Sayfa 291/996 İlkİlk ... 191241281289290291292293301341391791 ... SonSon
Arama sonucu : 7962 madde; 2,321 - 2,328 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz X

1.  Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    Bu durum şunu gösteriyor 2021 erken seçimi yılı olacak bence. Çünkü asgari ücrete ne zaman tüfenin çok üzerinde zam verilse o sene seçim oldu
    1950 den bu yana her secim rusvetle, hileyle, baski ile yapildi da ondan.

Bugun SGK odeme guclugu icinde deriz de, Demirel'in, secimi kazanma rusvetini hatirlamayiz.

Onbinlerce isci, 38 yasinda emekli edildi, cogu hala hayatta.

Birakin hayali ihracaat muhendisligini, banka hortumlama teknolojisini.

Bunlari yapanalarin %100 u, sag siyaset,yolsuz ve beyaz yaka.

Eger ulkeyi Osmanli'dan beri hasta adam olarak tutmak isteyenler, bu zinciri kiracak bir lider gelirse,cok cabuk suikaste kurban edecektir.

CHP'ye ve KK 'na bir de bu gozle bakin.

AB'nin korkusuna da.

Ikide bir, konu ettikleri, yetismis insan gucune de.

Bi ay misal 300$ başka bi ay 50$ falan falan başka başka yerlerden almıştım.
    Böyle böyle biriktirmiştim. Artık zararına bakmadan bozdurup tekrar alıcam. Teşekkür ederim ilginize.

Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    Zaten chp nin çok büyük yanlışı var sosyal medyada sürekli akp yi gazladı yok" biz belediye işçimize asgari 3100 veriyoruz", yok "asgari ücret 4000 olsun" gibi gazlamalarla bunun müsebbibi oldu. Chp zaten akıllı stratejiler ile hareket eden bir bir parti olsadı 18 yıl boyunca başımızda akp olmazdı..

Önerilerinize gelirsek patronların hepsi chp li değil ki? hatta son zamanlarda çoğu akp li diyebilirim. Ama beyaz yakalı çalışanların çoğu chp ye oy verdiğini hemen herkes bilir. Bu durum şunu gösteriyor 2021 erken seçimi yılı olacak bence. Çünkü asgari ücrete ne zaman tüfenin çok üzerinde zam verilse o sene seçim oldu
    İzmirde chp yüksek oy alıyor. Dolayısıyla diğer şehirleri bilmem ama izmirli patronlar için güzel bir dayanışma olur. Sonuçta işler sözle değil icraat ile anlamlı oluyor.
    Beyaz yakalıların iki seçeceği var ya aşağı düşecekler ya girişimci olup yükselecekler.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

4.  Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    Linç yiyeceğim biliyorum ama asgari ücret çok yüksek verildi.
    Beyaz yakalı yine en fazla resmi tüfe rakamı kadar (%14) zam alacak. Asgari ücrete %22 beyaz yakalıya en fazla %10-14
    Kendi seçmeninin çoğu asgari ücretli chp lilerin çoğu beyaz yakalı olduğundan yıllar boyu yaptıkları yakınsama devam ediyor.
    Bunun böyle olacağını söylemiştim...
    Yakında beyaz yakalıyla mavi yakalı aynı ücrete denk gelirse şaşırmam.
    Üniversite okumanın, yıllarca sıralarda dirsek çürütmenin bir anlamı kalmadı.
    Asgari ücret son yıllarda ömürlük ücret olup amacından saptırıldı ve evet diğer dediklerinizdede haklısınız,her hangi bir teşvik alamayan küçük esnaf bu işçi maliyetiyle;a-iş yerini kapatır,b-Suri-Paki vs kaçak işçi çalıştırır.

Ayrıca son paragrafta belirttiğiniz konunun bende bilinçli bir seçim olduğunu düşünüyorum,her iş çok kıymetli ve değerli ancak zincir marketlerde bugün işe başlayan kasiyerle 25 yıllık yardımcı sağlık hizmetleri emekçisinin maaş farkı (hatta son zamanlarda performans ödemesi alamayan doktorlarda buna dahil)bin tl veya altı oldu,bu hiç iyi bir gidiş değil,boşuna işverenler bizi kıskanan Alamanya nın 10 da biri saat ücretli çalıştırıyoruz diye övünmüyor,modern zamanlarda;cahilliğin bu kadar övüldüğü,değer verildiği bir zaman daha olmamıştır.

Bir tespit daha;bu zam verilecek ama ödeyecek olan maalesef bizleriz.

Teşekkür ederim ilginize. Zararına bozdurup tekrardan alacağım artık.

6. ''Önceden her döviz bürosu kendi damgasını vurunca, çok fazla el değiştiren dolarda bazen 20-30 damga birden oluyordu. Bu nedenle dolar, kirlilikten dolayı bir süre sonra kullanılamaz hale geliyordu. Kaşe ise doları kirletmediği gibi, nereden alındığını gösterdiği için hem müşteriyi hem de bizi rahatlatıyor. Çünkü bastığımız kaşe, doların bizden satıldığının en iyi kanıtı.''

https://www.hurriyet.com.tr/gundem/d...-kase-38465345
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

7.  Alıntı Originally Posted by Erol Altan Yazıyı Oku
    Teşekkür ederim ilginize. Zararına bozdurup tekrardan alacağım artık.
    Bunu bence elden yapmayin, acin bir dolar hesabi, bir defa yatirin dolarinizi, alirken de satarken de oradan yapin isleminizi.

Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    1950 den bu yana her secim rusvetle, hileyle, baski ile yapildi da ondan.

Bugun SGK odeme guclugu icinde deriz de, Demirel'in, secimi kazanma rusvetini hatirlamayiz.

Onbinlerce isci, 38 yasinda emekli edildi, cogu hala hayatta.

Birakin hayali ihracaat muhendisligini, banka hortumlama teknolojisini.

Bunlari yapanalarin %100 u, sag siyaset,yolsuz ve beyaz yaka.

Eger ulkeyi Osmanli'dan beri hasta adam olarak tutmak isteyenler, bu zinciri kiracak bir lider gelirse,cok cabuk suikaste kurban edecektir.

CHP'ye ve KK 'na bir de bu gozle bakin.

AB'nin korkusuna da.

Ikide bir, konu ettikleri, yetismis insan gucune de.
    Öncelikle benim ailemde de süleyman demirel sayesinde emekli olanlar var. Bedelini bugün ben ödüyor olsamda, Kendisine teşekkürü borç bilirim.

Bir noktayı atlamışsınız. Bizde emekli vefat bile etse- hepsine uzun ömür dilerim -, maaşını eşi veya evlenmemiş kız çocuğu uzun yıllar almaya devam ediyor. Yani vefatla maaş bitmesi gibi bir şey söz konusu değil.

Bizde emekli maaşı sosyal dayanışma aracıdır primle ilgili değildir. Bu nedenle arada seyyanen zam yapılır.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

Sayfa 291/996 İlkİlk ... 191241281289290291292293301341391791 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •