Sayfa 293/691 İlkİlk ... 193243283291292293294295303343393 ... SonSon
Arama sonucu : 5528 madde; 2,337 - 2,344 arası.

Konu: KLGYO - Kiler GYO A.Ş.

Altın ve gümüş olayını aylarca araştırdım,yabancı videolar falan seyrettim,gavurlar neler neler yazmışlar altında bayraklar flamalar gümüşte çanak kulpu falan bir sürü analiz.Yahu altın iki yıldır yatay ben bile bayrak flama işini görüyorum 1200 den 2100 e bayrak direğini dikmiş iki yıldır flama yapıyor deniyor.Yahu şekle bakıyorum tamam adamlar haklı ama sonuç ne ,sonuçta çok sıkıştı ya aşağı kıracak ya yukarı ,durum FED in faiz kararına bağlı diyorlar ,e bu analizin bana ne faydası oldu 5 yaşındaki çocuk da bunu bana derdi))))))))) Aşağılamak için yazmıyorum altında gümüşte çok kafa patlattım çok video seyrettim de kızgınlığımdan yazıyorum,aslında olayın dinamiği ne suyun başındakiler kağıt altını gümüşü istediği an istediği fiyattan istediği kadar satıp fiyatı baskılıyorlar,bunda teknik falan olur mu.Alın işte bu kağıtda da dalton kardeşler belli ki uzun süredir konulu film çeviriyorlar bunda tenik falan aramak çok iyi niyet olmuyor mu.

Ha temel aramak mantıklı mı derseniz valla şimdiye kadar onun da faydasını görmedik o ayrı konu,aldık bir kere bilanço ve sonrası gene değerlendireceğiz olayı)))))))))

3. Ben temel analizi negatif olan bir hissede trade bile etmem, bir şekilde stopların çalışmadığı bir düşüşe yakalanmam halinde en azından ederi olan bir hissede olayım derim. Orada sıkıntı yok ancak teknik analiz zararda ısrar etmemek için bir seviye belirlemek için faydalıdır. En azından ortalamaları takip etmek bir zarar ettirmez. Amacım polemik yaratmak değil daha önce de yazdım her yönteme saygılıyım, haddimi aşmak istemem sadece acemi borsacılar için paylaşım yaptım dedim. -Abesle iştigal- sözü bana ait değil, bu ifade teknik analize vurgu yapmak isteyen arkadaşımızın bir ifadesi onun da kötü niyetle bu ifadeyi yazdığını sanmam. Biraz daha hoşgörülü olmamızın hepimize faydası olur. Gerilmeyelim para kazanılır neticede.. bilançosu batık vs bir hisse değil KLGYO bu tuzakları kuranların da para kazanmaları gereken gün gelecek ve o gün geldiğinde zararlar çıkacak. Ama ortalamaların altında kaldıkça ben vagonda kaçak bir yolcu gibi davranırım, bir inerim bir binerim. Hisseyi sürekli taşıyan arkadaşlara da saygı duyarım, herkesin tarzı farklıdır. YTD.

Aslan kendini tuzaklardan koruyamaz ve tilki ise kendini kurtlara karşı savunamaz. Öyleyse kişi kendini tuzaklardan koruyacak bir tilki ve kurtları korkutacak bir aslan olmalıdır. Machiavelli

4.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Burada işlem yapan ...,hissedar,... gibi forumdaşlar hep temele dayalı analizler yazdılar ,kağıdın değeri şu olmalı bilanço şu gelirse aslında şirket şu kadar eder falan diye yazdılar,hiç şurayı kırarsa şu olur burayı kırarsa bu olur şeklinde tekniğe dayalı analiz ben okumadım.
    Benim dediğim şudur hocam. Bakın siz de ne güzel ifade etmişsiniz; benim yazdıklarımın, yaptığım analizlerin aynı donelerle eleştirilmesine her zaman açığım. Ben burada hissenin temel verilerini konuşurken başka birisi oluşan fiyatın hesabını bana sormamalı. Vicdanen sormamalı yaw.

Yarın ya da Salı günü bilanço açıklanacak. Yazdıklarımın da sonuna kadar arkasındayım...

-

Bu tahtada ben kullanmadım ama kullanan arkadaşlarım oldu. Gayet tutarlı algoritmalara 15 günde 80 defa stoploss yaptıran bir grafikte teknik analiz yaparım diyeni alnından öperim. Buyursun yapsın...
    Gerçek, siz ona inanmaktan vazgeçtiğinizde ortadan kaybolmayan şeydir...

5. Sn.Tahminci, Takas analizi ile ilgili olarakta size katılıyorum.Şahsen bende buna fazla önem vermiyorum .Çünkü nasıl görmemizi istiyorlarsa dağılım ve takasları öyle gösterebiliyorlar. Ama bütün yatırımcılar bunu maalesef çok önemsiyor.

Adam 1 gün önce aldığı milyon yada milyonlarca lotu , gözünü kırkmadan ertesi gün hemde seans başından itibaren zararına vermeye başlıyor. Hatta bunu aynı seans içinde de yapıyor. Aslında zararına vermiyor, hisseleri transfer ediyor düşük fiyattan taşeronluk yapıyor.Tahtayı izleyen yatırımcılarda bunu görünce onlarda veriyor düşük fiyattan . Ve mallar düşükten toplanmış oluyor. Bu ve buna benzer bir sürü oyun vardır yapılan.
    Ama farklı fiyatlar dikkatimi çektiği için ,bir yerde görüşülsün diye Matrikste gördüğüm rakamları burda verdim.

Diğer konularla ilgilide, doğru yanlış her neyse görüşlerimi belirttim.
    Arkadaşlar bunları iyi veya kötü olarak değerlendirebilirler.
    Kendi tasarruflarıdır.

Bir başka tahtada görüşmek dileğiyle saygılar.

Alıntı Originally Posted by tahminci Yazıyı Oku
    Sn. Yarasa, sizin de belirttiğiniz üzere teknik analiz dostumuzdur düşmanımız değil, genelde yanılmaz. Ortalamaları bekleyemeyecek kadar sabırsız olanlar için mum analizi var ancak bu hissede hep terste bırakmış.

Takas analizine hiç güvenmem genelde yanıltmak için kullanılır, orada görülen ortalamaların vs bir anlamı olduğunu düşünmüyorum hele KLGYO tahtasında çöp kadar değeri yok benim için. A1 CAPITAL taşeron işi yapıyor bir çok hissede akıl ve mantık dışı alım satımlarına şahit oluyoruz ve şahsım adına hiç saygım olmayan bir aracı kurumdur, bu tahtada da olmasına nedense hiç şaşırmadım. Günde 50 milyon lotu normalde yüzde 10 marjın olduğu bir borsada hisseleri tabandan dahi verseniz satmanız kolay değildir, demek ki bunun karşıda ayarlı bir alıcısı var. Tabana kadar veriyor gösterirken başka yerden aynı lotları geri alıyor böylece aşırı satıcılı bir piyasa göstermeyi beceriyor. Mutlaka bir hesabı var, bu hesabın bu algıya kapılanlara para kazandırmayacağı ise kesin gibi bir şey. Yani Sn. Yarasa A1 CAPITAL in hareketlerinde bir mantık aramayın sadece bedelli sürecinde taşeronluk yapıyorlar. İyi haftalar bol kazançlar.
    Sn tahminci o zaman biraz daha fikir teattisi yapalım.Falcı değilim diyerek gelecek için teknik analizin bilgi vermediğini siz de kabul ettiniz.O zaman siz stoplara dikkat ederek stop loss yapan bunu da iyi yapan kısa vadeli bir tradersınız .Ama yukardaki açıklamanızda mum analizi bu hissede işe yaramıyor terste bırakmış demişsiniz,belki başka bir kağıtda mum analizi işe yarar HO lara dikkat ederek stop loss yapmak işe yaramayacak zarar etmeseniz de sizi yanıltacak size fırsat kaçırtacak yapabileceğiniz karın çok azı ile yetinmek zorunda kalacaksınız.Bu ise bazı kağıtlarda hayati bir önem taşır.Ben klgyo u böyle görüyorum ,bunda rasyonel olmayan akıldışı işler var bir tezgah olduğu belli siz briçte iyi bir elle 3 sanzatu ile oynu bağlayan sağlamcı bir briç oyuncusu gibi davranıyorsunuz ben genelde çok iyi bir el yakalayıp ısrarla şilem yakalamaya çalışan bir oyuncu sayılırım.O nedenle tarzlarımız borsacılığımız çok farklı.Ben bu kağıtda bu rasyolarla süresiz beklerim 1.11 altı da param oldukça paçal yaparım,çünkü malın ederi bence bu )))))))Bu forumda ben yazan hiç bir forumdaşın kötü niyetli olduğuna inanmıyorum.Maksadını aşan kelimeler bazen olabiliyor çok da önemli değil.

Şimdi misal 50 milyon lot cuma günü 0.84 den el değiştirdi,bu fiktif işlemse bu işlem tüm hareketli ortalamaları anlamsızlaştırmaz mı.Öyle ya o kadar hacim oldu 10 günlük 20 günlük ortalamalar aşağı çekildi,bence bilinçli yapıldı.Bu hareketlere bakarak işlem yapmak doğru olur mu.

8. Teknik analize göre alım satım yapan bir kişi 14.12.2021 de hisse bölünmüş fiyatıyla 1.64 TL den sattı ve hala pozisyonu yok. STOP LOSS unu o gün yaptı ve hisse hala AL vermedi. Trade ile teknik analizi karıştırmamak lazım. 55 günlük HO dan bahsediyorum.

Sayfa 293/691 İlkİlk ... 193243283291292293294295303343393 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •