Sayfa 2930/7020 İlkİlk ... 193024302830288029202928292929302931293229402980303034303930 ... SonSon
Arama sonucu : 56156 madde; 23,433 - 23,440 arası.

Konu: Sanat Mozaik

1. Ryan Gosling ve Emily Mortimer'in rol aldigi romantik komedi-drama Gercek Sevgili (Lars and the Real Girl - Lars e una ragazza tutta sua) 12 Ekim 2007 tarihinde vizyona girdi.

2. Pulitzer Odullu Kuba asilli Amerikali yazar Oscar Jerome Hijuelos'un olum yildonumu (12 Ekim 2013)

"Bir banka oturup dolunayi seyrettim. O gece oylesine kocaman, deliler gibi ve mutlu mutlu parliyordu ki o kadar uzaga yetisebilsem suratina bir tane yumruk gecirirdim. Ama ne yapabilirdim ki? Tek bir seyi bile degistirmeden sonsuza kadar hayal kurabilirsin, dedim kendi kendime." Kara Kafa

"I sat on a park bench checking out the moon. It was glowing so big and crazy and happily that night that I would have punched it in the mug if I could have reached that far. But what could I do? You could daydream forever, I told myself, without changing a single thing."

"Kiciniza comak sokmaya calisan insanlarla bir arada buyumek bu olsa gerekti!

Ben buydum iste.

O gece butun bu pisliklerden uzaklara gitmek istedim.

Gercekten uzaklara, cok cok uzaklara."

"I mean, talk about growing up with people shoving sticks up your butt!

That was me.

That night I wanted out from all taht shit.

Realy, out, out, out."

3. Uzanmak golgesine, soluk ve dalgin,
    gunesten kizgin bir bostan duvarinin,
    dinlemek bogurtlen dikenlerinin arasindan
    tarlakuslarinin sakimasini, hisirtisi yilanlarin.

Topragin catlaginda, burcakotlarinda ya da
    izlemek kirmizi karinca dizilerini,
    kah dagilan, kah toplasiveren
    basak kumeciklerinin uzerine.

Gozlemek dallar arasindan, cirpinisini
    denizin uzaklarda, pul pul,
    yukselirken agacsiz tepelerden
    Agustos boceklerinin titreyen sarkisi.

Ve dolasirken goz kamastiran guneste
    hissetmek huzunlu bir hayretle
    nasil da benzedigini, hayatin ve acilarinin,
    ustu cam kiriklariyla kapli
    su duvar boyunca yurumeye.

Eugenio Montale

4. Su dagilgan gonlumuzu kavrayip her bir yandan
    atesten imlerle aciklayacak
    ve tozlu cayirlarda yitmis bir safran gibi
    parildayacak sozcugu isteme benden

Ah guven icinde gidiyor insan
    dost kendine ve baskalarina
    onemsemiyor sivasi dokuk bir duvarda
    biraktigi golgesini kavurucu sicagin

Sana dunyalar acacak anahtar isteme bizden
    belki birkac hece bir dal gibi kuru ve egri bugru
    bugun yalniz sunu diyebiliriz sana
    olmadigimiz ve istemedigimiz seyi

5. Jackie Brown'nda Max Cherry rolu ile Akademi Odulu'ne aday gosterilen Amerikali aktor Robert Wallace Forster, 78 yasinda hayatini kaybetti

6. "Mutluluk dedikleri sey, evladim, suya attigin balik agi gibidir; cekmeye kalkarsin, agir gelir, bir de cikarirsin ki, bombos! / Our luck, my little friend, is like water in a fish-net; you tug and it bulges, you pull it out there's nothing there! / La nostra fortuna, amico, è come l'acqua nella rete: tiri la rete è la senti gonfia, e quando l'hai tirata a terra non c'è niente!" Lev Nikolayevic Tolstoy, Savas ve Baris

7. "Nedir insan, hep ovulen bu yari Tanri? Guclerinden, tam da gerekli oldugu bu yerde yoksun kalmiyor mu? Sevinc icinde yukseldigi,acilarla yikildigi zaman, tam da ucsuz bucaksiz sonsuzlukta kendini yitirmeyi ozlediginde, o vurdumduymaz ve soguk bilince geri donmuyor mu hep?" Johann Wolfgang von Goethe, Genc Werther'in Acilari

"Cos'è mai l'uomo, il tanto esaltato semidio! Non gli mancan forse le forze proprio quando ne avrebbe maggior bisogno? Sia che s'esalti nella gioia, sia che sprofondi nel dolore, non è forse trattenuto e riportato alla cupa e fredda coscienza di sé mentre aspirava a smarrirsi nella pienezza dell'infinito? / What is man, this exalted demigod? Doesn't he lack power just when he needs it most? Whether he is uplifted by joy or engulfed by suffering, is he not stopped in both conditions and brought back to dull, cold consciousness just when he is ready to lose himself in the abundance of the infinite?"

Resim: Caravaggio, Narciso, 1597–1599

8. Bakiyorum geceye demirlerden
    ve iman tahtamin ustundeki korkunc baskiya ragmen
    kalbim en uzak yildizla birlikte carpiyor.

Nazim Hikmet

Guardo la notte attraverso le sbarre / I look at the night through the bars,
    e malgrado tutti questi muri che mi pesano sul petto / and despite the weight on my chest
    il mio cuore batte con la stella più lontana / my heart still beats with the most distant stars.

Resim: Vincent van Gogh, Notte stellata sul Rodano, 1888

Sayfa 2930/7020 İlkİlk ... 193024302830288029202928292929302931293229402980303034303930 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •