Originally Posted by
HMZ STBYK
şimdi şöyle bir şey var , geçmişte olanın üzerinden konuşmak kolay... Panda-emmy nin kötüye gideceğini düşünüyorsan mesela ilk Cavit 19 ile ilgili yurtiçinde haberler çıkmaya başladığında , senaryo oluşturursun buna göre şu olursa bu olabilir şu şunu tetikler falan filan şirilop diye , ona göre hisse senedi türev ürünler , diğer taşıdığın pozisyonlanmalarını ayarlarsın , sen bir serbest fon değilsin ya hurrra ya murra dememen lazım , senin kontrollü gitmen lazım , hisse yoğun da değilsin , değişkensin ... Haaaa diyelim ayarladın bu senin para kazanacağın anlamına gelmez ki ... Fekat % 40 lık değer kaybı kabiliyetisi de değişken , lastik gibi esneyebilme olanağına sahip bir fön için kabullenilir bir şey değil... Haaa diyeceksin ki beyaz yaka plaza ağzıyla ; ımağğ hımza biy , bu pındımi yüzyılın olayıydı filan , tamam haklısın 2008 -2009 krizi bunun yanında bıdık kalır , 1929 buhranından bile daha bir beter daha fel-felaket kabul ediyorum da ... Ya bi dakka burda bi belirsizlik var biz önce sermayeyi koruyalım deyip , defansa geçmeli idin... Onun içün her zaman TCD yi TKF ye tercih etsem de , her zaman elim tuşta tek emirle satmaya da hazırımdır en ufak bir acabalık algılarsam piyasa ile ilgili . Tabii fönün o anda ne taşıdığı hangi ürünlerde olduğu da önemli , ona göre anında kararımı veririm...
Bu bağlamsallıkta / bağılsallıkta 1 den beşe kadar fönlara yıldız ver ya Hamza desen , tcdd cuf cufa 2020 yılı için 2,5 veririm... % 40 lık bir değer kaybını makul göremem ...
fönün 27 ocak 2020 tarihindeki o an için geçerli olan tarihi zirve fiyatı 2.302056 .... fönün 02 ağustos 2020 tarihindeki fiyatı 2.244975 ???
benim ve şahsım olan kişinin ( kendim ) tradingden gelen , içselleştirdiğim ve çok da faidesini gördüğüm , your first loss is your best loss kuralım olduğu içün , çabukçana ölçer biçer karar alır ve hızlıca uygularım...
Yer İmleri