Sayfa 299/777 İlkİlk ... 199249289297298299300301309349399 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 2,385 - 2,392 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Walla bu konuda çok bir bilgim yok..izlemedim..ancak Trump'ın ticaret kısıtlamalarının ciddi sonuçları olacak gibi..Trump kararlı gözüküyor..ÇİN ise tehlikeyi nasıl savuştururum diye bakıyor, çareler arıyor..

Esasen global küçülme daha büyük bir sorun..olayları sadece QT, mali tedbirler vb.ye bağlamamak lazım..küçülme doları güvenli liman yapar..
    Daha öncede vermiştim..aşağıdaki resim bilinen bir resim..ilk olarak EM'lerdeki çalkantılarla olay gün yüzüne çıkmış gözüküyor..devamı nasıl gelir bilemiyorum ama junk olanlar önden buyuruyor şimdilik..

Ha hemen belirtelim dolar anavatanına dönerken bir kısmı ABD 10 yıllıklara gidiyor..artık yatırım deyin, güvenli liman deyin, ne derseniz deyin..buda 10 yıllıkların faizinin daha fazla yükselmesini önlüyor..

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku

Haa bu arada eurusd ise insanları uyutabileceklerini sanmıyorum neyse o..
    Bütün dünyanın gözünün üzerinde olduğu bir pariteyi galip öztürk tahtaları ile karıştırmamak lazım..

Kaldıki parite lerde malı toplim de manipülasyon yapim diye bir durum yok..

Dünyada bütün büyük fonlar her şeyden haberdar..
    Gizli saklı bir durum yok..

Fazla da komplo teorisi zararlı bence..Sağlıklı kara verme yetisini azaltır..

Gund komplo teorilerini hiç sevmem, inanmamda..ancak geçiyorum rakamları vb. , en azından bu kadar faiz farkına rağmen paritenin buralarda olması bana çok mantıklı gelmiyor..sana geliyor mu?

Geçen günde bahsetmiştim bankaların bankası BIS ne diyordu; güçlü doların kimseye faydası yok..

Olaya bu cihetten bakarsan paritenin tutulmasının faydaları ortaya çıkmış olur..ABD için bile..

Daha öncede vermiştim..aşağıdaki resim bilinen bir resim..ilk olarak EM'lerdeki çalkantılarla olay gün yüzüne çıkmış gözüküyor..devamı nasıl gelir bilemiyorum ama junk olanlar önden buyuruyor şimdilik..

Ha hemen belirtelim dolar anavatanına dönerken bir kısmı ABD 10 yıllıklara gidiyor..artık yatırım deyin, güvenli liman deyin, ne derseniz deyin..buda 10 yıllıkların faizinin daha fazla yükselmesini önlüyor..

Ağır abi sorumluluklarının farkında..

Powell, Ocak ayından itibaren her toplantıda basın toplantısı düzenleneceğini belirtti.
    Bu seneyi atlatabilirsek, iyi olacak..

Çok izlemedim ama FED'in 0.25 arttırımından sonra paritenin 1.1790'lara gelmesi/getirilmesi enterasan..neymiş ECB QE'yi sonlandırmayı açıklayabilirmiş..daha temmuz ayı var ama açıklasın bakalım, İtalyan, İspanyol vb tahvilleri, tahvil alımları ile desteklediği zombi şirketlere neler oluyor..nasıl kıpraşmaya başlıyorlar..bana göre ECB'ni tahvil alımlarını sıfırlaması mümkün değildir..belki 5-10 daha azaltabilir..

Neyse şunu unutmamak lazım ''ECB tahvil alımlarını duruduruyorum'' dese, bizim için hiç iyi bir durum oluşmaz..isterse böyle bir açıklamayla parite 1,25'lere çıksın farketmez..bizde kurlar daha fazla yükselir kanaatimce..çünki havuzu dolduran vanaların biri daha kapanmış olur..

Neyse benim tahminim ECB'nin bu ayki toplantısından ağızlarında bir şeyler geveleselerde pek sonuç çıkmayacağı..her şey halının altına süpürüldüğü gibi QE sonlandırma kararını da Temmuz'a öteleyebilirler..böyle bir durum oluşursa burada dikkat edilmesi gereken husus paritenin dolar lehine gelişmesi olabilir..o zaman içeride dolar tekrar yükselebilir..

Neyse yukarıdadakilerin hepsi senaryodur..YTD..
    ha haaaa dağ fare doğursun bakalım..

Bugünkü haber;

Avrupa Merkez Bankası'nın Perşembe günkü politika toplantısında tahvil alımlarından çıkış tarihine ilişkin işaretler yakından izlenecek

14 Haziran 2018 Perşembe, 10:38
    Güncelleme: 14 Haziran 2018 Perşembe, 11:22

Mario Draghi ve Avrupa Merkez Bankası'ndaki (AMB) diğer yetkililer, tahvil alımlarından çıkış tarihine ilişkin ilk resmi görüşmeyi Perşembe günü gerçekleştirecek. Yine de, yetkililerin bu konuda bir karara varıp varmayacakları net değil. Politika yapıcıları, karar almak için Temmuz ayını bekleyebilir.
    Normalde AMB kararı sonrası parite birden düşebilir diyeceğimde, demeyim..ne kadar düşer bilemeyeceğim, global kumarbazlar var işin içinde..

YTD...

Bitcoin'den al haberi..

Benim mi dikkatimi çekiyor bilmiyorum..ne zaman dolar ve türevlerine rağbet artsa coin'ler yamulmaya başlıyor..enterasanı, aynı şartlarda altın bile bu kadar yamulmuyor..ne olacak bu coin'lerin hali..

Nerelerdesin senyör vicente, çık ortaya..

Bu başlıkta az mı yazdın bu tür yazıları..

Alıntı Originally Posted by vicente Yazıyı Oku
    Zayif kirilgan 10 yıllık li fed dolarina yine sopayla daldilar. Euro bi yandan goplar bi yandan vuruyor
    Ne cektin be dolar
    91.50 nedir ya
    Nese fed faiz arttircak dolar vatanina donecek kafasina devam
    Bi yandan da akp fed e aldanip dolar alanlari endekse mazot yapiyor. Ölmüş bitmis dolara arada parmak atarak canlandiriyor sermaye girişi icin. Bunlar da ahaa fed faiz arttircak iste abicim diyor

ha haaaa dağ fare doğursun bakalım..

Bugünkü haber;

Normalde AMB kararı sonrası parite birden düşebilir diyeceğimde, demeyim..ne kadar düşer bilemeyeceğim, global kumarbazlar var işin içinde..

YTD...
    Eylülden aralığa kadar 15 daha kesilecekmiş;

ECB Yönetim Konseyi bugünkü toplantısında ayrıca, varlık alım programının Eylül 2018 sonuna kadar aylık 30 milyar euro olarak devam ettirilmesini, Ekim-Aralık 2018 döneminde net varlık alımının aylık 15 milyar euroya indirilmesini ve Aralık 2018 sonrasında net varlık alımlarının sona erdirilmesini kararlaştırdı.
    Düşürebileceklerini tahmin ediyordum ama tamamen bitirmeye tarih verceklerini sanmıyordum..biraz yamuldum ama aşağıdaki cümleler de pek iç açıcı değil;

ECB açıklamasında, genekli olduğu sürece uygun likidite şartlarının ve parasal genişlemenin devam ettirileceği de ifade edildi.
    Normalde ECB tahvil alımlarını Eylül'de bitirmeyecekmiydi..zombi şirketlerin tahvil alımları ne olacak..muhtemelen Draghi yine arkadan dolaşıp basın açıklamasında şirket tahvilleri için devam ediyoruz mu diyecek..

Anladığım ECB'de şahinler yada Alman kanadı ağır basmış gözüküyor..zaman ne gösterir bilinmez ama 2011'de ECB başkanı Trichet'in Avrupa bankacılık krizini başlattığı duruma düşmesinlerde..

Gund bir yere not et..zaman daha çok var ama böyle böyle ''QE forever'' a doğru yol alınır..her hasta iyileşmek ister..ancak isterken bir de bakmışsın..

YTD..

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Ben bu trend de düşüş sinyallerini arıyorum..Düşebilir mi düşecek mi neden düşebilir..
    Olası bir düşüşde sinyal ile tahminimiz tutarsa bunun geri beslemeleri ve ileriki trend lerde kullanımı..

Benim yapım böyle..Hisse de alsam bu hisse düşse düşse neden düşeri araştırmaya başlarım..
    Gund naçizane bu saatten sonra düşüş sinyalleri yerine yükseliş sinyalleri ara bence..en azından bu sene..

Bak sevimli liborumuz(3 aylık baz) dayanamayıp bir aylık durgunluktan sonra tekrar başını kaldırdı..

2'dan sonrası sarı alarm, 2,5'tan sonrası kırmızı alam idiydi..

Ayrıca turbun büyüğüne daha sıra gelmedi..Eylül Ekim gibi pazara çıkacak..

Şimdi birde ECB'nin hiç yoksa bir 15 milyar Euro kesintisi daha eklendi üzerine..

Not olarak belirteyim; inşallah olumlu çıkar ama seçim sonuçları olumlu olsa bile trendi değiştirmez, sadece yavaşlatır bence..

8. Evet ECB de bitiriyor..
    Kalacak BOJ..Onunda etkisi sıfır gibi bişi..

Daha ECB nin parasal sıkıştırma durumları var..
    Ona geçebileceklerini sanmıyorum 2020 lerden önce..

Dalga dalga geliyor işte..
    Kriz , parasal gevşeme , ardından sıkıştırma..

Forever QE diye birşey yok enki..2 senedir diyorum..
    Bizde dolar QE kesildi diye de yükselmiyor..Tek neden bu değil..

Senle daha evvelde tartıştık..
    Ben sadece bu QE kesiliyor ayağına doların yükseldiğini düşünmüyorum TR de..
    Evet etkisi var ama 1.80 i taban alırsak gideceği en max yer 3 olurdu..

FED sade bize mi yükseltiyor doları..rub zar mxn brl ..??? Hepsi 2016 zirvesinin altında hemde çok altında..

QE kesilmesine rağmen bizde başka şeyler olursa doların löp löp aşşa geldiğini pekala görebiliriz..

ABD de resasyon deniliyor ama unutmamak lazım ki 2 senelik seri faiz artışı üzerine QT..
    ABD ekonomisi hala büyüyor hala yüzde 2 nin üzerinde enflasyon yapıyor..

Bizim kendi çöplüğümüzü toplamamız lazım..Böyle gitmez..

Sayfa 299/777 İlkİlk ... 199249289297298299300301309349399 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •