Sayfa 3015/7020 İlkİlk ... 201525152915296530053013301430153016301730253065311535154015 ... SonSon
Arama sonucu : 56156 madde; 24,113 - 24,120 arası.

Konu: Sanat Mozaik

1. Amerikali yazar Ernest (Miller) Hemingway'in 28 Ekim 1954 tarihinde “En son The Old Man and the Sea adli eseri ile gosterdigi anlati sanatindaki ustaligi ve cagdas stil uzerindeki etkisinden dolayi”gerekcesiyle Nobel Edebiyat Odulunu kazandigi aciklandi.

(Odul, kendisine 10 Aralik 1954'de Isvec, Stockholm City Hall'de torenle verildi.)

2. Amerikali yazar, yazilimci, girisimci, yatirimci ve is adami ve Microsoft Corporation’in kurucusu Bill (Henry) Gates’in dogum gunu (28 Ekim 1955)

“Fakir dogmak senin sucun degil; ama fakir olmek senin sucun.”

3. Irlandali yazar, oyun yazari, elestirmen ve sair Samuel (Barclay) Beckett’in yazdigi Krapp'in Son Bandi (L'ultimo nastro di Krapp - Krapp's Last Tape) oyunu promiyerini 28 Ekim 1958’de Londra, Royal Court Theatre’da yapti.

4. Ingiliz roman yazari Mark Haddon’in dogum gunu (28 Ekim 1962)

" 'Nerede kaldin?' dedi. Ve ben de 'Disaridaydim' dedim. Buna beyaz yalan denir. Beyaz yalan tam olarak yalan sayilmaz, gercegi soylersen ama tam olarak soylemezsen bu beyaz yalan olur. Bu demektir ki soyledigin hersey beyaz yalandir, ornegin biri 'Bugun ne yapmak istiyorsun?' diye sordugunda 'Bayan Peters'la resim yapmak istiyorum.' dersin ama 'Ogle yemegini yemek ve tuvalete gitmek ve okuldan sonra eve gidip Toby ile oynamak ve aksam yemegimi yemek ve bilgisayarimla oynamak uyumak istiyorum.' demezsin."

"He said, 'Where have you been?'And I said, 'I have been out.' This is called a white lie. A white lie is not a lie at all. It is where you tell the truth but you do not tell all of the truth. This means that everything you say is a white lie because when someone says, for example, 'What do you want to do today?' you say, 'I want to do painting with Mrs. Peters,' but you don't say, 'I want to have my lunch and I want to go to the toilet and I want to go home after school and I want to play with Toby and I want to have my supper.' ”

“Ve bu yuzden satrancta, matematikte ve mantikta iyiyim, cunku cogu insan kor gibidir ve cogu seyi gormezler ve kafalarinda bir suru bos alan vardir ve kafalari genellikle ‘Acaba evde ocagi acik mi biraktim?’ gibi birbiriyle baglantisiz ve sacma seylerle doludur.” Super Iyi Gunler

“And that is why I am good at chess and maths and logic, because most people are almost blind and they don't see most things and there is lots of spare capacity in their heads and it is filled with things which aren't connected and are silly, like, "I'm worried that I might have left the gas cooker on.”

“Becky anneme sandvici benim attigimi soyledi. Annem yiyecek ziyan ettigim icin bana demedigini birakmadi. Becky onemli olanin yiyecek ziyan etmek degil yiyecegi Kratersurat'in yuzune atmak oldugunu vurguladi. Annem de Kratersurat'in yuzune piyano da atilsa fazla bir sey fark etmeyecegini soyledi.”

“Becky told Mum it was my sandwich. Mum tore me off a strip for wasting good food. Becky said wasting food wasn’t the point. The point was dropping it on Craterface. So Mum said you could drop a piano on Craterface and it wouldn’t make much difference.”

5. Italyan sarkici, soz yazari ve besteci Eros (Luciano Walter) Ramazzotti’nin dogum gunu (28 Ekim 1963)

...daha guzel birsey yok
    Senden daha guzel
    Senin gibi essiz
    Istediginde sonsuz
    Iyi ki varsin...

https://www.youtube.com/watch?v=eTOKcxIujgE

...ask'a ihtiyacimiz var
    biliyorsun , beklemez
    ...sonsuz kadar olmayacak cunku
    biz atesin icindeki atesiz simdi
    hizlica tutusuruz...

https://www.youtube.com/watch?v=gRsSnxlvJ10

6. 1 Akademi, 3 Golden Globe, 1 BAFTA odullu Amerikali aktris Julia (Fiona) Roberts’in dogum gunu (28 Ekim 1967)

7. Amerikali aktor, muzik videosu yonetmeni, produktor, muzisyen Joaquin (Rafael Bottom) Phoenix’in dogum gunu (28 Ekim 1974)

8. Ingiliz rock grubu Queen, 6. studyo albumu News Of The World’u 28 Ekim 1977 tarihinde EMI ve Elektra etiketleryle piyasaya surdu.

Sayfa 3015/7020 İlkİlk ... 201525152915296530053013301430153016301730253065311535154015 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •