Çok izlemedim ama FED'in 0.25 arttırımından sonra paritenin 1.1790'lara gelmesi/
getirilmesi enterasan..neymiş ECB QE'yi sonlandırmayı açıklayabilirmiş..daha temmuz ayı var ama açıklasın bakalım, İtalyan, İspanyol vb tahvilleri, tahvil alımları ile desteklediği zombi şirketlere neler oluyor..nasıl kıpraşmaya başlıyorlar..bana göre ECB'ni tahvil alımlarını sıfırlaması mümkün değildir..belki 5-10 daha azaltabilir..
Neyse şunu unutmamak lazım ''ECB tahvil alımlarını duruduruyorum'' dese, bizim için hiç iyi bir durum oluşmaz..isterse böyle bir açıklamayla parite 1,25'lere çıksın farketmez..bizde kurlar daha fazla yükselir kanaatimce..çünki havuzu dolduran vanaların biri daha kapanmış olur..
Neyse benim tahminim ECB'nin bu ayki toplantısından ağızlarında bir şeyler geveleselerde pek sonuç çıkmayacağı..her şey halının altına süpürüldüğü gibi QE sonlandırma kararını da Temmuz'a öteleyebilirler..böyle bir durum oluşursa burada dikkat edilmesi gereken husus paritenin dolar lehine gelişmesi olabilir..o zaman içeride dolar tekrar yükselebilir..
Neyse yukarıdadakilerin hepsi senaryodur..YTD..
Yer İmleri