Sayfa 292/375 İlkİlk ... 192242282290291292293294302342 ... SonSon
Arama sonucu : 2995 madde; 2,329 - 2,336 arası.

Konu: KOZAL - Koza Altın

1. kozalin MORUKLARI endex 0.01 kirmiziyken dusenlerin öncusuydu simdi de endex ne kadar duserse dussun yesilde mi ky yi vob da soyuyorsunuz.

2. KOZAL,KOZAL,KOZALLLLLL, müthiş bir kar açıkladı,artık önü açık diye düşünüyorum, hedef yukarılar,asla yatırım tavsiyesi değildir.

3. Favök beklenti 655 gerçekleşen 568. Ayrıca geçen çeyreğe göre bile düşmüş bu altın fiyatlarına rağmen. Madenler tükeniyor maalesef.
     Alıntı Originally Posted by zıpzıp Yazıyı Oku
    KOZAL,KOZAL,KOZALLLLLL, müthiş bir kar açıkladı,artık önü açık diye düşünüyorum, hedef yukarılar,asla yatırım tavsiyesi değildir.

Kozal bünyesinde kactane maden ruhsatı var bunu bilerek yazmak lazım.
    Şu bir gerçek kayyum yönetimi ya g.t korkusuyla yada siyasi irade müdahalesi nedeniyle 6 yıldır bir adet sahayı bile işletmeye acamadi.
    Ayrıca sahiplik sorunu nedeniyle genel kurul yapamamış olması nedeniyle temettü verilmiyor.
    Bunlar hisseyi baskı altında tutuyor.
    İnşallah bu olumsuzluklar bu yıl içinde halledilir.
    Son yasa çalışması doğru ise bu iş daha süratli çözülecek demektir.
    Borsa geleceği satın alır.
    Yt.tv.degildir.
    Sagliklar

5. 21 Mayıs 2021Sabah gazetesinden alıntıdır:
    https://www.sabah.com.tr/yazarlar/di...tak-mi-kalacak
    "...O halde ne yapılmalı?
    Hukukçular, hissedarları firarda bulunan ve müsaderesi talep edilen ya da edilmesi gereken mal varlıkları ile şirket hisselerinin satışına imkân tanıyacak yasal bir düzenlemenin problemi çözebileceğini söylüyor."

O tarihte sanki start verilmiş gibi gözüküyor.

6. Bugün yine ayakta dimdik duran KOZAL,KOZAA,İPEKE,sağlam yürüyorlar,hedef yukarılar görünüyor,asla yatırım tavsiyesi değildir.

7. Çalış, çalış ileri, çalışan kalmaz geri...

8. yazıyı okudum, elbette istediğimiz mülkiyet sorununun çözülmesi yani devlete geçmesi fetö hisselerinin güzel, ancak yazıda berbat bir kayyum yönetimini aklamaya çalışan bu yazı da iğrenç. Bakın ne diyor "Koza-İpek Grubu, TMSF'ye devrolduğu günden bu yana FETÖ'ye giden hortum kesildiği için kâr rekoru kırıyor. İpek Enerji'nin 2.8 milyar TL olan aktif büyüklüğü 12.3 milyara, Koza Altın'ın 2.1 milyardan 12.1 milyara çıktı."
    Koza altının 2015 te 2,1 milyar tl olan aktif büyüklüğü 12,1 milyara çıkmış. Aptal mıyız biz. kozal altının 2015 teki aktif büyüklüğü yani 2,1 milyar tl 700 milyon dolara denk geliyor aralık 2015 sonu itibariyle. Bugün 12,1 milyar tl olan aktif büyüklüğünün karşılığı ise yaklaşık 840 milyon dolar. Şimdi 2015-2021 dönemi kar dağıtıldı mı yok bunun derdini çok çektik biliyoruz. peki 2012-2015 döneminde kozal ne kadar kar dağıtmış dolar karşılığı olarak;
    2012 mayıs 51 milyon dolar, 2013 mayıs 71 milyon dolar, 2014 nisanında 69 milyon eylülünde de 64 milyon dolar, 2015 mayıs 57 milyon dolar. toplam dört yıllık dönemde yapılan kar dağıtımı yaklaşık 312 milyon dolar. peki 2012 nin başında aktif büyüklüğü ne kadarmış, 1,062 milyar tl yani 685 mln dolar. Bu durunda kozal 2012-2015 aralığında aktifini 685 mln dolardan 700 mln dolara çıkarmış ve ayrıca 312 ml dolar kar dağıtmış yani kar dağıtmamış olsa aktif büyüklüğü 685 mln dolardan 1,012 mlr dolara çıkmış yani %47 büyümüş. 2016-2021 döneminde ise aktif büyüklüğü 700 mln dolardan 840 mln dolara çıkmış ama kar dağıtımı sıfır yani %20 büyümüş. Bunlar bizi mal sanıyor herhalde. 2020 ve 2021 de şirket naktinin ne kadar kötü kullanıldığının, hukuksuz bağış yapılmasının, üretim düşerken istihdamı nerdeyse yüzde elli oranında artırmalarının, üretimdeki düşüşlerin, her ikisi de devlet yönetiminde olmasına rağmen gübre fabrikaları ile kozal arasındaki uyuşmazlığın uzlaşı ile giderilmesi yerine kozal aleyhine çözümlenmesinin üstünü örtmeye çalışıyorlar. 2016-2021 döneminde 2012-2015 dönemine göre en iyi sonuç sadece 2019 yılıdır diğerleri berbat, zaten üretim sonuçları da bunu gösteriyor, ortalama 330 bin ons tan 250 binlere düşüş bunun da bir göstergesi.
    Başka ne demiş bu yazar "Dün itibarıyla Koza Altın'ın piyasa değeri 20.1 milyar, Koza Madencilik'in 9.1 milyar, İpek Enerji'nin ise 4 milyar liraya ulaştı." yani dün itibariyle şirketin değeri 1,4 milyar dolar olmuş, yani hisse değeri 9,13 dolar olmuş. Hisse değeri geçen yıl şubatta 20 dolar civarıydı 2013 başında ise 22 dolar, bunu ise söylemiyor şirketin hisse değeri bir yılda dolar bazında %50 erimiş bunu söylemiyor yani nominal değerlerle göz boyuyor.

Neyse, fetöcü büyük ortakları mağdur edecem gayesiyle midir nedir bilemedim ama yapılanlar sadece bu fetöcülere değil küçük yatırımcıları da mağdur etmiştir, bakalım biz küçük yatırımcıların mağduriyeti nasıl giderilecek görecez. Umarım gelişmeler bizler lehine olur.

Bu değerlendirmem sadece bu haberi yapana bir mesaj olsun, küçük yatırımcıyız belki ama mal değiliz.

Sayfa 292/375 İlkİlk ... 192242282290291292293294302342 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •