Sayfa 294/777 İlkİlk ... 194244284292293294295296304344394 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 2,345 - 2,352 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

1. Fed, parasal sıkılaştırmayı erken durduracak diye bir rivayet çıkmış. Bakalım aslı var mı? Bu hafta içinde (12-13 Haziran), Fed bir faiz toplantısı yapacak. Eğer gerçekse, çarşı karışır!

https://twitter.com/lisaabramowicz1/...48847213666305

Alıntı Originally Posted by Occhiali Yazıyı Oku
    Fed, parasal sıkılaştırmayı erken durduracak diye bir rivayet çıkmış. Bakalım aslı var mı? Bu hafta içinde (12-13 Haziran), Fed bir faiz toplantısı yapacak. Eğer gerçekse, çarşı karışır!

https://twitter.com/lisaabramowicz1/...48847213666305

Ağır abi baktı transatlantik devrilecek, ancak o zaman yaptığı işe ara verir ..

Eeee rezerv para olmak, güçlü kalabilmek kolay değil..

Yoksa EM'ler tengildiyormuş, çokta fifi..IMF halletsin..

Çok oldu bahsedeli hayal dünyasında yaşamaya gerek yok, ''önce gemisini kurtaran kaptan''..

FED fund rate olarak %3 'e, bilanço olarakta 2,5 trilyonlara gelmeli ki..QE'dir, faiz indirimleridir, geneksel olan resesyon-kriz senaryolarına hazırlıklı olsun ağır abi..

Peki ECB, BOJ, PBOC vb. , boşverin bir kalemde geçiniz..

Yok dolar WC kağıdı olacakmışta..komik..Wishfull thinking..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
    Fed faiz artirmasa piyasadan da para cekmeyecem bile dese bizde kur zor düşer..çünkü dxy gerilerken bile bizde pek tepki vermedi...bu borç ve ithal ikame büyüme ile dolar zor düşer bizde..

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

4. Adam Mancini ve DXY. Yükselen kamayı aşağı kırış. Omuz-baş-omuz. Bayrak formasyonu... Düşmeden önce bayrağın üst çigisini test edip biraz çıkabilir, düşüşe buradan başlıyabilir, diye görüyor

Usta düşüşün devamının gelmesini bekliyor. Bu hafta piyasalar çok oynak olabilir diye uyarıyor.

https://twitter.com/AdamMancini4/sta...22169456914432

5. Mahfi Eğilmez şöyle yazmış: "2000’lere kadar yüksek bütçe açıkları vererek büyüdük. Bu modelde büyümeyi sürdürebilmenin yolu her geçen yıl daha fazla bütçe açığı vermekten geçiyordu. 2000’ler sonrasında yüksek cari açık vererek büyür olduk. Bu modelde de büyümeyi sürdürebilmek için her geçen yıl artan oranlarda cari açık vermek gerekiyor. Türkiye, ikiz açığı denetim altında tutarak büyümenin bir yolunu bulamazsa önümüzdeki dönemde büyümesini ciddi biçimde düşürmek zorunda kalacak demektir."

-----------

Daha önce yazdığım bir mesajdan devam edersek: 2018-2020, Trump resesyonu. 2021-2022, ABD resesyonunun olağan bir şekilde, başkanlık döneminin ilk yarısına çekilmesi. 2023 Türkiye'de seçim. 2023-2025, küçük Amerika Türkiye'deki resesyonun, başkanlık döneminin ilk yarısına çekilmesi... En az 2020'ye kadar, en fazla da 2025'e kadar durgunluk ihtimali...

Dolar kıtlığı mı desem, dolar yoksunluğumu desem..ne desem Gund..

Abd bonoları yüksek iftaya rağmen talep görmeye devam ediyor..

Bizdeki durum faizlerin seviyesine rağmen belli..dolar yükselebiliyor..

Arjantin ise iki gündür %4 değer kaybeden pezoya bugün müdahale etti..hemde IMF'ye müdahele etmeme, pezoyu serbest dalgalanmaya bırakma sözüne rağmen..

Burada önemli olan 50 milyar dolarlık IMF anlaşmasına, yani IMF'in karizmatik kişiliğine rağmen pezonun değer yitirebilmesi..

Methadon eksikliği..histeriler, nöbetler devam edecek..belli..

Amerika yolcusu kalmasın..

YTD....
    Son düzenleme : enki; 12-06-2018 saat: 22:45.

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Bundan sonra sağlam hamle şöyle olur mesela;

Önce bir 300 baz puan arttırırsın..yetmedi bir 300 , sonra yetmedi bir 300 daha..

Yada artışlara inandırırsın piyasaları..buda zor, gazoz ağacı meselesi gibi..
    Son aşamaya geçmiştik geçen günlerde, maalesef kötü ilerliyoruz..

''Değerli TL onurumuzdur''...

Sevgili dostum Epikurus ne demişti; insanı konuşturan pozisyonudur..

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
     Alıntı Originally Posted by thejackalav. Yazıyı Oku
    Bu dolar olayını 2000 Yılında borsa zirvesine benzetmeye başladım..
    O zamanlar elinde poşet ile para dolu insanlar gelip ben hisse alacağım der para dolu poşedi masaya bırakırdı... Herkez in ağzında borsa vardı...
    Şimdide herkezin ağzında Benjamin... Alan alana altın realize edilip dolar alınır anlarımda 2 cent ten hisse satıp dolar alanlar ve TL yi dolara çevirenler in sonunu merak ediyorum
    Walla onlarda dolar almayanların sonunu merak ediyor olabilirler mi..

Kaldıki geçmişin izleri yüzünden ben herkesin dolar alabildiğini sanmıyorum..genelde alanlarda ancak yüksekten alabildi şu an..

Alıntı Originally Posted by thejackalav. Yazıyı Oku
    Temmuz a kadar değil temmuz ikinci yarısı 2,7 cent e hareketin başlangıcı...
    O biraz zor, o tarihlerde FED piyasaya çikin dalıyor olacak..

Eskiden para var huzur vardı..şimdi para yok huzur yok durumuna yelken açıyoruz..millet ikilesem mi derdinde..

Sadece bizde değil ha!!

Sayfa 294/777 İlkİlk ... 194244284292293294295296304344394 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •