-
Italyan asilli Amerikali aktor, senarist ve yonetmen Sylvester Stallone'nin (Michael Sylvester Gardenzio Stallone) dogum gunu (6 Temmuz 1946)

-
Nobel Edebiyat Odullu Amerikali roman,kisa oyku,deneme ve oyun yazari; sair William Faulkner'in olum yil donumu (6 Temmuz 1962)

"Pencerenin golgesi perdelerin ustune vurdugu zaman yedi ile sekiz arasi idi, sonra zaman icinde yeniden buldum kendimi, saati isitince. Buyukbabamindi ve babam bana verdigi zaman, Quentin, sana butun umutlarin ve ozlemlerin mezarini veriyorum demisti, o daha cok insan yasantilarinin sacmaligina varman icin acita acita kullanilmaya elverislidir, boylece senin kisisel ihtiyaclarini babanin ve onun da babasiinin ihtiyaclarini karsiladigindan daha cok karsilamayacaktir. Bu saati sana zamani hatirlayasin diye degil, ara sira onu unutasin ve solugunun hepsini onu elde etmek için harcamayasin diye veriyorum. Cunku simdiye kadar hicbir savas kazanilmamistir demisti. Dahası savasilmamistir bile. Savas alani insanlarin delilikleri ile umutsuzluklarini ortaya cikarir." Ses Ve Ofke

"When the shadow of the sash appeared on the curtains it was between seven and eight o' clock and then I was in time again, hearing the watch. It was Grandfather's and when Father gave it to me he said I give you the mausoleum of all hope and desire; it's rather excruciatingly apt that you will use it to gain the reducto absurdum of all human experience which can fit your individual needs no better than it fitted his or his father's. I give it to you not that you may remember time, but that you might forget it now and then for a moment and not spend all your breath trying to conquer it. Because no battle is ever won he said. They are not even fought. The field only reveals to man his own folly and despair, and victory is an illusion of philosophers and fools."
-
Amerikali trompetci, besteci, sarkici ve aktor Louis Armstrong'un olum yil donumu (6 Temmuz 1971)
-
Ingiliz rock grubu Queen, ilk albumleri Queen'in Keep yourself alive sarkisini 6 Temmuz 1973 tarihinde yayinladi.
-
Fransiz aktris ve model Eva Green'in dogum gunu (6 Temmuz 1980)

-
Madonna, Erotica albumunden Rain sarkisini 6 Temmuz 1993 tarihinde yayinladi.

-
Robert Zemeckis’in yonettigi, Tom Hanks’in basrol oynadigi Forrest Gump, 6 Temmuz 1994 tarihinde tum Amerika'da vizyona girdi.

"Hayat bir kutu cikolata gibidir, icinden ne cikacagini asla bilemezsin."
-

Tuzun gulu gibi ya da topaz gibi
ya da atesi cogaltan karanfillerin oku gibi sevmem seni:
karanlik bazi seylerin, gizlice, golgeyle ruh arasinda,
sevildigi gibi severim seni.
Ciceklerin isigini icinde gizleyen
ciceklenmeyen bitki gibi severim seni,
ve tesekkurler askina, kasvetle bedenimde
yasar topraktan yukselen kesif rayiha.
Severim seni bilmeden nasil, ne zaman, nereden,
basitce severim seni, sorunsuz ve gurursuz,
baska turlu sevmeyi bilmedigim icin boyle severim seni.
Fakat ne sen varsin ne de ben,
oyle yogun ki sevdamiz, bagrimdaki elin elimdir,
oyle yogun ki, uyudugumda kapanan gozlerindir.
Pablo Neruda
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri