Sayfa 300/301 İlkİlk ... 200250290298299300301 SonSon
Arama sonucu : 2404 madde; 2,393 - 2,400 arası.

Konu: TNZTP - Tapdi Oksijen Özel Sağlık ve Eğitim Hizmetleri Sanayi Ticaret

1.  Alıntı Originally Posted by mantıcı Yazıyı Oku
    Sn. Yapay Üstad bedelli sermaye arttırımı yapan Şirketlere baktığımızda genellikle halka açıklık oranı yüksek oluyor. Malesef ülkemizde pek iyi niyetli girişimler olmuyor. 10 yıl içinde 5-6 kez bedelli yapıp batık Şirketlerle dolu bir borsamız var.
    Tınaztepe nin borsamızda nadide uzun vadeli güzel bir büyüme hissesi olduğunu düşünüyorum. Bu sebeple halka açıklık oranı (%21)çok makul seviyede yatırımcılara da fırsat sunuyor. Borsadaki açık hisselerin direkt %90 ı patron , yan hesap veya piyasa yapıcıda olduğunu gösteren resmî verilere ulaşmamız mümkün değil ancak tahtayı uzunca zamandır izleyen ve burada yorumlarımı paylaşan biri olarak bahsettiğim orana yakın seviyede kağıdın toplu olduğunu söyleyebilirim. Örneğin qnb de 3 yıla yakın süredir duran mallar günlerce 500 binlik işlemlerle fona geçti. Bu bir tekil irade işidir. Bank of işlemlerinin çoğu bu hissede yabancı işlemi değildir hakeza yabancı yatırımcı böyle 3 gün Tınaztepe gibi sığ hisseye gireyim sonra haber düştü 1 hafta sonra çıkayım demez. Bunlar hep tekil iradeden çıkar . Görüntü fon olur yabancı olur farklı aracı kurumlar olur ama arkadaki irade tektir. Günlük işlemlerin büyük çoğunluğu fiktiftir fiyat sanaldır. Elbette yanılabilirim ama gördüğüm tahtadan anladığım bunlar .
    Evet patron tahtaya hakim ama henüz o oranlara çıkmadı. Zaten çıksa esas hareket başlayacak ama bir türlü istediği lotu toplayamadı. Beni,m hesabıma göre 20 milyon lot vardı ellerinde. Önce yukarı sürerken satanları topladı sonra 60 da yatayda topladı en son aşağı basıp topladı. Şuan 25 milyon lota ulaştığını düşünüyorum.

2.  Alıntı Originally Posted by Huzur Yazıyı Oku
    kapta piramit fonu 12283507 adet.........

takasda fon toplamı 13485666 adet.........yaklasık 1200000 lot fark var.....bu başka bir fona ait anladığım kadarıyla.....

ünlüde cuma 100 bin bugünde 100 bin lot satışta.......ünlü takasında lot yok tahminim bu fon ünlü üzerinden çıkış yapıyor........satış baskısı biterse hızlanacak gibi.......
    Katılım endeksinden çıkıldı bu yüzden katılım fonu fiyata bakmadan satmak zorunda. Elinde 1 milyon lot vardı. Bunu bilen patron bank of üstünden manipülasyon yapıp 600 bin lot bastı ve panik havası yarattı. Sonrasında fon daha da ucuzdan satmak zorunda kaldı. Tabi ki satılan malı patron topladı.

3.  Alıntı Originally Posted by mantıcı Yazıyı Oku
    ................ Örneğin qnb de 3 yıla yakın süredir duran mallar günlerce 500 binlik işlemlerle fona geçti. Bu bir tekil irade işidir. Bank of işlemlerinin çoğu bu hissede yabancı işlemi değildir hakeza yabancı yatırımcı böyle 3 gün Tınaztepe gibi sığ hisseye gireyim sonra haber düştü 1 hafta sonra çıkayım demez. Bunlar hep tekil iradeden çıkar . Görüntü fon olur yabancı olur farklı aracı kurumlar olur ama arkadaki irade tektir. Günlük işlemlerin büyük çoğunluğu fiktiftir fiyat sanaldır. Elbette yanılabilirim ama gördüğüm tahtadan anladığım bunlar .
    Teşekkür ederim. Bu durumda hissenin piyasa değeri bir ortak girişi potansiyeli oluşmadıkça yükselmeyecektir. Çünkü yükselmesinin o tekil iradeye hayrı olmayacaktır. Bilakis, bıktırılan, bezdirilen bireysel yatırımcıların hisseyi terketmesine sebep olacaktır ki bu tekil iradenin işine gelir.

4.  Alıntı Originally Posted by Yapay Üstad Yazıyı Oku
    Teşekkür ederim. Bu durumda hissenin piyasa değeri bir ortak girişi potansiyeli oluşmadıkça yükselmeyecektir. Çünkü yükselmesinin o tekil iradeye hayrı olmayacaktır. Bilakis, bıktırılan, bezdirilen bireysel yatırımcıların hisseyi terketmesine sebep olacaktır ki bu tekil iradenin işine gelir.
    Sn. Yapay Üstad geçtiğimiz sene aynı filmi Mpark ta yaşadım farklı bir versiyonla. Mpark geri alım programı çerçevesinde toplam %10 luk payı borsadan geri alımla topladı.Zaten mevzuat maksimum %10 a izin veriyor. Geri alım döneminde hisseleri ucuzdan almak için çok uzun süre 140-180 bandında enteresan hareketler oldu. Sürekli baskı yıldırma aynı bizim tahtadaki gibi üst kademelere kalın lot dizme aşağıya basma fiktif hacimler. Bunlar tahtacılıkta Ata sporu gibi zaten. Ben hissedeydim. Ne zaman ki o geri alım programının sonuna gelindi fiyat 3-5 ayda 430 liraları buldu. Özetle bir hisseyi patron alıyorsa ben neden korkayım. Esas korkulması gereken sürekli halka açıklığı artan ortak satışı olan Şirketler. Değerleme ne zaman olabilir sorusunun cevabını bilmek zor ama şu da var patron ya da tekil irade de bunları hobi olarak toplamıyor bunu bilmek yeterli bence. Günlük hareketlere çok takılmamak gerekir diye düşünüyorum.

5.  Alıntı Originally Posted by Miles Iron Yazıyı Oku
    Evet patron tahtaya hakim ama henüz o oranlara çıkmadı. Zaten çıksa esas hareket başlayacak ama bir türlü istediği lotu toplayamadı. Beni,m hesabıma göre 20 milyon lot vardı ellerinde. Önce yukarı sürerken satanları topladı sonra 60 da yatayda topladı en son aşağı basıp topladı. Şuan 25 milyon lota ulaştığını düşünüyorum.
    Sn. Miles Iron benim tezim burada biraz farklı. Bence 5-6 kişiden beklediği kendince yüklü mallar var. Oransal olarak problemi yok ancak bu yüklü malları dökmek istiyor. Öyle olmasa 60 larda olduğu günlerde 5-6 kademeye 100 bin lotluk alımları dizmezdi. O gün 100 binlik aşağıya yüklü alım yazan bugün 300-500 lotla kademe yapıyor. O alımlar kibarca mal istemeydi vermeyince kimse sonuç bu oldu.

6. çıkış yapan fonu buldum.......

kuveyt türk SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK KATILIM FONU....KSR FONU........Kapta biraz baktım.....evet çıkış yapıyorlar......eylül ayında çıkış biter.....

şu an için fon takas 13191678 adete düştü........

7. .....yarın 25.68 açılış fiyatımız......bakalım nasıl tepki verecek.......

8.  Alıntı Originally Posted by Huzur Yazıyı Oku
    çıkış yapan fonu buldum.......

kuveyt türk SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK KATILIM FONU....KSR FONU........Kapta biraz baktım.....evet çıkış yapıyorlar......eylül ayında çıkış biter.....

şu an için fon takas 13191678 adete düştü........
    Niye aradın ki sorsan söylerdik Fonun elinde mal kalmadı dün itibari ile.

Sayfa 300/301 İlkİlk ... 200250290298299300301 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •