Sayfa 30/232 İlkİlk ... 2028293031324080130 ... SonSon
Arama sonucu : 1850 madde; 233 - 240 arası.

Konu: XU100'de Anatrendler

1. Rey oranlarının 49 ya da 51 olmasının bir önemi yok çünkü kimin saydığını biliyoruz. Tutturamazlarsa bir daha sayarlar, olmadı bir daha. Şahsa özel tasarlanmış bir sistemin başköşesine başka birini oturtmazlar. Herkes göklerden bir karar gelene kadar bu filmi seyredip sonunu görecek.
    --

2. Doların önce aşağı gidip sonra yükselmesini bekliyordum lakin çabuk döndü. Teknik açıdan çanak formasyonun hedefi 4.30-4.40 bölgesi. Temel olarak da üç faktör doları bu seviyeye getirir. Negatif global konjonktür, yerli paraya ve sisteme güvensizlik, parite. Bunların üçü de birbirinden bağımsız değil.
    Politika yapıcılarımız global tefecilere beyan anlamında kafa tutuyorlar. Seçimden sonra beyanlarını realiteye çevirirlerse kurlar hızlanır. Bu bir tercih. Ya varlık satıp geçici zenginliği sürdürebildiğimiz kadar sürdüreceğiz, ya da sudden stop yapıp kur/enflasyon/faiz üçlüsünü bir kereye mahsus zıplatıp yeni denge kuracağız.
    Politikacılara suç atmak çare değil. Asıl soru ahali kazandığı kadar harcayacak yaşam seviyesine razı mı ?
    Bana göre bütçe hala zıvanadan çıkmamışken bu paradigma değişikliğini yapmak gerek. Sonra daha fazla köşeye sıkışacağız. Biz portföy akımını dramatik derecede tersine çevireceğiz diyorlarsa bir şey diyemem.
    --

3. Reel faiz diye bir kandırmaca var. Reel faiz, ülkeye gelen doğrudan yatırımlar için önemlidir. TL üzerindeki oynaklığı yaratan doğrudan yatırımlar değil, kısa vadeli portföy yatırımları. Onlar için faiz net 12.75'dir ve yeterince yüksektir. Bu vampirler böyle ortamları buldu mu affetmez, verdikçe fazlasını isterler. Geçen hafta peşpeşe gelen yabancı raporlar da bunların borazanlarıdır. Dünya'nın neresinde %13 faiz var ? Sıfır faizli yen/euro edinip burada carry adı altında tefecilik yapıyorlar.
    Ben kendi payıma Merkezin faiz artırmasına karşıyım.
    --

4. [IMG][/IMG]

Konuşmuyorum. Görüyorsunuz !

5. DJI geliyor Devir hocam son dalga du bakalım ne olacak

6. https://youtu.be/3xRq3DX9nk8

GT-N7100 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7. 2 ya da 3 yil başka ekonomiler için var ; bizim için de var mı ?

GT-N7100 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8. Merkez faiz artırdığıyla kaldı. Yabancılara çıkış için gün doğdu.
    --

Sayfa 30/232 İlkİlk ... 2028293031324080130 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •