Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
Re-twittlediklerim katýldýðým anlamýna gelmez!
Hakikaten 3 milyonu birakin, 1 milyon bos konut bile buyuk rakamdir, inanmasi bayagi zor!
Mutayit konu, komsu, hisim, akraba, es, dost varsa selami sabahi kesin, kesinliklen batacaktir, bari zarari dokunmasin!
DOLAR 5 GAYME OLACAK!
Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!
Bu þimdi 37 maaþ mý alýyor ???
Akit TV programýnda konuþan Suriyeli gazeteci: Ben tam 37 kez kayýt yaptýrdým, Türkiye’deki 37 Suriyeli benim
https://tr.sputniknews.com/turkiye/2...URL_shortening
Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
Re-twittlediklerim katýldýðým anlamýna gelmez!
Paranýn deðeri ve itibarý ülkenin itibarý ile eþ anlamlýdýr.. Bizi bu duruma getirenlerin yatacak yeri yok...
BLA-L09 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
"Borsa sabýrsýzlarýn parasýnýn , sabýrlýlara aktarmanýn bir aracýdýr." Warren Buffet
Burada ufak ama önemli bir detay var. Türkiye'nin var olan ekonomik koþullarýnda devlet para arzýný arttýrmayý ve paranýn deðerini düþürmeyi seçti. Ama belki de zorunda kaldý. Zira eðer para arzýný arttýrmasaydý çok geniþ halk kesimlerini sosyal yardýmlar ve yaþlýlýk aylýðý ile besleyemeyecekti. Çok geniþ kitlelerin gýdaya eriþimi kýsýtlanabilirdi.
Unutmayalým ki Türkiye'de
- 12 milyon emekli var. Aileleriyle 20 milyon kiþi diyelim.
- Sosyal yardým ile geçinen direk ya da dolaylý olarak en az 8-10 milyon kiþi vardýr.
- Yaratýlan fazla para arzý ile iþleyebilmesi mümkün olan firmalarda çalýþan da en az 25-30 milyon asgari ücretli olabilir.
Tüm bu rakamlarý topladýðýmýzda aslýnda Türkiye nüfusunun %80'inden fazlasýnýn direk veya dolaylý olarak devletin himayesinde yaþamýný sürdürebildiðini görebiliriz.
Eðer Türkiye sert bir para biriminde ve düþük bir para çarpanýnda ýsrar etseydi, katma deðerli üretim çýktýsý yeterli olmadýðýndan tahminlerin ötesinde çok geniþ bir kesim ciddi bir yaþamsal riske itilebilirdi.
Devalüasyon belirli koþullarda ekonomi yönetimine verilmiþ ciddi bir imtiyazdýr. Enflasyon yaratarak sanal ve hormonlu bir büyüme yaratmak mümkün olur. Bu hamle çok geniþ halk kitlelerinin açlýktan kýrýlmaya baþlamasýndan önceki son sigortadýr. Bir çeþit gizli komünizmdir. Devalüasyon yöntemi ile varlýk devlete transfer edilir. Buradan da halkýn zaruri ihtiyaçlarýný besleyecek kanallara ve sürecin istikrarsýzlýðýndan kaynaklý olarak ta kýsmen imtiyazlý zümrelere yönlendirilir. Tipik olarak orta direk çöker. Zengin ve imtiyazlý bir zümre ve açlýk sýnýrýnýn altýnda ve devlet yardýmýna muhtaç çok geniþ bir halk kitlesi baki kalýr.
Son düzenleme : rxpu; 25-08-2018 saat: 17:47.
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Þimdi bile çogü rüyasýnda görüyor o tstili ayvalýkta bizim evin önü çocuk parký ve yeþil alan akþam oldumu 50-60 araba giriyor çimlerin üzerine her arabadan en az 6-7 kiþi çýkýyor. çimlere seriyorlar þilteleri semaver mangal çýkarýyorlar gece arabalarda ser sefiller sabah çýkýyorlar badavut þeytan sofrasý cunda selfiler altýnada yazýyorlar ayvalýkta geziyoruz. Ben hallerini görüyorum gece bulduklarý taþýn arkasýna iþiyor sýçýyorlar. Sonrada facede ayvalýktayýz diye mesaj atýyorlar. Tek dertleri250-300 tl ev parasý vermemek seneyede giderler eðer buna tatil diyorlarsa yaparlar tatillerini
Suriyeden kötü kokular geliyor
Yer Ýmleri