Sayfa 292/691 İlkİlk ... 192242282290291292293294302342392 ... SonSon
Arama sonucu : 5528 madde; 2,329 - 2,336 arası.

Konu: KLGYO - Kiler GYO A.Ş.

1. Büyük satış 25 i yapılmış galiba Ben onu dahil zannettim.
    Zannetmiş...Ba ba ba !

Şimdi bir şey desem, değmeyecek. O nedenle es geçiyorum.

Geçen de yazmıştım, RTALB ve GLRYH'deki ekip canhıraş bir şeylerin peşinde ama dur bakalım altından ne çıkacak. Şahsen 1.20 maliyetli 400K lotum var ve seçimlere kadar buradayım. İsterse yansın o hisseler, başımın gözümün sadakası olsun...Asla YTD.
    Gerçek, siz ona inanmaktan vazgeçtiğinizde ortadan kaybolmayan şeydir...

Şimdi teknik analiz hakkında tartışmak abesle iştigal denmiş.Bilimin temeli şüphedir.Tartışılmayan konular dinde olur borsa da bir din değil.Teknik analizin tartışılması abesle iştigal denince olmayana ergi yöntemine göre bunu yazan kişinin teknik analizle işlem yapması ve tahmin yapması gerekir.Yalnız koymuş olduğum videodaki ali perşembe üstadın dediği gibi tahmin geçmiş grafiklere bakılarak retrospektif değil geleceği öngören tahmin olmalıdır.Yani kağıt 0.88 direnç 1.04 kırarsa yukarı gider aşağı yönde de 6 aylık ortalama olan 0.77 önemli izlemek lazım gibi hiç bir şeye yaramayan analizlerin anlamı yok.Burada işlem yapan hayek,hissedar,şaho gibi forumdaşlar hep temele dayalı analizler yazdılar ,kağıdın değeri şu olmalı bilanço şu gelirse aslında şirket şu kadar eder falan diye yazdılar,hiç şurayı kırarsa şu olur burayı kırarsa bu olur şeklinde tekniğe dayalı analiz ben okumadım.Ama madem bir teknikçi forumdaşımız var misal kağıt 0.88 bu kağıt teknik olarak yarın ne yapar yukarı mı gider aşağı mı,bunu yazsın ki yazdıklarının alım satan yapanlar için anlamı olsun,yoksa elbet ya aşağı gidecek ya yukarı onu herkes biliyor.Temel analiz olarak benim aklım 1.11 in altına ermez nedenlerini de gerekçeleri ile yazdım.Grafiklerden bağımsız değer olarak bak işte bir tahmin yaptım,teknik analizci arkadaşlar da yazsınlar tahminlerini görelim.Ama o tahminler gelecek fiyatlamalara dayanmasın elimizdeki verilerle cuma gününe kadar olan bitenlere dayanarak 0.88 den nereye gideriz.Soru bu.Cevap yoksa bence tartışmak işte o zaman abesle iştigal olur.

Hayda arkadaş tahmin yapmadan gitti,yok mu teknik analiz yapıp şu nedenlerle yarın artacak ya da düşecek diyen bir grafikçi arkadaş.

4. Sn. Yarasa, sizin de belirttiğiniz üzere teknik analiz dostumuzdur düşmanımız değil, genelde yanılmaz. Ortalamaları bekleyemeyecek kadar sabırsız olanlar için mum analizi var ancak bu hissede hep terste bırakmış.

Takas analizine hiç güvenmem genelde yanıltmak için kullanılır, orada görülen ortalamaların vs bir anlamı olduğunu düşünmüyorum hele KLGYO tahtasında çöp kadar değeri yok benim için. A1 CAPITAL taşeron işi yapıyor bir çok hissede akıl ve mantık dışı alım satımlarına şahit oluyoruz ve şahsım adına hiç saygım olmayan bir aracı kurumdur, bu tahtada da olmasına nedense hiç şaşırmadım. Günde 50 milyon lotu normalde yüzde 10 marjın olduğu bir borsada hisseleri tabandan dahi verseniz satmanız kolay değildir, demek ki bunun karşıda ayarlı bir alıcısı var. Tabana kadar veriyor gösterirken başka yerden aynı lotları geri alıyor böylece aşırı satıcılı bir piyasa göstermeyi beceriyor. Mutlaka bir hesabı var, bu hesabın bu algıya kapılanlara para kazandırmayacağı ise kesin gibi bir şey. Yani Sn. Yarasa A1 CAPITAL in hareketlerinde bir mantık aramayın sadece bedelli sürecinde taşeronluk yapıyorlar. İyi haftalar bol kazançlar.

Geçen yıl doholdeydim,gene böyle bir tartışma oldu,grafiklerle tekniğe kafayı takmış bir forumdaş pazartesi kapanış çok önemli 2.12 üstü kapaması lazım kaparsa önü açık dedi.Şaşırdım neden ki dedim meğer ay sonu kapanışı imiş iki ay üst üste 2.12 yi kırarsa çok önemliymiş bir ton da gösterge söyledi.Yahu koca doğan holding her gün zarar eden kar eden onlarca şirketi var,bir sürü anlaşma yapıyor şirket alıyor satıyor,onun fiyatı sıradan bir gün sıradan bir rakamı bir günlük yukarı veya aşağı kırdı diye fiyatlanabilir mi dedim,herhalde fiyatlanmaz dedi sonra yaptığı işlemleri kağıtları falan söyledi küllüm zarar hep kumar kağıtlarında işlem yapıp duruyordu.))))))))))

Alıntı Originally Posted by tahminci Yazıyı Oku
    Sn. Yarasa, sizin de belirttiğiniz üzere teknik analiz dostumuzdur düşmanımız değil, genelde yanılmaz. Ortalamaları bekleyemeyecek kadar sabırsız olanlar için mum analizi var ancak bu hissede hep terste bırakmış.

Takas analizine hiç güvenmem genelde yanıltmak için kullanılır, orada görülen ortalamaların vs bir anlamı olduğunu düşünmüyorum hele KLGYO tahtasında çöp kadar değeri yok benim için. A1 CAPITAL taşeron işi yapıyor bir çok hissede akıl ve mantık dışı alım satımlarına şahit oluyoruz ve şahsım adına hiç saygım olmayan bir aracı kurumdur, bu tahtada da olmasına nedense hiç şaşırmadım. Günde 50 milyon lotu normalde yüzde 10 marjın olduğu bir borsada hisseleri tabandan dahi verseniz satmanız kolay değildir, demek ki bunun karşıda ayarlı bir alıcısı var. Tabana kadar veriyor gösterirken başka yerden aynı lotları geri alıyor böylece aşırı satıcılı bir piyasa göstermeyi beceriyor. Mutlaka bir hesabı var, bu hesabın bu algıya kapılanlara para kazandırmayacağı ise kesin gibi bir şey. Yani Sn. Yarasa A1 CAPITAL’ in hareketlerinde bir mantık aramayın sadece bedelli sürecinde taşeronluk yapıyorlar. İyi haftalar bol kazançlar.
    E sayın tahminci madem teknik genelde yanılmıyor,bu kağıt yarın ne yapar tekniğe göre yukarı mı gideriz aşağı mı,ve neden yukarı gidiyoruz neden aşağı,teknik olarak açıklaması ile yazarsanız okuyan pek çok forumdaş var yararlanmış olur.

7. Ben falcı değilim. Size yazdığım gibi bir çok kez bu kağıtta portföyümün yüzde 5 i ile tepkiye oynadım ve küçük kayıplarla stopladım. Yarın ne olacağını bilemem ancak 9 günlük HO (1.04) yukarı kırılmadan ben kalıcı pozisyon almam. Aselsan da yüzde 10 luk düşüşü takiben tepkiye oynayıp kazanç elde ettim ve bu miktar ile KLGYO aldım trade etmeyi planlıyorum çünkü 9 günlük HO altında sadece bu hisseyi trade amaçlı taşırım. 55 günlüğü geçerse yüzde 10 a kadar bir portföy oluşturmayı düşünebilirim ve altına inmedikçe pozisyonumu korurum.

Muhtemelen sizi tatmin etmemiştir cevabım siz yarın için benden keskin rakamlar istiyorsunuz ama teknik analiz bu değil. Bana inanın. YTD.

Valla olay inanıp inanmamak değil sn tahminci,nickinize uygun bir cevap olmadı.Daha önce de yazdım işe yarıyor diyorsanız yarıyordur,eleştirmek haddim değil elbet siz de borsacısınız ,işe yarayan her şeye saygım vardır.Ama abesle iştigal falan dendi mi bu da benim tarzıma hakaret gibi bir şey oluyor.Ben tekniğe inanmıyorum da umursamıyorum da şimdiye kadar hiç zararını görmedim.Geleceğe uygun bilgi vermeyen bir şey için kafa patlatmak da cidden içimden gelmiyor.Ayrıca bizim borsa çakal dolu ,speğin teknikçisi yok mu o teknik bilmiyor mu,tekniğe göre hareket etmem adama elimi belli etmem demektir beni yanıltır diye özellikle öğrenmiyorum,öğrenmeyeceğim.Benim aklım temele çalışır şirkete kafamda bir fiyat biçerim onun altında alırım üstünde satarım bu kadar basit.O yüzden bilanço esastır fiyatlar teknik analiz falan insanı yanıltabilir diye düşünüyorum

Sayfa 292/691 İlkİlk ... 192242282290291292293294302342392 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •