Artan

15,21 9.98 11:56
43,46 9.97 11:56
351,00 9.95 09:55
8,08 9.93 11:56
26,28 9.68 11:56
Artan Hisseler

Azalan

19,89 -10 11:56
42,66 -10 09:55
36,24 -9.99 11:56
255,25 -9.96 11:56
12,60 -9.94 11:56
Azalan Hisseler

İşlem

10.353.189.760,80 11:56
9.092.899.067,08 11:56
3.503.129.535,90 11:56
3.447.026.931,90 11:56
3.246.451.611,00 11:56
Tüm Hisseler
Sayfa 295/853 İlkİlk ... 195245285293294295296297305345395795 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 2,353 - 2,360 arası.

Konu: Bana kalırsa.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Her ne kadar abd borsasını sarsacak bir olay olmasada, abd petrolu krizinden abd borsaları yara almadan çıktılar. Pek düşmediler, hatta hiç düşmedi gibi.

Bu da bende S&P düşecek gibi algısını biraz bozdu.

Son tepe S&P de 2884 dü. Dün 2720 ye kadar düştü. Yaklaşık %5,6 düşüş demek.

Bugün yine 400 küsür milyar dolarlık paket onayladılar.

Birde önceki açıklanan trilyon dolarlar var.

Belkide realizasyon bu kadardı. %5,6 civarı ile son buldu.

İmdi 2790 ı veya yuvarlak 2800 ü tekrara yukarı geçecekmi ona bakmak lazım.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Onbir işgünüdür S&P, %50 fibo direncini geçemedi. Ne aşağı indi nede yukarı çıkış gösterdi.
    Temel veriler çıkması gerektiğini söylüyor.
    Bu ay ve gelecek bi kaç ay için ekonomik veriler çok kötü gelecek ancak sonrasında hem baz etkisi, hem virus yavaşlaması, hemde bu bir kaç ayda saçılan trilyonların etkisi ile ekonomiler eski rutinine dönmeye başlayacak. Borsalarda geleceği alırlar şimdiyi değil.

TR borsasını tahmin etmeye çalışmayı ne zaman bırakmıştım. ? Avrupa ve TR borsasını bir müddettir abd borsasına tam olarak kitlediler.
    BIST, Ayda bir kaç gün abd borsasından farklı davranıyor, ondada bir fon veya bir grup ya silkeleme yapıyor, yada ciddi oranda mal alıyor. Sonra tekrar abd borsasına kitli durumdayız.

Bizim devletin dağıtmaya başladığı 500 bin TL ye kadar 6 ay ödemesiz kredileride, alanlar para piyasalarına yada USD ye sokuyorlar.
    Borsayamı soksam, petrol yada dolar mı alsam diye düşüncedeler.
    Alanların bir kısmı zarar edecek, bir kısmı kazanç sağlayacak. Kazançlar bu halkın sırtından olacak çünki o paralar üretime dönmüyor.

Şirketlerinin ihtiyaçları için verilen paralar, devlet denetlemediği için, başka yerlere gidiyor. Denetlese kendi pisliği ortaya çıkacak çünki paranın ana kısmı siyasetle iç içe şirketlere gidiyor, onlarda direk USD ye yatırıyor.

S&P ağır abi gibi davranıyor.
    Aslında gün içi hareketleri grafiğe bakarak tahmin etmesi kolay. Gün içi grafiğe bakarak S&P den para güzel kazanabilirsin eğer tüm gün ekran başındaysan.
    Tabi BIST tüm gün S&P'ye kitli kalırsa. farklı davrandığı anda tüm kârı kaybedebilirsin. Ama dax ve CAC öyle değil. Tam olarak kitli gibi görünüyorlar. S&P'ye bakara S&P, DAX ve CAC dan gün içi işlemlerden, küçük küçük iyi para kazanılabilir.
    Tabi teoride. Gerçeğe dönüştüğünde kazanılamayabilir. Tamamen yüzeysel bir yorum.

Tam olarak yüzeyselde sayılmaz. 3 kez S&P nin gün içi grafiğine bakarak BIST de al sat yaptım ve üçüdende kârlı çıktım.
    S&P gün içi 10 hareket yapıyorsa, en az 3 tanesi çok kolay tahmin edilebilir hareket olarak çıkıyor. Göstere göstere yapıyor.

Bu yöntemle kaşıkla mezar kazar gibi yavaş yavaş para kazanılabilir vakti çok olan için.
    Yada yapay zeka'ya vereceksin anahtarı, senin adına o yapacak.
    Son düzenleme : alicemal; 24-04-2020 saat: 10:27.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Örneğin şu an S&P future, gün içi küçük U larla(30 dakkalık grafik), büyük bir U oluşturuyor. 2830 da bitecek bir U.

Bu U yu aşağı veya yukarı doğru bozabilecek bir haber gelmezse, bariz bir şekilde yapıyı oluşturuyor.

Ahanda(BIST long) longları, 2830 da azaltmak üzere artırdım. bakalım ne olacak. 2830 danda biraz düştükten sonra yine yukarı devam etme ihtimali yeterince yüksek.(Amma korkarak yazıyorum değilmi.?)

S&P de kısa vadede de olsa endeksi yönlendirme gücüne sahip olanlar, çok kolaylıkla avrupa veya TR gibi abd ye kitlenmiş borsalarda tuzak kurabilirler.

S&P yi yükseltip diğer borsalarda mal boşaltırlar, S&P yi düşürüp diğer borsalarda ucuza mal toplarlar.

Bizdeki merrill ve citi gibi abd firmalarında çalışanlar, benim yazıyı görürse gıçları ile gülerler herhalde, "günaydın slave, daha öğrenmen gereken yüzlerce numaramız var. Öğrensende değiştirmeye gücünüz yetmez." derler.
    Son düzenleme : alicemal; 24-04-2020 saat: 10:54.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Dün sabah ne yazmıştım hatırlatayım, hep hatırlatırım bilirsiniz.? Geçmişini hatırlamayanın gelecek planı olamaz.

S&P future günde 10 hareket(dalga) yapıyorsa en az 3 tanesinin gideceği yeri tahmin etmek çok kolay. Hatta 3 tanesinde sörf de yapmışım, S&P future un hareketine göre BIST de alıp satmış kâr etmişim.

Son dalgayada ahanda atlıyorum demişim, dalga sonu 2830 da biter demişim.

Bakın 30 dakkalık S&P future grafiğine, aynen de küçük Ularla Büyük Uyu 2830 üzerinde tamamlamış, sona doğru birde kulp takmış, fincan olmuş.

Fazladan aldığım longları, 2830 geçilince azaltırım demiştim ancak hareket sağlam olduğundan, akşam seansında bizim VIOP da sinekler uçuştuğundan, ilave longları kapamadım.

Sahidende 2 iş gecesidir bizim VİOP da neredeyse kimse işlem yapmıyor.?

Tabi her seferinde bu kadar bariz olmuyor, dalga bozuluyor. Ancak 4 dalgaya bindim, dördüde tuttu.?
    Bir riski daha varki, S&P future dalgası normal biter ancak BIST bu sefer ters hareket edebilir.

---

Merkel aradı, yanında macron vardı. Bana DAX ve CAC konusunda söylediklerime çok kızmışlar, "vay efenim abd borsalarına kitlenmişler" demişimde, "hiçmi şahsiyet yok sizde" demişimde.

Bu sebeple dün abd borsalalarından ayrıştılar.
    Sebebini bende henüz bilmiyorum. Halbuki dün, 1 trilyon avro luk pakettede anlaştılar haberi çıkmıştı. abd yükselirken bunlar sürü halinde düştüler. İmdi bu "sürü" lafımada kızarlar ama grafikleri üst üste yapıştırıp görsünler.

Her neyse, S&P future hakkatende ilginç, çok temiz formasyonlar yapabiliyor.
    S&P ise o kadar temiz değil, her tarafı GAP ve obruk dolu.

Ana konuya gelirsek, bakalım 2800 desteği üzerinde kalacakmı.? 11 gündür buralarda dolanıyor.
    Son düzenleme : alicemal; 25-04-2020 saat: 10:19.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    İlginç veri.

Yaklaşık 4 haftadır BIST yükseliyor.

Ancak yabancıların hisse senedi oranlarına bakıyorsun. Bu 4 haftada hep çıkmışlar.
    TCMB verisine göre öyle. O veriyi neye göre hesaplıyorlar detay bilmediğimden, şüphelide yaklaşıyorum. Yabancının elindeki senedin değeri artmamış ve diğer senetlerin değeri artmışsa, yabancı çıkmış gibide görünebilir. Tabi bu ihtimal sıfıra yakın olmalı.

Neyse çıkmış varsaymak zorundayız. Peki o zaman alan kim.?

Bizim FON yöneticileri erkek mi oldu.?
    Bu ihtimal sıfır çünki abd borsalarının kuyruğundalar. Kendileri karar alamayacak kadar basiretsizler. Öyle şartlandırılmışlarki, çoban olmadan adım atmıyorlar. İlla bir çobanları olacak.

Peki devlet bankaları fon yöneticileri.? Onlar çöp. Çobanları tayyip erdoğan kafalarına silah dayamasa, TR deki yahudi özel bankalar ne yapıyorsa aynısını yapıyorlar. Her türlü işlemleri, kuralları aynı. Taaki kafalarına silah dayanana kadar.

Yine aynı soruya geldik. Yükselişi kim başlattı.? Kim başlattı ise, 90 bin altındaki bariz manipulasyon olan silkelemeleride o yaptı.

TR deki yerli mevduat kullanan yahudi bankalarımı yaptı.? O zaman yerli parası gibi görünür.

Katarlılarmı yaptı.? Onların parası yerlileştimi.?

Varlık fonumu yaptı. O fonda sinekler cirit atmıyormu.?

Kimin yaptığı neden bu kadar önemli.?
    Hareket işine yarasada yaramasada sebebi mutlaka bulmak gerekir. Her hareketin sebebini doğru olarak bilmek gerekirki, devamı hakkındada az çok bilgi sahibi olabilirsin.

Mesela sana çarpan kamyon veya arslan olabilir. Her bir durumda olayın devamı farklı gelişir. Çarpan kamyonsa, şoföre kufur etmeye başlayabilirsin. Arslansa hemen yalakalığa başlaman gerekir.

Sebebi bilmek, devamında senin hareket tarzını belirler.
    Al bir özlü söz daha, hemen kaydetmek lazım. Merkelle macron ada göndereyim, isterler.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    4,233
    alicemal abi sen hep temel yazıyon genelde.

lakin,

ben seni okurken ara satırlarda senin teknikten de anladığını hissettim, ya da bana öyle geldi bilemiyom.. ))

şu forumda kime sorsam hepsi süper anlıyo bu işlerden ama,

bence hiç biri benim ne dediğimi ? ne sorduğumu ;? anlamıyor.. ))

copy-paste formülle karikatür çizdirmek çocuk oyuncağı.. adama o barların üzerine çektiğin çizginin hesaplamasını düz matematikle yazabilir misin bana ? diyorum, cevap hep hık,mık,kem,küm.. ))

neyse sadede geliyim ; dedektifçilik oynıyacaz seninle.. ))

elimizde sadece iki tane ipucu var ; biri fiyat, biri de hacim

forumdaki süper teknikçilerin tamamı fiyata odaklanmış.. ))

oysa ki ikimizin de iyi bildiği üzere bu filmin esas oğlanı fiyat değil, hacim'dir...

şimdi ben grafiği atıyom aşağıya..

ortada fiyat var.. onu ortaya aldım dansöz gibi oynatmayı planlıyorum. )).. onun altına alım satım hacim bilgisi ve sağ yanına da fiyat kademelerindeki hacim doluluk bilgilerini koydum.. aklım sıra fiyatın etrafını çevirdim, kuşatmaya aldım.. furuşmaya hazırlanıyom.. ))

şimdi sen bana bu noktada lazımsın işte.. doğru savaş senaryosu yazmam için sen bana akıl vericen biraz. ))

benim senden talebim budur.. açık açık yazdım.. benim hayal gücümü harekete geçir.. şu hacim bilgisini doğru şekilde kullanabilmem için ufkumu aç.. öyle bir aç ki, ben oscarlık bi film yapıyım bundan.. ))

bu işin özü düz ticarette olduğu gibi arz talep dengesidir sonuçta.. ama bu bana yetmiyor.. doğru hacim bilgisi var elimde ama doğru kullanmayı da becerebilmek lazım.. top sende artık.. sana kolay gelsin.. aklına geldikçe yaz, ben hep okuyom seni.. ))

dipNot : dersen ki - iyi güzel de benim bu işten ne menfaatim olacak ?

çok kazanırsam seni yemeğe götürürüm.. )) kazanamazsam da götürürüm,.. )) bi yemeğin lafı mı olur ? alicemal abi, ayıp ediyosun valla.. ))

7. Çin faktörü iyi irdelenmeli,
    ABD ve Avrupa Topluluğu göreceli önümüzdeki dönemde Türkiye özelinde biraz daha geri planda kalabilir,
    Bankacılık başta olmak üzre , lojistik,demiryolu (demirçelik) ,denizcilik, bilişim, GYO gibi sektörlerde kızıl sermaye agresif satınalma ve bisteka da pozisyon alma durumu söz konusudur.
    Covid 'le beraber çekirge sürüsü gibi çin denizinden başlayarak ,orta asya supurerek Afganistan ,İran da önüne katıp Avrupa'ya indirildiler
    Yerli sermaye ,iş yapmayı düşünenler önümüzdeki dönemde bu çekirge sürüsünün içinden geçip ticareti ipek yolu önemli noktaları olan yukarda kırım azerbeycan Afganistan aşağıda İran Kırgızistan Türkmenistan Kazakistan daha alttada Hindistan Pakistan alt asya ülkeleri ekseninde ticaret rotası yeniden çizilip uygulanmaya gecikmeden başlanmalı,Rusya Çin Japon denizine kadar aşağıda Hint denizine kadar uzanilmalidir.
    Bu zor ama aynı zamanda kolaylaştırıcı unsurları tarihi olarak zaten içinde barındırmaktadır,ingilizce veya Avrupa dilleri olmaksızın sadece Türkçe ile bu rotalara uzanabilme olanağı iyi kullanılmalıdır.
    Demiryolu ve gemicilik başta olmak üzre lojistik, depolama ve tedarik zinciri içerisinde pozisyon almak hayati öneme sahip
    Üretim bilişim başta olmak üzre çok fazla rol alabilecegimiz görev verilecek alanlar gibi gozukmemekte,rekabet gucumuz insan kaynağı ve alt yapı olarak zati müsait de gozukmemekte
    Çekirge sürüsü nasıl ki hububat tarlalarını talan ettiği gibi bu sürü de yerli bir çok taşınır ve taşınmaz ekenomik kaynaklarıda talan edeceği aşikardır
    Bunun üstesinden nasıl gelinecegi karşı kontra politikalar nasıl üretileceği önemlidir.
    Kavimler göçü muhtemel bu sefer tersi yöne batıdan doğuya doğru kayıp akacak
    Bu dalganın ilk öncülerinden olup ekonomik ve stratejik olarak planlar yapamazsak
    Pasifik tarafından bize dayatılan en ucuz hammaddemiz olan asker özelliğimiz kullanıma sokulacagi aşikardır.
    Bu çekirge sürüsüne duvar olmak veya mücadele etmek pek akıllıca olmayacağı aşikardır.
    Hürmetle,

Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8. Dünya resesyona girdi, ,
    bunun deprasyona dönüşme ihtimali de var.
    Virüs ile devam edersek durumlar kritik.
    borsalar uzun süre kendine gelemez.

Sayfa 295/853 İlkİlk ... 195245285293294295296297305345395795 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •