Özellikle artan petrol fiyatları ABD ve AB'de enflasyonu arttırmış gözüküyor.Avrupa'da enflasyon o kadar olmasa da ABD'de tüketici enflasyonu 2,8 ve bugün açıklanan üretici enflasyonu ise 3,1..mali tedbirlerin etkisi de vardır muhakkak..
Son sanayi rakamları ile birlikte Avrupa'nın büyümesi nal toplarken, ABD'nin ise büyümesi çok iyi gözüküyor..
Atlanta FED'in içinde bulunduğumuz çeyreğe ait en son büyüme tahmini 4,6..oha oldum diyebilirmm..neyse..
https://www.frbatlanta.org/cqer/research/gdpnow.aspx
ECB bu düşük büyüme rakamları ile ister kessin, ister kesmesin..her iki sonuçta EM'ler açısından durum iç açıcı değil zaten..
Bankaların bankası BIS'ın dediği gibi ''güçlü doların kaz***** yoktur''..
Belki FED acır bugün....yada daha sonra..![]()
Teknik olarak değil.. Yarınki riskleri almamak adına 4,6520 üzerinde açılan kısa pozisyonların kapanması anormal olmaz. Bol kazançlar
hakuna matara....memento mori.
Esasen bu akşamki FED yüzünden kısa vadede yarın-bir gün şunlar olabilir denebilir, doğrudurda..ancak orta vadede doların sıkılaşmasını etkileyen QT'yi, Trump'ın mali tedbirlerini, ticaret kısıtlamalarını, jeopolitik gerginlikleri vede petrol fiyatlarını denklemin içine katmak gereklidir..bunlar hesaba katıldığı zaman doların sıkılaşmaya devam etmesi, yavaşta olsa çok mümkün gözüküyor..kısaca FED'in görülen lüzum üzerine faiz artışlarını yavaşlatıyorum demesi tabloyu çok etkilemez artık..sadece yavaşlatır bence..
Zaten FED bugün faiz artışlarına normalen devam derse, hadi bırak devam demeyi bir ip ucu bile vermezse dolar yoluna devam eder diye düşünüyorum..saygılar..
Arjantin pesosu dolar karşısında yine değer kaybetmiş +%1,78..bilmediğimiz bir şey yoksa IMF kontrolündeyken peso'nun bu şekilde değer kaybetmesi oldukça düşündürücü benim açımdan..hemde MB'sı müdahale ederken..yatırımcıların beklentisi açısından doların ilerleyen günlerdeki gücü ön planda anlaşılan..biz ise bugün peso'dan sonra en çok değer kaybeniz, +%1,28..
Çok izlemedim ama FED'in 0.25 arttırımından sonra paritenin 1.1790'lara gelmesi/getirilmesi enterasan..neymiş ECB QE'yi sonlandırmayı açıklayabilirmiş..daha temmuz ayı var ama açıklasın bakalım, İtalyan, İspanyol vb tahvilleri, tahvil alımları ile desteklediği zombi şirketlere neler oluyor..nasıl kıpraşmaya başlıyorlar..bana göre ECB'ni tahvil alımlarını sıfırlaması mümkün değildir..belki 5-10 daha azaltabilir..
Neyse şunu unutmamak lazım ''ECB tahvil alımlarını duruduruyorum'' dese, bizim için hiç iyi bir durum oluşmaz..isterse böyle bir açıklamayla parite 1,25'lere çıksın farketmez..bizde kurlar daha fazla yükselir kanaatimce..çünki havuzu dolduran vanaların biri daha kapanmış olur..
Neyse benim tahminim ECB'nin bu ayki toplantısından ağızlarında bir şeyler geveleselerde pek sonuç çıkmayacağı..her şey halının altına süpürüldüğü gibi QE sonlandırma kararını da Temmuz'a öteleyebilirler..böyle bir durum oluşursa burada dikkat edilmesi gereken husus paritenin dolar lehine gelişmesi olabilir..o zaman içeride dolar tekrar yükselebilir..
Neyse yukarıdadakilerin hepsi senaryodur..YTD..
Yer İmleri