar dışarıya göre epeyice primli işlem gören altın eksilerde işlem bile görüyor...Hatırlanırsa bir aralar dişarıya göre kilo başına nerdeyse 2.500-2.750 dolar daha pahallıya işlem görüyordu. Birileri parayı TIR'larla getirmiş olmalı ...Yüksek fiyattan maliyet edilmiş heyecanlı amatör yatırımcılar dolar olarak ne zaman kara geçerler ALLAH BİLİR...
Yine Kapalıçarşı Darphane malları toptan işlem gördüğü piyasada bir aralar torba başı ( darphane çıkışı torba ile oluyormuş) nerdeye 2.000 doları görmüş fiyatlar çöktü...Olması gerek fiyatlara geldi...Bakalım bu malları alan heyecanlı amatör yatırımcılar altın/dolar olarak ne zaman kara geçerler ALLAH BİLİR...
-
yanlış izlenen sözde üreticiyi destekleyen politikaların sonucu meğersem ,işinsanları bir rayaış içerisine girmişler ve mecburiyetten tası tarağı toplayıp MISIR'a göç etmek zorunda kalmışlar...Yahu ortanın biraz altı fabrika/kobiye aylık elektrik faturası 1.000.000 tl- aylık doğal gaz faturası 750.000 tl geliyorsa adam neden arayş içerisine girmesin ki ? İşini nasıl karlı/en azından kafa kafaya çevirecek ?
ilgili haber;
Mısır-Türkiye rekabetinde yeni sayfa: Fabrika göçü
Erdoğan'ın 'sudan ucuz emek ülkesi' politikası seçim ekonomisiyle sekteye uğrayınca uluslararası işbölümü yeniden şekillendi, Türkiye'den Mısır'a fabrika göçü başladı. Çin-ABD rekabeti ve bölgesel savaşlarla yeni bir uluslararası işbölümünün şekillendiği belirtiliyor ve Türkiye'den Mısır'a fabrika göçünün de bu çerçevede önemli işaretler barındırdığı ifade ediliyor. Mayıs ayı içinde önce Yeşim Tekstil'in Ağrıdaki fabrikasını kapatıp Mısır'a yönelmesi, ardından Çinli Oppo'nun fabrikasını Mısıa taşıması dikkatleri "fabrika göçünün" ardındaki politik gelişmelere çekti.
Birgün yazarı Bahadır Özgür, bu gelişmeleri değerlendirdiği yazısında, Erdoğan'ın Türkiye'yi "Çin tipi kalkınma" modeline dönüştürme niyeti olduğunu ancak ekonomi yönetiminin sorunları nedeniyle bunun gerçekleşmediğini belirtti. Çin tipi kalkınmanın Recep Tayyip Erdoğanın mottosu olduğuna değinen Özgür, "Erdoğan esasında yeni oluşmakta olan uluslararası iş bölümünde Vietnamlılaşma (orta-orta üst teknoloji ülkesi) ile Bangladeşleşme (sudan ucuz emek ülkesi) arasında bir yere konumlandırmaya çalışıyordu Türkiyeyi." diye yazdı. Erdoğan rejimine bir de bu gözle bakmak gerektiğini ifade eden Özgür'ün "Ağrıdan Kahireye ucuz emek rekabeti" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:
"Nitekim Ağrı fabrikasını kapatmadan bir ay önce Yeşim Tekstil patronu, Ekonomim gazetesine verdiği demeçte, Mısıra 80 milyon dolarlık yeni yatırım kararı aldıklarını söylüyordu. Maliyetler yüzünden Uzak Doğu ile rekabet edebilmelerinin yegane yolunun bölgesel üretim üsleri olduğunu belirtiyordu. Haberde ayrıca Taypa, Realkom, FG Group gibi birçok şirketin sıfırdan yatırım yapacağı ifade ediliyordu. Mısırda 35 büyük Türk tekstilci faaliyette. Yeşim Tekstil, üst üste iki yıldır Mısırın ihracat şampiyonu. İhracatın te Türk şirketlerin elinde. Çinli tekstil devleri ve ABli küresel markalar da Mısıra kayıyor. Haliyle Çin tedariğinin rotası buraya kırıldı. Oppo gibi teknoloji şirketleri fabrikalarını taşıdılar. Bu arada Koçun son yıllardaki en büyük yatırımlarından birisinin Afrika pazarı için Mısıda kurduğu Arçelik fabrikası olduğunu hatırlatalım. ABD pazarına girişin yolu Mısır çünkü. 120 milyar dolarlık ABD hazır giyim ithalatından Türkiye geçen yıl 1 milyar dolar, Mısır 1.2 milyar dolar pay aldı. Bunun iki sebebi var: İlki; Mısır-İsrail-ABD arasında Ortadoğu bölgesel barışı gerekçesiyle 199lı yıllarda kurulmaya başlanan Nitelikli Endüstri Bölgeleri. Kemal Kılıçdaroğlunun da vaadi olan bölgelerin sayısı 15i aştı. Belli oranda İsrail tedariği kullanılan ürünlere ABD sıfır gümrük uyguluyor. Türkiyeye yüzde 30ları aşıyor. İkincisi; Sisi, kamuda uygulanan asgari ücret düzenini, Dünya Bankasının isteği ile 2021de özel sektöre yaydı. Mısır Lirasını yüzde 25 devalüe etti. Toplam işçilik maliyeti Türkiye’de 600 doları bulurken, Mısırda 150-175 dolar. Enerji maliyeti Türkiyenin yarısı.
Seçim arasına sıkışmış fabrika göçünün arka planı kabaca böyle işte. 2008 krizi, pandemi, Çin-ABD rekabeti ve bölgesel savaşlarla yeni bir uluslararası işbölümü şekilleniyor. Tekstil üzerinden Mısır-Türkiye rekabeti bu bakımdan dikkat çekici. Elbette Türkiye kapitalizmi, 90larda kurduğu otomotiv sanayi ve Batı finansal sistemine tam entegrasyonuyla Mısırı aşıyor. Ancak neoliberal yapılanma süreci paralellik arzeden iki ülkenin tekstil özelinde girdiği rekabet, yeni işbölümünü incelerken bir örmek.
Dolayısıyla ulusal sermayelerin küresel işbölümündeki rekabetinin getirdiği bölgesel ihtiyaçlara uygun olarak siyasal pozisyonların, temsil biçimlerinin, devlet yapısının da dönüşüm geçirdiğini gözden kaçırmamak, Erdoğan rejimine buralardan da bakmak önemli."
(HABER MERKEZİ)
https://www.gazeteduvar.com.tr/misir...-haber-1622460
-
dün eski Reis adayı KK parti gurubunda süper bir hitabet yaptı , tıpkı bir muzaffer komutan edasıyla konuşuklarının % 90'ı diyebilirm ki HAMASET...
Yine diyorum Reis gerçekten çok şanslı ,böyle muhalefet varken her seçimin favorisi olarak kendini görebilir...
bu fiyasko partiden hamaset yapanı özelikle halk dalkavukluğu yapanları görüldüğü yerde anlayacağı lisanla kendilerine gelmeleri sağlanması zaruri...
şişman bir vekil var ,fırsat kolluyor , nerede ağlayan bir çiftçi görüyor muhalefet medyadan birlerini alıp hemen oraya gidiyor ...
o ağlayan çiftçiyi konuşturduktan sonra başlıyor ahkam kesmeye
seçimde gördük kime kimler oy vermiş...
halk ,çiftçi ,memur, işçi, emekli ziyadesiyle memnun size ne oluyor ?
baksanıza emekliler en çok onlar ağlıyor isyan ediyor ,
KK'nın asgari ücret kadar emekli maaşını elinin tersiyle itti...
sana bana ne oluyor
vatandaşım ziyadesiyle memnun memnun...
-
umarım chp denen fiyasko parti
çıkacak yeni vergi yasasını halk dalkavukluğu yapma adına
iptal için anayasa mahkemesine götürmeye falan kalkmaz....
halkın mutlluluğuna engel olamaya çalışmak demek
önümüzdeki yerel seçimdede hüsrana uğramaya neden olabilir...
sakın o baştaki zat size söz
bu vergi yasasını anayasa mahkemesinde
iptal ettireceğiz falan demesin...
vatandaş nezninde çok GICIK oluyor...
ters tepmesi kuvvetle muhtemeldir...
-
hatırlanacağı üzere bir ara serbest piyasa ile ekran fiyatları arasında nerdeyse % 10 kadar bir fark vardı
,bunun sebebi ithalatçı firmalara dövizini git serbest piyasadan al denmesiydi...
o coşku öyle bir fırtına yaratmıştı ki altın dolar bazlı fiyatında da kilo başı 3.000 ABD doları fark oluşmuştu...
neyse seçim bitti...
epeyice borsa istanbul neznindeki KMDT piyasası epeyice sönüktü...
malum 3 tane destekleln ve kayrılan firma var ahlatçı,nadir metal ,istanbul alttın rafinerisi bir bunların al ver amaçlı yavru firmları var , seans içerisinde paslaşarak fiyatı etkiliyorlar...
her şey kapalı ve gizli yürütlüyor izlenimi edniyoruz...maalesef...
biz bunu gün sonu raporlarından anlıyoruz...
bu veiler hiç olmazsa gecikmeli yaınlasın diyoruz
ama operasyon bölgesi olduğu için asil unsurlardan yani TC Halkından gizli saklı yürütülüyor...
bir de gırgır olsun halkı susuturmak adına gram bazlı işlemde varmış...
ne diyoruz
de git ,...
neyse bir süredir bu 3 firma yorgunluk atmış olmalılar ki yine yavaş yavaş borsaya giriş yaptılar...
bugünkü gün sonu raporu (12.07.2023) :
https://www.borsaistanbul.com/datfil...230712&lang=tr
bugün gün sonu raporuna göre tl ve dolar bazlı toplam 3 ton 60 kg işlem yapımış...
tabiki 3 büyükler sayesinde...
neden diğer firmalar /Halk burada işlem yapmaz ki...
saklama ücreti anasının nikahı ,
komisyon ücret vs gibi para almalar anasın nikahı,
bulanık vergi mevzuatı ?
hey anlı şanlı bürokrat hani halkın yastık altında tutuğu 10.000 tonluk altın buranın sayeside ekonomiye cansuyu olacaktı...
palavra ,
halkı kandırarak eline ne geçiyor ?
nedense bu ekonomi bürokratlarının kafası şeytanlıktan başka bir şeye basmıyor...
Son düzenleme : riko66; 12-07-2023 saat: 21:20.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri